Da li kremacija utice na vasu dusu?

"ogledalce ogledalce moje kaži mi najlepši na svetu ko je."..način razmišljanja?
otprilike a doprinos je i u otkrivenju.
naime pisac je video nebeski Jerusalim koji se spušta sa nebesa, zlatne zgrade, ulice, reke od meda i mleka a u sredini drvo života koje će da leči ljute rane koje zadobiju u tom raju. e zato im potrebno telo od krvi i mesa a naravno to telo mora biti kao sada sa nekim korekcijama, recimo ako je velik nos a mala ćuna i tome slično, himen ponovo izraste pa sve ispočetka. :D
al ne treba zameriti jer čovek veruje šta želi da veruje.

otprilike a doprinos je i u otkrivenju.
naime pisac je video nebeski Jerusalim koji se spušta sa nebesa, zlatne zgrade, ulice, reke od meda i mleka a u sredini drvo života koje će da leči ljute rane koje zadobiju u tom raju. e zato im potrebno telo od krvi i mesa a naravno to telo mora biti kao sada sa nekim korekcijama, recimo ako je velik nos a mala ćuna i tome slično, himen ponovo izraste pa sve ispočetka. :D
al ne treba zameriti jer čovek veruje šta želi da veruje.
meni je vaskrsenje u telu nezamislivo...zamisliv mi je duhovni svet u koji se ide po smrti... Isus kad priča o ubogom Lazaru i bogatašu on priča o duhovnom svetu a ne o vaskrslim likovima u nekoj budućnosti..kad kaže razbojniku bićeš danas samnom u raju svakako to danas nije 2500 godina u budućnosti kad razbojnik postane zombi... uopšte me ne interesuje šta u Bibliji piše van onoga što je Isus pričao...može Pavle ili ko god da mašta šta hoće, ali ne zna o čemu priča u meri u kojoj Isus zna

meni je vaskrsenje u telu nezamislivo...zamisliv mi je duhovni svet u koji se ide po smrti... Isus kad priča o ubogom Lazaru i bogatašu on priča o duhovnom svetu a ne o vaskrslim likovima u nekoj budućnosti..kad kaže razbojniku bićeš danas samnom u raju svakako to danas nije 2500 godina u budućnosti kad razbojnik postane zombi... uopšte me ne interesuje šta u Bibliji piše van onoga što je Isus pričao...može Pavle ili ko god da mašta šta hoće, ali ne zna o čemu priča u meri u kojoj Isus zna
Isus kaže da se ljudi ovog sveta žene i udaju a ko se udostoji vaskrsenja neće se ženiti ni udavati i biće sinovi božiji i ne mogu umreti KAO anđeli
za Lazara kaže probudiće se a Marta kaže znam ti ćeš ga vaskrsnuti a Isus joj kaže "ja sam vaskrsenje i život i ko umre živeće.
nigde ne spominje tela. život večni je u hristovom vaskrsenju.
a Pavle nešto priča o telima kao duhovna, a ova naša braća baš oće ovakva da se radpoznaju. :D
katoličanstvo je dosta podvalilo pravoslavlju i sad je to to.

anđeli su u duhovnom svetu..nematerjalna bića.....ako će vaskrsli biti kao anđeli onda će biti u duhovnom svetu
pa naravno, tamo ćeš "vaskrsnuti" u obliku poput anđela jer oni ne mogu umreti kao što reče Isus, a pavle na osnovu toga je govorio o telu. Isus jasno kaže da je On vaskrsenje i ko veruje u Njega taj će imati večni život.
s pretpostavkom da je to sve 100% tačno mi ne znamo kakvi su anđeli. sz pisci su imali svoju pretpostavku da imaju neka krila jer su na nebu pa ka tica da ne padnu.
to je sasvim drugi svet drugačija dimenzija i verovatno imaš opseg pogleda 360° a duše se verovatno lako prepoznaju.

pa naravno, tamo ćeš "vaskrsnuti" u obliku poput anđela jer oni ne mogu umreti kao što reče Isus, a pavle na osnovu toga je govorio o telu. Isus jasno kaže da je On vaskrsenje i ko veruje u Njega taj će imati večni život.
s pretpostavkom da je to sve 100% tačno mi ne znamo kakvi su anđeli. sz pisci su imali svoju pretpostavku da imaju neka krila jer su na nebu pa ka tica da ne padnu.
to je sasvim drugi svet drugačija dimenzija i verovatno imaš opseg pogleda 360° a duše se verovatno lako prepoznaju.
nije dovoljna vera...Isus očekuje promenu u načinu života...nije to samo deklaracija da čovek veruje u Isusa...mora da nauči da sledi Isusa koji je život, put i istina....ako ti je Isus put to znači da treba živeti kao Isus....koliko ko može...znači prava ljubav prema Bogu i bližnjima i sebi i eliminisanje egoizma...to da je Isus život znači da Bog živi kroz svakog da je svako sa kim imaš interakciju Bog...(bejah žedan i napojiste me, bejah gladan dadoste mi da jedem...jer sve što činite jednom od ove moje male braće (svi su ljudi mala braća Isusova) činite meni)

bitno je ovo ko se udostoji vaskrsenja...znači ne ide svako po smrti u duhovni svet...samo ko zasluži...a zaslužuje se po Isusu delima i načinom života a ne verom kako nas Pavle ubeđuje...
preduslov dela je vera, ako veruješ u materiju to ćeš i dobiti jer materijalno veruješ i tako činiš. ako veruješ u Hrista duhovno ćeš verovati a Pavle tu i kaže nešto slično da je materijalistima to nerazumno.
mi se svi kunemo u boga a služimo mamonu. po meni najveće šanse monasi i to preko reda. zato se raj opisuje vanvremenski a pakao vremenski. jer vreme je veći neprijatelj od bilo čega, šta god da radiš popizdećeš.

nije dovoljna vera...Isus očekuje promenu u načinu života...nije to samo deklaracija da čovek veruje u Isusa...mora da nauči da sledi Isusa koji je život, put i istina....ako ti je Isus put to znači da treba živeti kao Isus....koliko ko može...znači prava ljubav prema Bogu i bližnjima i sebi i eliminisanje egoizma...to da je Isus život znači da je svako sa kim imaš interakciju Bog...(bejah žedan i napojiste me, bejah gladan dadoste mi da jedem...jer sve što činite jednom od ove moje male braće (svi su ljudi mala braća Isusova) činite meni)
da i da zoveš na gozbu kurbe, propalice itd a ne bližnje. kaže kakva ti je onda plata ako ljubiš one koji te ljube.

gotovo je nemoguće čoveku da bude kao Isus..ali to ne znači da treba odustati od pokušaja misleći da već vera spasava
pa nije toliko bitno stići na cilj već ići ka cilju
mada je tu Isus rigorozan, kaže, "budite savršeni kao vaš otac nebeski " u smislu evo ja sam vam pokazao da može, međutim apostoli kažu verovatno su mislili da Isus zadaje težak zadatak da niko nije savršen i po blagodati božiioj se zadobija večan život jer mi ipak grešimo ali zato moramo i na pokajanje da se čistimo.
Isus takođe kaže pri samoj pomisli već si napravio greh.

Back