Da li kupujete?

Da li kupujete?

  • kupim to sto mi uzima najvise vremena

  • nista ne kupujem sve sama spremim


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pričao meni jedan vaš komšija (negde kod Zr) psihijatar, kaže primetio on jednog malog, kaže, dedi ni do puške, al osmeh od uha do uha kad krene svinjokolj, mada je više voleo jagnjad. "Mogu ja, mogu ja" javljao se svakome i tražio da on ubija. Ovaj moj poznanik kaže, iznikao mali sociopate. Kod drugog ubistva nekog čoveka su ga uhvatili, a još je bio maloletan...dobro je što ga je ovaj pratio kako se razvija.
Bas sam o tome razmisljao
Setio sam se dede sa kojim sam isao da ucim da koljem prase ili jagnje i njegovih reci .
On je jos tada govorio da treba da upamtim kako se sprema slavska pecenica jer dolaze vremena kad ce sve da se kupuje iz ducana.

Koliko danas forumskih domacina ume da odere jagu?

Koliko domacica ume da zakolje i ocerupa petla za nedeljsku supu?
MSM da svako selo ima kojlača lol i usput uslužnu pečenjaru, samo dovezu prase, svinju...

A što se domaćica tiče, pa gde će ujna od 170kg žive vage, ne može ni da se sagne, petla da uhvati. Jedino nekim oružjem da ga gađa..ako stigne kad nije na mrežama hahaha..da gađa petla telefonom?
Slika ga za insta pa priziva voodu.
 
Pravim sve. Sad za NG će to biti neki mix posne i mrsne hrane (jer kćerke mi poste) pa moram praviti duplo. Od mrsnog:supa, lovačke šnicle, pire krompir, salata, neko meze obavezno da ima uz TV. Posno: povrtna supa, oslić, krompir prilog/salata sa lukom. Kolače rijetko posne pravim...ali tu će biti torta. Za NG posna čokoladna....a za Božić naravno sarma, pečenje i torta trostruki užitak.

Inače posna Kinder mi je odlična, mnogo bolja od mrsne verzije, samo što je ćešće pravim, malo mi dosadila pa ću je preskočiti ovaj put.
A ono što ću dokupiti, najvjerovatnije dimljene šnicle od pastrmke i zapravo mi je malo i problem šta još pripremiti od posne hrane da ima da se gricka tokom večeri. :think: Pa ako ima ko kakav prijedlog dobro bi mi došlo.
https://www.natanjiru.com/2016/02/pecena-leblebija-slanutak.html?m=1

Ovde imas finih recepta krekera/posnih grickalica...
A mozes i preprziti orah, badem, seme bundeve, suncokreta...operes, ocedis i samo posolis ili zacinis po zelji i blago prepeces u rerni ili tavi.
Dimljeni tofu, razno povrce na stapice, humus, maslinke, ajvar,...ja licno nisam ljubitelj, ali imaju i one posne slane kuglice na bazi krompira, rolati, projice, pite...
 
https://www.natanjiru.com/2016/02/pecena-leblebija-slanutak.html?m=1

Ovde imas finih recepta krekera/posnih grickalica...
A mozes i preprziti orah, badem, seme bundeve, suncokreta...operes, ocedis i samo posolis ili zacinis po zelji i blago prepeces u rerni ili tavi.
Dimljeni tofu, razno povrce na stapice, humus, maslinke, ajvar,...ja licno nisam ljubitelj, ali imaju i one posne slane kuglice na bazi krompira, rolati, projice, pite...
Hvala puno,svakako da ću pomnije pogledati ovaj blog. Ovako na prvu koliko vidim,svega ima. 😀
 
Hvala puno,svakako da ću pomnije pogledati ovaj blog. Ovako na prvu koliko vidim,svega ima. 😀
Nema na cemu. :)
Da, precizni su recepti, pa ko sta voli, prilagodi sebi...
Ovi stapici su ok, nisu teski kako zna biti to krompir-testo, recept je bez ulja, ja ipak stavim malo maslinovog. (Kad trazim neki recept ukucam vegan umesto posno, izadje puno vise recepata, i boljih varijanti)
 
Cicvara je nesto najblize vasem belmuzu.
Bar na osnovu recepta. Samo sto se kod mojih, gde god sam jela, pravila sa mlijekom, kajmakom i sirom, ne samo sirom i brasnom.
Mamina je ok ali nije poput one koju je baba pravila. Nije uopste lako naci savrsenu mjeru brasna i tecnosti pa mami nekada bude suvkasta, nekada ne pusti mast. Babina je bila sa njihovim kvalitetnim kajmakom i sirom, posle doda iscjepkan mladi sir da se kao mocarela razvlaci. Ovdje je to tesko naci.
I mi je jedemo sa medom. Toga pojedes bas malo, kasiku dvije, tebe recimo ne mogu ni da zamislim da to jedes:lol:
Ja sam nekoliko puta u Zajecaru htjela da potrazim ima li negdje belmuz, da probam, ali ili drustvo nije znali sta je ili nisu bili zainteresovani, nego idemo na neki klasicniji rucak. Takodje i u Trebinju. Svuda se reklamiraju nekim starim jelima a na kraju nemaju, nijedan nije bio dovoljno etno da tih dana porucim.

Ja ne bih znala sta je belmuz a volela bih da probam cicvaru sa medom. Volim med. U restoranima nedostaju takve opcije.
Nasi restorani se neretko svode na meso.

Istina je da moja baka vrlo malo mesa jede.
Ona je uvek drzala oba velika posta, od deteta, i zato je meso za nju posebno, vise na nedeljnom nego na dnevnom nivou.

Kada sama odem u neki etno restoran, pomislim da nema opcije koja nije mesna dok je moja baka cesto pekla "pecenku", bundevu i kuvala masu kompota i slatka, pravila sukane kore i masu povrca pekla kao posna jela.
 
Хаха... Није баклава јер није сочна. Више се лепи за зубе од оног меда :lol:

А ово си у праву. Док је мој деда ниже у Србији као дете пио сурутку док се сир чувао за госте, бака је у Срему одрастала на белом хлебу и колачима са орасима. Као два света. Али је он умро са свим својим зубима у 84. години.
Те слатке сосеве и компоте уз месо смо покупли од Словака. Отвориш компот од шљива и једеш уз печење :) Одлична је и њихова кобасица са орасима и сувим шљивама! Све се то самеље са месом и тако суши.
Ja ova jela koja nabrajate nikad nisam jela.🙂
Niti to kod nas iko pravi.
Ni rezance s makom,ni te slatke sosove,kompote uz meso...ni mnoga druga.
Kod nas je kuhinja prilicno siromasna,izgleda.
 

Back
Top