Da li lekari rade u interesu pacijenta?

To je više vezano za specijaliste.
Lekari opšte prakse uglavnom rade samo u DZ.
Bar u ova dva mesta na koja sam upućenija.
Opšta praksa je prva stanica i u čitavom ciklusu za pacijenta od velikog značaja.
Imam sreću da je moj odabrani lekar spec. opšte medicine, da je stručna, savesna i voli svoj posao.

Sreća. A verovatno i da ste našli zajednički jezik.Poverenje u lekara je pola pređenog puta.
Da, upravo tako.
Prethodni post mi je nedovršen otišao u etar.
Pokušala sam da ga editujem i detetaljno opisala zašto verujem svom izabranom lekaru i zašto sam odlučila da se oslanjam samo na njenu dijagnostiku i prepisanu terapiju.
Napisaću samo da kad god me je uputila specijalisti, uz uput sam imala sve potrebne lab. nalaze + terapiju dok stignem na zakazani termin.
Specijaliste iz nekoliko oblasti su pitale ko mi je lekar, rekli mi da sam došla sa odrađenim analizama koje su im potrebne i pohvalili terapiju.

Nemam nekih posebih i urgentnih problema, dok je tako oslanjaću se na mišljenje i terapiju svog odabranog lekara.

Poslednja izmena od moderatora:
Da, upravo tako.
Prethodni post mi je nedovršen otišao u etar.
Pokušala sam da ga editujem i detetaljno opisala zašto verujem svom izabranom lekaru i zašto sam odlučila da se oslanjam samo na njenu dijagnostiku i prepisanu terapiju.
Napisaću samo da kad god me je uputila specijalisti, uz uput sam imala sve potrebne lab. nalaze + terapiju dok stignem na zakazani termin.
Specijaliste iz nekoliko oblasti su pitale ko mi je lekar, rekli mi da sam došla sa odrađenim analizama koje su im potrebne i pohvalili terapiju.

Nemam nekih posebih i urgentnih problema, dok je tako oslanjaću se na mišljenje i terapiju svog odabranog lekara.

Ovo je primer kako lekar opšte prakse radi.
Ja nisam imala nešto sreće sa opštom praksom, ali imala sam sa ginekologom, tim više što je nama ženama to često najnezgodniji deo.
Čovek je...nemam reči osim Čovek u svakom smislu reči.I kao lekar i kao osoba.

Otac ima sreće, ide kod dva divna lekara na VMA.Ne mogu da opišem koliko sam ponekad prijatno iznenađena.
Bar kad je on u pitanju, u potpunosti sam mirna, u odličnim je rukama.

Opštu praksu mu ja malo pomognem, pa je navikao da pita, traži...itd.Bar nisu zakerala, pa uglavnom urade sve što mogu.

Poslednja izmena od moderatora:
Ume on biti konfuzan inače. Zato i kažem, nek se sabere, pa nek se raspita, ne znam ako znaš neke privatne ili specijalizovane ustanove, gde ga uputiti?
Majka treba da se hospitalizuje u ozbiljnijoj ustanovi sa ozbiljnim stručnjacima i rešava jedan po jedan problem, ne da ide od lekara do lekara i pažljivo prati svaki parametar vitalnih funkcija.

Back