Да ли млади треба да се зезају и пијанче

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Никада нисам био тип тинејџера који воли да иде у клубове и опија се и ужива у проводима и зезању. За мене то просто није мој свет нити су моја интересовања

А већина мог окружења јесте. И проводе се, напијају се, "живе живот"

Е сада, питање је да ли је то добро, и зашто, или је лоше? Или је просто скроз небитно?

Mislim nek probaju,nek naprave sebi granice,pokazace se ko je tu stabilan ako brzo izdegustira
Да, ипак, у свему је граница најбитнија. Но, један мој друг је тешко оболео, а баш је јако пијанчио. Сигурно је да је утицало... :(

Ko nema granicu bolje da se ne upusta u to.
Многи, чак и већина нема ни катактер ни границу. Многи моји другови су навукли проблеме са јетром, билирубинима, крвљу... У тако младом животном раздобљу

Ти си имала јак карактер. А шта је са онима који се навуку на алкохол?
Od tog mog društva tada niko nije postao alkoholičar. Opet ne bih znala šta da ti kažem na to. Znam ljude koji imaju problema sa alkoholom a nisu bili u mladosti toliko po klubovima i kafanama već su pili sami kući uglavnom.

Nisam ekspert za njih, hoću reći nemam blisko iskustvo međutim ovima koje ja znam zajedničko je da piju i kući, sami.

Meni recimo nikada nije palo na pamet da kući, sama nategnem rakiju.

Od tog mog društva tada niko nije postao alkoholičar. Opet ne bih znala šta da ti kažem na to. Znam ljude koji imaju problema sa alkoholom a nisu bili u mladosti toliko po klubovima i kafanama već su pili sami kući uglavnom.

Nisam ekspert za njih, hoću reći nemam blisko iskustvo međutim ovima koje ja znam zajedničko je da piju i kući, sami.

Meni recimo nikada nije palo na pamet da kući, sama nategnem rakiju.
Да, да, има истине и у томе. Свакако да су лична искуства и виђења много битна, као твоје нпр

Mislim (ovo je samo moje mišljenje, zaista nisam ekspert) da alkoholizam ima više veze sa psihičkim stanjem nego sa izlaženjem.
"Navućiće" se onaj koji nastavi i kući da pije kao beg od stvarnosti, relaksaciono sredstvo, ko tako "rešava" probleme i ko se tako opušta.
Врло могуће, но, ја ипак некако нисам волео да чујем да ми симпатија излази. Самим тим би имала мање шансе код мене

Ako sam nesto radio u svom životu onda sam se naizlazio. Odrastao sam 90tih na početku rave, posebno trance scene. Svaki vikend se partijalo do ujutro. Pio sam, ali ne puno. Alkohol me nikada nije nesto privlačio. I danas posećujem trance festivale OZORA, Sun,... ili neki dobar drum n bass party. Ne vidim da mi je to nešto stetilo.

u srbiji se neguje mantra da si veca faca ako vise pijes

pa je * sinoc sam se napio kao stoka* * popio sam litar vodke* pohvalno

kao da je neko takmicenje

tako da sam i ja imao takve periode u zivotu

ali sam dete ucio da je to pogresno , da treba da popije malo da se oraspolozi pa da odmori i da se zabavlja

jeste se napio par puta ali uglavnom pije umereno i malo

tako da to smatram svojim uspehom u vaspitavanju

Ako sam nesto radio u svom životu onda sam se naizlazio. Odrastao sam 90tih na početku rave, posebno trance scene. Svaki vikend se partijalo do ujutro. Pio sam, ali ne puno. Alkohol me nikada nije nesto privlačio. I danas posećujem trance festivale OZORA, Sun,... ili neki dobar drum n bass party. Ne vidim da mi je to nešto stetilo.
Добро је да ти није штетило. Мени је само то што нисам легао на време највероватније трајно пореметило спавање

Pa naravno treba ga upozoriti kao prijatelja.
Наравно, један мој другар као што сам горе написао је јако оболео. Бојим се да његово јако алкохолисање (јер је знао баш да се олеши) да је имало удела у развоју тога код њега

Ne bih forsirao bilo kakvo ponašanje na celokupnu jednu grupu jer to nije zdravo. Nismo uniformisana bića. Ja sam protivnik alkohola i smatram da to i nije neki način da se mladi druže. Mladog čoveka (muškarca) valja naučiti kako da bude odgovoran i kako izgraditi svoj život da bi kasnije imao što bolji život.
Исто тако размишљам, јер не пијем алкохол и изласци ми нису занимљиви. Мене да питаш, ја би забранио и цигаре и алкохол

Back