Da li kupuješ garderobu koja je udobna, u trendu ili je po povoljnoj ceni?

Mislim teško da neko samo udobnost gleda, mislim šta vredi ako mi je nešto udobno, ne znam odgovara mi veličina, mekoća materijala i šta ja znam ako mi je nešto skroz bezveze i nešto što nebi nikad nosio ili u čemu bi se osećao bezveze (mislim da garderoba ipak ništo što nam služi samo da ne idemo goli i bosi po ulici već ipak u nekoj meri i jeste neki vid izražavanja i neki odraz nečije ličnosti, interesovanja, mentalnog sklopa, itd) , takodje opet šta mi vredi ako mi se svidja neka na primer dukserica i jakna, ono svidja mi se boja ili kombinacija boja, ne znam slika i aplikacija ili neki detalj ako su mi recimo ne znam kratki rukavi i ne mogu normalno da raširim ili ispružim ruke u tome a da me ne zateže, valjda ono bitno je i jedno i drugo.

Udobna i prakticna, imam 3 vrste pantalona: crne kargo pantalone, snb kargo pantalone i maskirne kargo pantalone, i nosim ih u svim prilikama, dosta su mi komotne i imaju dosta dzepova pa onda mogu fino da rasporedim i znam gde sta stoji.
Carape,majice, donji ves- moraju biti od pamuka.
Brendovi me ne interesuju, gledam da balansiram izmedju cene i kvaliteta.
Карго од доброг материјала.. Што више џепова то боље. :whistling:

Kad nekad retko prodjem kroz 'nase' radnje (mi vise takoreci nemamo industriju ove vrste) imam utisak kao da sam u liliputu, ili da oko mene zive kepeci - sve je nesto tesno kratko strukirano smanjeno.... S obzirom da se naslanjamo na tudje standarde, mere su raznovrsne i brojevi odece zavise iz kog dela sveta stvari dolaze - brojevi i velicine nemaju veze sa zivotom a kamoli da su standardizovane. Kod nas uglavnom dolazi djubre koje niko drugi nece da kupuje.

Uz to kad se pogleda sastav vecine odece koja moze da se kupi to su apsolutno sve vestacki materijali i razne mesavine. Ono sto Mario kaze - cist pamuk i vuna - to takoreci da ne postoji. Uzasno retko je naci nesto tako (pod uslovom da ima i odgovarajuca velicina) Poslednje dzempere od prave vune sam kupio u turskoj pre nekoliko godina.

Frotir je najludji. Posto su mi se raspali stari bade mantili kupim nove 'kao: od cistog frotira' i to sam jedva nasao - ko danas nosi bade mantile ?!?! - da ne kazem da ako su mogli negde da smanje nesto po velicini - smanjili su - nije videlo frotir ni sa druge strane zemlje. Ni peskiri vise nisu od frotira. Industrija tekstila je generalno postala nevidjeni krs.

A kad vidim h&m reklamu da odecu prave iz recilklaze - nasmejem se slatko - kesa za djubre za oblacenje po 100puta vecoj ceni od same kese. Ako vec radite iz reciklaze sto naplacujete kao da ste doneli original sa Jupitera. Smesno. Obaska sto im se ti materijali raspadaju.

Sve sto moze da se kupi je tanko, debeli materijali kao sto je nekad recimo bio somot vise ne postoje (ko ce danas da utuca toliko pamuka da dobijes debeli somot). Ne secam se kad sam video poslednji put 'stofane' pantalone. Cak i ove pantalone za odela nisu vise pamuk i vuna.

Sve sto kupim pocne da se raspada posle 3ceg pranja, prave se rupe, konac se para - totalno nema veze koliko je kostalo - koliko je placeno. Macka u dzaku.

Na kraju sve to zavrsi na djubretu - kod nas pogotovo - nemamo nikakve mehanizme da odnesemo koriscenu ali u redu odecu negde i nekome ko bi rado nosio ali nema dovoljno novaca da kupi.

Negde sam procitao da je otpadni tekstil veci deo djubreta i da je zapravo jedan od najvecih zagadjivaca. Mozda zato namerno prave da se tekstil raspada.

zasto bi bila kriza srednjih godina ako pratis trend?
Zato što trendove prate samo fensi snobovi i oni u krizi srednjih godina, koji bi da oblačenjem izgledaju mnogo mlađe. Samo mi nemoj reći da nosiš one uske pantalone, što su kao helanke, božemeprosti!?

To kad vidim na nekome tačno bih mu prišao, našamarao ga i pitao koji mu je rac. :D

Zato što trendove prate samo fensi snobovi i oni u krizi srednjih godina, koji bi da oblačenjem izgledaju mnogo mlađe. Samo mi nemoj reći da nosiš one uske pantalone, što su kao helanke, božemeprosti!?

To kad vidim na nekome tačno bih mu prišao, našamarao ga i pitao koji mu je rac. :D
mozes da probas da isamaras, ne znam koliko ces uspeti :mrgreen:

Back