RasoRaso haker
Zainteresovan član
- Poruka
- 263
Ja sam počeo da učim html skriptni jezik! Koga je već naučio neka mi kaže gdje dalje i da li su jezici koji predstoje teški!
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
w3schools je dobar za ucenje HTML-a i CSS-a, ali za Javu, PHP nema ono 'try it yourself', i nema bas sve sto je potrebno
Da ne zbunis coveka, razgranici Javu i JavaScript, to su 2 totalno razlicita jezika......
Sto se tice HTML i toga, nije tesko, za CSS moras imati osecaj, pored znanja treba i neki filing za dizajn (koji mnogima nedostaje, vjerujte, nista licno).
Dalje sa JavaScriptom(dalje Js).....hm ni to vise nije Js, nego fuzija Googe-ovih API-ja, jQuery-ja, Prototype-a i ostalih biblioteka.
Jedina zanimljiva stvar vezana za Js, jeste http://nodejs.org/ ........ Js na serveru nije uopste losa ideja, i to ne ovaj raspali Js sto koristimo, nego totalno novi i potpuno objektno orijentisani JavaScript(wow i andjeli ce pasti).
Php, iskreno da vam kazem, smara, samo sto nemam zivaca da radim npr. ruby on rails, node.js ili nesto tako, ali vremenom ce i php da izadje iz upotrebe, mada je lagan za ucenje.
Sto se tice baza i SQL, to ti je sve isto, nema mnogo pameti, osim da imas osjecaj za dobro dizajniranje (strukturu) baza.
Uopste, sve bleja, za 6 mjeseci aktivno biti ces vrlo dobar.
Uci Ajax, WebSockete, Server side events, HTTP requestove i JSON format i mozda kasnije WebGL.
Bice dobro, samo guraj
Kako te ne mrzi kad imas promjenjivu :Ma cesto skratim JavaScript sa java, mrzi me da pisem
Java je OO programski jezik, dok je Javascript skriptni jezik za dizajniranje web strana i 'mece' se u html kod.
Iz iskustva HTML, CSS, jQuery I OBAVEZNO C# postace najpopularniji u narednim godinama, onda ces usput i da savladas baze
Moraš prvo savladati HTML, ali izvorni, pravi,
bez korišćenja Dream Weawer-a i sličnih pomagala.
Posle je sve lakše, možeš i koristiti da sebi olakšaš posao,
ali ćeš znati kako da udješ u source i urediš šta želiš.
Mali ali efikasan vizuelni štos je da ikonicu (ne tekst)
koristiš kao link.
C# vec jeste najpopularniji po firmama.
ne budi siguran...