Da li koristite tamjan ili mirišljave štapiće?

J

Jesen je...

Gost
Tamjan koristim samo uz molitvu skoro svakog dana i naročito neposredno nakon buđenja.

Nedavno sam dobila na poklon od sestre meni neobičnu vrstu iz jednog manastira, ali uz sve napore, ne mogu da podnesem izuzetno napadan i... nekako parfemski miris koji odaje, niti mogu da se usredsredim na molitvu uz njega. Prosto nema miris karakterističan za tamjan kakav oduvek poznajem.
Eto, i tu se pronašlo mesta za eksperimentisanje i iskakanje iz okvira ''normalnog''.

:confused:
Ima raznih mirisa tamjana. I ja mislila da je "univerzalan", jer sam uvek kupovala na istom mestu...onda sam donosila iz manastira, i svi su bili razliciti. Najlepsi mi je sa Cetinja.
Jedna monahinja mi je pokazala "svoju kolekciju" iz Rusije, Grcke, Jerusalima, Gruzije...bukvalno kao parfemi.

Tema...palim tamjan za Slavu, Bozic, Vaskrs obavezno...ostalim danima kad osetim potrebu.
Stapice sam u tinejdz periodu kad sam bila u "Indija fazonu", preterivala sam, sad ih ne mogu nikako.

Samsonight

Veoma poznat
Poruka
11.997
Ima raznih mirisa tamjana. I ja mislila da je "univerzalan", jer sam uvek kupovala na istom mestu...onda sam donosila iz manastira, i svi su bili razliciti. Najlepsi mi je sa Cetinja.
Jedna monahinja mi je pokazala "svoju kolekciju" iz Rusije, Grcke, Jerusalima, Gruzije...bukvalno kao parfemi.

Tema...palim tamjan za Slavu, Bozic, Vaskrs obavezno...ostalim danima kad osetim potrebu.
Stapice sam u tinejdz periodu kad sam bila u "Indija fazonu", preterivala sam, sad ih ne mogu nikako.
Da... verujem da je to objašnjenje. Čitav svoj život nabavljam tamjan na istom mestu. I kad sam posećivala manastire i crkve, za uspomenu sam kupovala brojanice i ikonice, nikad tamjan.

Potpisujem se na stav o mirišljavim štapićima. Bila sam luda za njima u nekom tinejdž periodu, a sad mi izazivaju glavobolju.
Dobrodošla, gošćo Jesen je...! :cvet:

J

Jesen je...

Gost
Da... verujem da je to objašnjenje. Čitav svoj život nabavljam tamjan na istom mestu. I kad sam posećivala manastire i crkve, za uspomenu sam kupovala brojanice i ikonice, nikad tamjan.

Potpisujem se na stav o mirišljavim štapićima. Bila sam luda za njima u nekom tinejdž periodu, a sad mi izazivaju glavobolju.
Dobrodošla, gošćo Jesen je...! :cvet:
Hvala. :)

Kerkyra

Legenda
Poruka
50.779
Pogledajte prilog 1277272

Da li koristite tamjan ili mirišljave štapiće?

Zašto i u kojim prilikama?

mirisni-stapici-1.jpg
I jedno i drugo, u sasvim razlicite svrhe.

Tamjan koristim svako jutro iz verskih razloga da se "okadi i procisti" vazduh u kuci, a stapice uglavnom uvece radi lepog mirisa, ne previse ni stalno.

Antihejter

Domaćin
Poruka
4.477
Ma nemam ništa protiv. Neka svako uživa u čemu hoće. Možda
bi bilo korisno da obratiš pažnju na šta te koji miris inspiriše.
Kakve se misli javljaju, emocije?
Miris je bitniji nego što se zna.
Koristim sve što lepo miriše, kupujem osveživače na primer. Tamjan volim. Pozitivno utiče na psihu.

Ljudi koji se bave cvećem, na primer su skoro stalno srećni ili najbliži tome.

Jak neprijatan miris koji izaziva povraćanje utiče na mozak hteli mi to ili ne, to je jedini način mučenja do ludila i smrti od čega je nemoguće odbraniti se voljom.