Da li mislite da su nam autobusi u Nišu ispravni?

Ovo nema veze sa ispravnoscu ali ima sa time kakvi su nam vozaci..

Ispala iz autobusa

Emilija S. (73), teško je potvređena u incidentu na Bulevaru Nemanjića u Nišu.

Starica je ispala iz autobusa gradskog prevoza, a policija kao uzrok navodi "nepropisno polaženje" sa autobuske stanice.

Nezvanično, autobus preduzeća "Transprodukt", krenuo je sa autobuske stanice iako vrata nisu bila zatvorena.

http://www.juznevesti.com/vesti/drustvo/Ispala-iz-autobusa.sr.html
 
Ovo nema veze sa ispravnoscu ali ima sa time kakvi su nam vozaci..

Ispala iz autobusa

Emilija S. (73), teško je potvređena u incidentu na Bulevaru Nemanjića u Nišu.

Starica je ispala iz autobusa gradskog prevoza, a policija kao uzrok navodi "nepropisno polaženje" sa autobuske stanice.

Nezvanično, autobus preduzeća "Transprodukt", krenuo je sa autobuske stanice iako vrata nisu bila zatvorena.

http://www.juznevesti.com/vesti/drustvo/Ispala-iz-autobusa.sr.html

Stvarno su kreteni vozaci..
 
Sto se tice Transprodukta to su oni braon novi autobusi koji su po meni najudobniji i najmoderniji i znam da imaju relaciju kroz Bulevar Nemanjica ali jedina mana im je sto ih voze zene. Bez uvrede ali juce sam se vozio i zena koja je vozila autobus nije umela da zaobidje jednog doduse bezobraznog vozaca koji je nepropisno parkirao i ostavio je vrlo malo mesta za prolaz, pa je umesto da nekako zaobidje auto iz nemoci otvorila vrata autobusa nadajuci se da ce putnici da izadju napolje. Naravno da niko nije zeleo da izadje jer im to nije stanica vec su 3-4 krsna momka izasla i rukama podigli mercedesa i napravili mesta da autobus prodje. Kladim se da je i ta baba sto je ispala delo istog vozaca.
 
Evo i nekih komentara..

Autobusi neredovni

Neredovni polasci i neljubaznost vozača i konduktera, najčešće su pritužbe putnika u gradskom saobraćaju u Nišu, kažu u JP “Parking servis”, koje je zaduženo za kontrolu gradskog javnog prevoza. Ovo preduzeće trenutno razmatra dvadeset primedbi građana koji se žale na rad i ponašanje zaposlenih u autosaobraćajnim preduzećima.

Student Marija Cekić kaže da se često vozi linijom Niška Banja – Ledena Stena i da je u autobusu uvek gužva.


- Nekada čekam i više od 10 minuta da dođe autobus. Bilo bi dobro kada bi ih bilo češće - kaže ona.


Službenik Dragan Kitanović navodi da se najčešće vozi linijom Trg Kralja Aleksandra – Ćele Kula, na kojoj su autobusi redovni, ali stari. On veli da su tokom zime autobusi bili su veoma hladni, dok je leti u njima previše vruće.


- Autobus na liniji Čalije – Bubanj ponekad čekam i po 20 minuta. Autobusi su dobri, samo mi nije jasno zašto nema češćih polazaka - pita se studentkinja Maja Pejčić.


Učenica Milena Petrović smatra da bi autobusi ka Somborskoj trebalo da idu češće.


Osim na kašnjenje autobusa, Nišlije se žale i na ponašanje osoblja. Jedna Nišlijka podnela je prijavu jer ju je vozač uhvatio vratima dok je ulazila u autobus, a nakon toga nije želeo da joj se izvini, dok je druga putnica prijavila kondukterku jer ju je oslovila sa “matora”.


- Putnica je prijavila da je od kondukterke zatražila red vožnje, a da je ona onda vozaču navodno rekla “matora traži red vožnje.” Odmah kontaktiramo prevoznike da se raspitamo o kojim se vozačima i kondukterima radi i da im prenesemo pritužbe, ali je te primedbe najčešće teško proveriti i utvrditi istinu. Naša kontrola do sada nije zaticala takve primere na terenu - kaže Igor Stojković, koordinator kontrole gradskog prevoza u “Parking servisu”.


Dešava se i da putnici zbog nepoznavanja pravila u gradskom saobraćaju smatraju da su oštećeni, ali se ispostvi suprotno. Tako se nakon prijave da je vozač autobusa nepristojan jer je isterivao putnike iz autobusa “kao da je njegov”, ispostavilo suprotno.


- Po pravilima putnici su obavezni da na poslednjoj stanici izađu iz vozila. To ne znaju svi pa se, obično kada pada kiša, desi da putnici uđu na prezadnjoj stanici u autobus i da čekaju u vozilu na poslednjoj stanici da se okrene i nakon pauze krene nazad. Onda dođe do rasprave sa vozačem jer ne žele da napuste vozilo - dodaje Stojković.


Prema njegovim rečima, najčešće primedbe na nepoštovanje reda vožnje i preskakanje stanica javljaju se na liniji Novo groblje - Gabrovačka reka. Stojković kaže da se nekada desi da autobusi opravdano kasne, zbog raskopanih ulica i gužve u saobraćaju, ali da su kašnjenja u većini slučajeva neopravdana. U Upravi za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj navode da autobusi često kasne i zbog velikog broja pruga koje se u Nišu ukrštaju sa ulicama.

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/186856/Autobusi-neredovni
 

Back
Top