Quantcast

Da li mislite da ce vam dusa ici u raj?

gost 198065

Poznat
Poruka
7.720
Ako postoji raj, mislim da ce moja dusa posle smrti otici tamo.

Ceo zivot sam vredno sakupljao zelene poene i poencice za raj...

Evo upravo sam malo pre ucinio nesto sto mi je donelo nekoliko novih poena.


Kada ste vi zadnji put zaradili poene za raj? :think:E pa sad, ajde. :mrgreen:

Ne verujem u raj, ko ni u pak'o. Mada bi neki rekli da ako u nešto verujem, to je pakao.

Volela bih, više nego mnogo šta, da se po smrti nađem u Valhalli. Nije raj, čak ni islamski; pa me ne bi dočekale ni zlatne harfe u oblacima ni 99 ili kako već beše devica. :mrgreen:

A nisam ni muško da bih sve to zaslužila. :rotf:

Nadam se da ću se nać u Valhalli pred sam Ragnarok pa makar i vino služila.

Malo vino, malo zelene oči, pa sekironoše možda navedem na svoj zabran.

Čemu bi se žensko uopšte smelo nadat mimo togai? :mrgreen:

Um caruje.
 

JA KOJI JESAM

Poznat
Poruka
7.555
dusa je covek

ne postoji dusa nezavisno od tela

a ta nebiblijska doktrina je neosnovana

...Duša nije čovjek.
...Duša je namjera, dizajn po kojemu biće pokušava da doživi sebe. Taj dizajn, kada se manifestuje postaje iskustvo sebe. Stoga, duša je namjera za iskustvom sebe a ta namjera može da bude namjera za bilo kojim iskustvom sebe. Čovjek, je manifestovana namjera. Čovjek je iskustvo bića po sosptvenom dizajnu. Kao takav, čovjek ne može postati bez duše. Duša može postojati bez tijela (ako za tijelo smatramo da je to ova materijalna forma). Čovjek je zadnja stanica namjere. Stoga, čovjek je uvijek manifestovana namjera. Međutim, sama namjera ne mora da bude i realizovana onako kako je iskonski dizajnirana. Postoje i iskrivljenja te namjere. Iskrivljenja namjere nastaju zbog razuma kroz koji se ta namjera projektuje u svoju tjelesnu-dimenzionalnu formu. Razum je projektor baziran na logici. Razum opet, ne može sam po sebi da stvara projekcije. Biće-koje-jesmo mora da upravlja tim mehanizmom kako bi iskustva (filmovi) mogla da mu se projektuju u njegovu realnost. U zavisnosti od pozicije bića na taj mehanizam, kao i njegove pozicije u odnosu na projekciju zavisi i svjesnost bića. Od svjesnosti bića zavisi i kako će duša (namjera) da bude realizovana. Ako je biće svjesno sebe, kao i mehanizma kojim projektuje iskustva, ono će da načini uslove duši kako bi duša nesmetano mogla da se manifestuje u željeno iskustvo. Međutim, ako je biće poistovijećeno sa razumom (sa projektorom) ono ne može da vidi čitavu sliku Života te stvara ubjeđenja o tome šta Život jeste. Ubjeđenja odatle postaju filteri kroz koje se svaka namjera filtrira i poprima izraz koji odgovara tom filteru. U tom slučaju duša biva NE-realizovana. Iskustvo te duše, u svojoj iskrivljenosti, i dalje postaje 'čovjek' (u našem slučaju) ali taj čovjek nije istinska manifestacija iskonske namjere već manifestacija njenog iskrivljenja.

...U iskrivljenju, najjači faktor projekcije jeste ubjeđenje. Ubjeđenje je Vjera. Vjerovati nečemu znati biti u NE-Znanju. U iskrivljenju vjera ima ogromnu moć, te tako nastadoše i priče o raju i paklu.
Te priče su proizvod dubokog ubjeđenja, konstrukcija su razuma. Kao takve, dakako, služe biću da se njegovo iskustvo 'poslije smrti' manifestuje po stvorenom scenariju. Taj scenario je, moglo bi se reći produžetak, proširenje dizajna duše. Ipak, duša je specifična i kao takva nikada ne zaboravlja svoj cilj: samorealizaciju. Onaj, pak, koji je duboko ubijeđen u postojanje raja i pakla poslije smrti tijela doživjet' će jedno ili pak drugo. To je zato što biće iz tijela nosi sa sobom razum u kojemu su još uvijek postojeća neostvarena iskrivljenja duše koja moraju biti ostvarena.

...Jedini način da se to ne desi jeste buđenje bića iz tog začaranog kruga...što je malo vjerovatno, podrazumijevajući da je razum, kojim je biće upravljalo tokom životnog iskustva u tijelu, ostao isti...stoga da je i svjesnost koja je njim vladala, nastavila tamo gdje je stala pri smrti tijela.


...Onaj koji vjeruje u raj i pakao...ići će, poslije smrti tijela, u jedan ili drugi konstrukt razuma. Tamo će morati doživjeti iskustva koja je sebi pripremio u formi ubjeđenja tokom iskustva u zemaljskom tijelu. Onaj, čija je svjesnost iznad nivoa ubjeđenja, neće doživjeti raj niti pakao već će nastaviti iskustva u drugim tijelima a na bazi iskonske namjere, duše...nastavit' će realizaciju duše.
 
Poslednja izmena:

fisherman1

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.586
Ideja raja i pakla je kao uostalom i svaka ideja-trag tragova neurotransmitera propićenih kroz sive...:mrgreen:
Ni knjiški zapis ne ostavlja mnogo drukčije tragove-kuckamo po sivim-zato i riknjavaju-stotine svake sekunde...:hahaha:
One koje preostanu-u neobranom grožđu,ako ništa drugo-gledaće svoj nokturno...Biće jako pospane...:mrgreen:
 

minutus

Aktivan član
Poruka
1.633
closed.gif
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim pridružite se diskusiji tako što ćete da objavite novu temu.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.