Da li krimi serije stvaraju psihopate?

Svedoci smo da se u svetu pa i u Srbiji sve više snimaju serije i filmovi sa scenama okrutnog nasilja i ozbiljnog kriminala. Da li takva produkcija, a naročito se to odnosi na serije jer one duže traju, u određenoj meri stvara psihopate od jednog dela gledalaca? Uzmimo na primer jednu od najpoznatijih i najpopularnijih krimi serija ,,Sopranovi" koja traje 6 sezona iima 86 epizoda. Gledalac dok prati seriju veći deo nje glavnog junaka doživljava kao pozitivca koji se bori protiv sistema i kome uspeva da na razne načine umakne rukama zakona i da se pritom dobro finansijski okoristi od svega toga. Sada se postavlja pitanje da li takve serije stvaraju potencijalne prekšioce zakona?

P.S. Akcenat je na serije gde su negativci u glavnim ulogama a ne na krimi serije gde su u glavnim ulogama policijski službenici i istražitelji.
Pa ne baš.
Psihopata se rađa ili tako odgaja.
Većina ljudi neće ni pratiti takav sadržaj, ali ga prate i psihopate, pa nema goreg ako im sine neka slična ideja na pamet (po filmskom scenariju). Generalno je veliki društveni problem, svet u kome živimo jer podržava i toleriše previše nasilja.
 

Back
Top