Da li moram da reinstaliram OS posle promene komponenti?

Stari XP mi je gurao nešto jače od 4 godine. Za to vreme promenio sam 5 ploča (prvo VIA čipset i socket A, pa onda 754 i neki Nvidia, pa neki AM2 Asus, takodje Nvidia, pa AM2 Biostar i AMDov čipste i sada AM3 Gigabyte, opet nvidia čipset).
Sve je to nekako radilo, a Kernela mu je došla zamena HDDa, jerbo se u procesu kloniranja particija nešto pogubilo i više nije mogao da radi.

Ako te ne mrzi i nemaš mnogo podešavanja nakon instalacije, poželjno je reinstalirati win, nakon zamene matične ploče (za ostalo nije potrebno), ali nije neophodno.
 
Pozdrav Kulirazi i Sizifu!
Ipak mislim da je svez sistem bolja solucija da tako kazem.....u starom ostane "repova" od svega i svacega,a i ako nema sta bitno, neka brate odvoji sat vremena i instalira now sistem.Ah, da! I kao sto sam mnogo puta radio, i sada cu citirati jednu od legendi foruma naseg starog druga Agenta Orange.Dakle(m) , kao sto bi on rekao:..." ja bi' to ipak formatir'o.." .Pozdrav.
 
Pa znam... to je druga faza.

U prvoj fazi sistem administracije pokušavaš da popraviš, ali stidljivo i bez mnogo čačkanja, bez formatiranja, i to je obično bezuspešno.
U drugoj fazi sistem administracije formatiraš pa posle rešavaš problem, i to je uglavnom uspešno.
U trećoj fazi (crni pojas administracije) - popravljaš probleme, skidaš viruse, repariraš oštećene fajl sisteme i registry hivove, menjaš hardver, i sve to bez formatiranja jer te mrzi i zato što voliš izazov. Obično uspevaš u tome. Ako ne uspeš, uvek ostaje regresija na prethodnu fazu. :mrgreen:
 

Back
Top