Da li Kraljevo umire?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
guitarrr_babe:
Istina.
Mada, nije bas da se necu vracati. Tacnije, imam najbolji, najdivniji i najgenijalniji razlog na svetu da se vracam u ovu, slozismo se oko toga, rupu od grada :)
Eto.
Tako da... vidjacemo se mi jos u KVu :wink:

I nisi bas nasla pogodan forum na kome tako lajala o KV-u. Ako ti se ne svidja zadrzi to za sebe i put pod noge trazi bolje.
Vredjas KV pred nekima od nas koji bi za KV kidali zivi. Nije lepo.
Podrzavam to da svako ima svoje misljenje ali i to da pojedine stvari treba zadrzati za sebe.

Ne bi trebalo da ujedate kada vam se ne svidja necije misljenje...

Ha, poznata mi je ta studentska nostalgija :p

Kraljevo moze da bude relativno ok, ali ljudi pozoriste nam je mrtvo, nema interesantnih izlozbi, muzej izgubljen u vremenu.... Kraljevu ne treba vise diskoteka ili kafica, treba mu KULTURE !!

A, ja odoh u Budimpestu na 5 dana... da se kulturno uzdignem :mrgreen:

Srpska posla..
Samo kukate, a grad kao grad vam je, koliko sam ja uspela da primetim u par navrata kada sam poslom dolazila prelep!
Ne znam kako stoji sa kulturnim desavanjima, i da li je grad "mrtav" ili ne, ali ima, sto bi rekli "dusu", i bar ja se u Kv super osecam.

u kraljevu sam bila od 12juna - 28avg, i to sam svako vece provodila u gradu i ni jednom mi nije bilo dosadno. ljudi stalno sede po bastama i uzivaju..... a sto se tice kraljeva kao grad, jako je lep a i interesantan.
i u opste ne umire nego je svake godine sve vise i vise zanimljiviji! uvek je pun i ima toliko dobrih mesta za provod. a to sto je neko prvi put izasao iz kraljeva, i video nesto "bolje" je vec sasvim druga prica!

oni koji ga pljuju ne treba ni da se vracaju kada im toliko smeta i.

Ja moram da se vratim ovde, jer ovde zivim :lol:
Ma ok je gradic skroz... Prelep je to stoji... Nego mislim da je za nijansu zabavnije omladini koja zivi u nekim vecim, "kulturnijim" gradovima, ali nema veze....

Inace sada smo nabacili gomilu legalnih grafita i par onih koji to nisu, stvarno su coolll.....

I pada kisa...a grad mnogo lepo izgleda kada sedite u kaficu punom dima i pijete toplu cokoladu a kisica pada.....oduvek sam volela to.... :wink:

@basarickv: Pa, pitanje je bilo da li KV umire i rekla sam sta mislim o toj temi. Ne vidim sta bi tu moglo da ti smeta! Ako ti se ne dopada moje misljenje, nemoj da ga uvazavas (vidim da ti to dobro ide, zato samo nastavi). Da li lajem ili ne, to je stvar (mog) izbora.

A da li je lep - pretpostavljam da jeste. Ustvari, lepsi je od mnogih gradova u Srbiji, i nisam rekla da nije. Ali, lepo rece Majesty - fali kulture. Tu cu stati.

@bebidoll: Da li se vracati ili ne? Pa, svako ipak ima nekakav dom (postojbinu, kucu, porodicu), pa neka je i u Francuskoj Gvajani, dovoljan je razlog da tamo dolazi ili, kako ti rece - vraca se. To nema veze sa gradom samim po sebi, ima veze sa navikom, uspomenama, obavezama, zovi to kako hoces.

@S_K_V_O: Da li samo kukamo? Pa... cini mi se da kukamo. I bezimo. Ja prva! Zovite to licemerjem, ali imam na to pravo!

@Majesty: samo ispravka - pozoriste nam je definitivno postalo mnogo bolje od dolaska Sase Kovacevic, dakle u prethodnih godinu dana. Sve je vise gostovanja, modernih predstava, tematskih veceri (mesec kabarea, mesec monodrame, itd.). Ono i bioskop (morate da se slozite da je potpuno savremen, i sto se tice opreme, i sto se tice aktuelnosti filmova - vecinom kasne samo nedelju dana ili manje za Beogradom) su jedine institucije vredne spomena.

Toliko.

Za mene Kraljevo nikada nece da umre :) Vec 7 godina zivim u Beogradu(Rodjen sam i detinjstvo proveo u Kraljevu) ali obozavam da dodjem u Kraljevo i svim prijateljima iz Beograda pricam kako je Kraljevo jedan prelep grad sa divnom okolinom.U Kraljevo dolazim leti jer tada imam drustvo i daleko od toga da mi deluje kao mrtav grad.
Pozdrav za sve prave KV-cane.

guitarrr_babe:
@basarickv: Pa, pitanje je bilo da li KV umire i rekla sam sta mislim o toj temi. Ne vidim sta bi tu moglo da ti smeta! Ako ti se ne dopada moje misljenje, nemoj da ga uvazavas (vidim da ti to dobro ide, zato samo nastavi). Da li lajem ili ne, to je stvar (mog) izbora.

A da li je lep - pretpostavljam da jeste. Ustvari, lepsi je od mnogih gradova u Srbiji, i nisam rekla da nije. Ali, lepo rece Majesty - fali kulture. Tu cu stati.

Toliko.

Sorry,tek sam sad video tvoj profil i to ko si ti. Pre svega hvala na iskrenosti.
Gde ides da studiras,taj grad ce se sigurno kulturno uzdignuti,Ksenija. ;)

Ma, bre ljudi ja sam iz Beograda bila sam pre par meseci u Kraljevu i fenomenalno mi je bilo.Iskreno , toliko lepih ljudi ni u Beogradu nisam videla. Provod je bio jedinstven ,a tek klopa.....
onaj kafic Status je fenomenalan a grad kao grad...ma ima bre dushu..

Da umire, umire! Da je mozda mrtvo, mrtvo je! Ali je ovde najlepse! Bas volim da se dosadjujem u Kraljevu, a kad mi se ne dosadjuje, ja odem u Golub i slusam sta mi se slusa, pijem pivo i uzivam. Sad su pocele neke svirke u rupi pored pozorista kod Gaja, to jos da vidim, pa ce mozda imati i gde da se prezimi.

Osecaj kada ulazim u Kraljevo, sa bilo koje strane da dolazim, za mene je nezamenljiv, iako znam da mozda nista novo nece da se desi.

"- Hoce li nekad nesto da se desi?
- Idi po pivo mozda ti se usput nesto desi! "Kad porastem bicu Kengur!"", a bas necu da porastem i ici cu svako leto na bazen i guracu se sa gomilom klinaca i bice mi super i necu da idem u Pasage i Mirage i kako se ono s ranje zove dole, a da Status. Neka idu tamo oni koji moraju da se pokazu i dokazu, svojim novim fensi izgledom. Sunce je bilo zakon i Sis-mis. Nemam ja sto godina, ali nemam ni 12. Yebo zivot, ako ne znas da ga zivis. Ljubim vas i volim!

He he, Kraljevo je propalo, odavno. Postepena degradacija celokupnog drustva, kombinovana sa foskulom "sto juznije to tuznije" odlicno oslikava trenutno stanje stvari u rodnom nam gradu. Neko je pomenuo da je super bilo gde ukoliko imas dobru ekipu, i slazem se sa tim. Ali, problem je sto se u Kraljevu na prste jedne ruke mogu nabrojati ljudi koji veruju u nesto i znaju sta zele u zivotu, pa prema tome imaju jasno izgradjene stavove o svim pitanjuma bitnim za ucesce u "normalnom" okruzenju. Ukoliko stvari postavimo tako da smo mi "alternativni" likovi (oni koji ne slusaju muzicku ponudu TV Pinka) normalni i da su ostali sabani (sto se pokazalo tacnim), sledeca stvar koju treba preispitati je koliko od nas alternativnih uopste zna sta govori, zasto nosi to sto nosi i zasto je to sto usvari jeste. Iskreno mi je muka od anarhista koji studiraju privatne fakultete, gotik i metal cica koje su do prekjuce slusale ne znam kakva sranja od muzike, pa su naprasno cule za HIM i slicne sladunjave bendice sa velikih etiketa, natripovanih filozofa i razloznih narkomana, vecitih raspadaca, i svega onoga sto se moze naci na mestima gde se "alternativni" krem Kraljeva okuplja.
Osnovni problem je sto grad kao takav ne pruza priliku kreativnoj omladini da izrazi ono sto ima, pa se u siroj populaciji mladih moze pronaci ogroman broj fake i lame likova. Lokalne vlasti su posebna prica i licno mislim da je upravo ona kriva za vecinu problema sa kojima se Kraljevacka sredina danas srece. E sad, da je srece, pa da se ljudi samoinicijativno organizuju i urade nesto korisno, ali Srbi su Srbi, svi sve znaju ali niko ne radi nista.
Odrastao sam u Kraljevu i zao mi je zbog toga. Sve ono sto bi pezivelo pad neutronske bombe u Kraljevu je cool i zbog toga mi je lepo kada dodjem tamo na izlet. Ali ziveti u Kraljevu? Dok sam morao bilo je tako, ali generalno no thanks!

Pa moram bre i ja nesto da kazem! : )

Ovako.
U Kraljevu nista nije crklo niti je ko crko sem ljudi sto crkavaju (tih bre....samo sto sam poceo a vec sam se zavezao). Sve ej isto i kao pre 10 godina, samo sto se niko ne nalazi na istom stepeniku kao tad. Ocu da kazem da kad ja i ortak gledamo klince oko zgrade i kao komentarisemo njihovu igru kako uopste nije kvalitetna.....hehheeee......non stop pominju rendzere i neke tamo besmislene manga junake dok je nama glavna preokupacija bila da nadjemo dobar konopac za luk i strelu, da imamo uvek britvu u dzepu, pracku, da odigramo fudbalicu i ostale gluposti....
Sta sam hteo da kazem ovom metaforom >>>> Svako vreme ima svoje sheme! Nesto sto je nama nekad bilo interesantno u gradu (dobre, privatne, rok zurke, gitara na klupi u parku, blejanje bez razloga do jutra...) sada ili ne srecemo ili je to evoluiralo u nesto drugo sto nam se ne svidja. Sto znaci nista nije crklo ali je otislo DO DJAVOLAAAA!!!
NISAM NI ZNAO DA JE TAKO DOK OVO NISAM NAPISAO! PIHHHHH!
ODOH!!!! : (

U KVu sam posednji put bio letos...negde pocetkom jula.Bilo je lose vreme...svaki dan neka kisa.I bilo mi je uzasno dosadno i smorno.Grad je bio smoran,ljudi su bili smorni...sve uzas.Prvi put da mi nije bilo zao sto napustma grad posle 10ak dana.maltene da sam jedva cekao da odem.
U KVu ljudi su bez inicijative,bez ideje...cekaju da im drugi neko nesto obezbedi.Pa nece niko nista da nam obezbedi.
I ako neko nesto pokusa da organizuje...odmah krece rekacija sredine...da to neam pojma,da je sranjee ili jednostavno neam nikakve reakcije.
Znam bre na koncertima u KVu...pa niko ne igra,niko ne skace,ne veseli se...svi stoje i slusaju."Vidi ovog keve ti..." taj fazon.
Ja sam mogao u KV da dovedem jednog trenutno jako popularnog pisca...i kada sam se povezao sa nekim ljudima...znate sta su mi rekli? Nemamo para! A covek trazi 5000 din za gostovanje...niko u opstini,pozoristu,biblioteci...nema 5000 dinara??? Pa ja sam mogoa da mu platim 5000 din da ga dovedem,ali nisam hteo iz inata...necu od sebe da pravim budalu.
A upravnica biblioteke i KVu...ne znam kako se zove,kasnije sam saznao...namerno nije htela da dovede tog pisca i pravila se da ne zna ko je to,jer je,pazi molim te... taj covek pljuvao po Dobrici Cosicu!!!
Eto ko i na koji nacin procenjuje ko ce da dodje u KV, a ko nece.
I pored nasih domacih nepismenih prostaka i dripaca sada pride imamo i ove sa Kosova koji su nas totalno urnisali.
Sto rece ugac...ja sam se kao klinac mnogo bolje provodio,mnogo bolje sam se provodio i pre 7,8 godina...srecom imao sam drustvo koje je znalo da se organizuje,da samo sebi stvori zabavu... kucne zurke,sedeljeke uz mjuzu i cugu,rostilji,izleti,fudbal...
Eno kakav bioskopo imamo...najbolji bioskop u drzavi...ludnica od bioskopa...Koliko sam puta bio u njemu nkad nije bilo vise od 20-30 ljudi...mozda 50ak ako je neki mnogo jak film.
Bez ideje,bez kulture,bez vizije,bez volje,bez icega...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back