Ima kod Isaijie , Zahraija , Psalmima Davidovim ...:
"Isaija 7:14:
“Zato će vam sam Gospod dati znak; eto devojka će zatrudneti i rodiće Sina, i nadenuće Mu ime Emanuilo.”
Isaija 9:6:
“Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mira.”
Mihej 5:2:
“A ti, Vitlejeme Efrato, ako i jesi najmanji među hiljadama Judinim, iz tebe će mi izaći koji će biti Gospodar u Izrailju, kome su izlasci od početka, od večnih vremena.”
" Zaharija 9:9:
“Raduj se mnogo, kćeri sionska, podvikuj, kćeri jerusalimska; evo, Car tvoj ide k tebi, pravedan je i spasava, krotak i jaše na magarcu, i na magaretu, mladetu magaričinom.”
Psalam 22:16-18:
“Opkoliše me psi mnogi; četa zlikovaca ide oko mene, probodoše ruke moje i noge moje. Mogao bih izbrojati sve kosti svoje. Oni gledaju, i od mene načiniše stvar za gledanje. Dele haljine moje među sobom, i za dolamu moju bacaju žreb. ”
" Isaija 53:3-7 :
“Prezren beše i odbačen između ljudi, bolnik i vičan bolestima, i kao jedan od koga svak zaklanja lice, prezren da Ga nizašta ne uzimasmo.
A On bolesti naše nosi i nemoći naše uze na se, a mi mišljasmo da je ranjen, da Ga Bog bije i muči.
Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo.
Svi mi kao ovce zađosmo, svaki nas se okrenu svojim putem, i Gospod pusti na Nj bezakonje svih nas.
Mučen bi i zlostavljen, ali ne otvori usta svojih; kao jagnje na zaklanje vođen bi i kao ovca nema pred onim koji je striže ne otvori usta svojih.”
"Isaija 50:6 precizno opisuje batine koje je Isus podneo.
Zaharija 12:10 proriče “probadanje” Mesije, koje se desilo pošto je Isus umro na krstu. "...
" "A ti Vitlejeme Efrato, ako i jesi najmanji među hiljadama Judinim, iz tebe će mi izaći koji će biti gospodar u Izrailju, kojemu su izlasci od početka, od večnih vremena." Mihej 5.2
" "Zato će vam sam Gospod dati znak; eto devojka (jevr. devica) će zatrudnjeti i rodiće sina, i nadenuće mu ime Emanuilo (jevr. S nama Bog)." Isaija 7.14"
""Kad Izrailj beše dete ljubljah ga, i iz Misira dozvah sina svojega." Osija 11.1
"“Proroka isred tebe, između braće tvoje, kao što sam ja, podignuće ti Gospod Bog tvoj; njega slušajte.” (5.Mojsijeva 18:15)).
"Duh je Gospoda Boga na meni, jer me Gospod pomaza da javljam dobre glase krotkima, posla me da zavijem ranjene u srcu, da oglasim zarobljenima slobodu i sužnjima da će im se otvoriti tamnica. Da oglasim godinu milosti Gospodnje i dan osvete Boga našega, da utešim sve žalosne..." Isaija 61.1,2
"Prezren beše i odbačen između ljudi, bolnik i vičan bolestima... A On bolesti naše nosi i nemoći naše uze na se, a mi mišljasmo da je ranjen, da ga Bog bije i muči." Isaija 53.3,4
"Raduj se mnogo, kćeri Sionska, podvikuj, kćeri Jerusalimska; evo, car tvoj ide k tebi, pravedan je i spasava, krotak i jaše na magarcu, i na magaretu, mladetu magaričinu." Zaharija 9.9
"I čovek mira mojega (jevrejski šalom: mir, prijatelj), u kojega se uzdah, koji jeđaše hleb moj, podiže na me petu." Psalam 41.9
"I izmeriše mi platu, 30 srebrnika. I reče mi Gospod: baci lončaru tu časnu cenu kojom me preceniše. I uzev 30 srebrnika bacih ih u dom Gospodnji lončaru.” Zaharija 11.12,13
"Leđa svoja podmetah onima koji me bijahu i obraze svoje onima koji me čupahu; ne zaklonih lica svojega od ruga ni od zapljuvanja." Isaija 50.6 "