Da li jedete puter od kikirikija?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I kako ? Mislim kašicicom kao krem ili sa necim..hlebom na primer

Šta mislite koliko je taj puter zaživeo ovde kod nas u Srbiji ?

Odmah da kažem da nikada ali bukvalno nikada nisam probala puter od kikirikija i nemam pojma kakvog je ukusa.
Procitala sam negde da ga mnogi jedu sa bananom ili ga mažu na hleb ..takodje sam procitala da goji i da ima puno kalorija ?
To nije puter, to je sitno mljeveni kikiriki kojeg zovu ko fol puter . Lako ga je napraviti sa masinom za mljevenje. Pravi kikiriki puter je tesko naci.

Odmah da kažem da nikada ali bukvalno nikada nisam probala puter od kikirikija i nemam pojma kakvog je ukusa.
Procitala sam negde da ga mnogi jedu sa bananom ili ga mažu na hleb ..takodje sam procitala da goji i da ima puno kalorija ?
Cesto se maze na hljeb, ja ga ne volim.

Obožavam kikiriki puter. Mažem ga na tost. Mažem ga na palačinke. Jedem kašičicom.

Jedno vreme kupovala sam kikiriki puter u Maksiju ( Delhaize proizvod ) ali on je mnogo suv.

Kikiriki puter sada kupujem u Lidlu i odličan je. Obavezno u kući moram da imam bar jednu teglicu tog putera.

Volim kikiriki i taj kikiriki puter iz Lidla ima odličan ukus. Ukus kikirikija.

Sa neslanim kikirikijem jedno vreme sam pravila slatke "bombice"- božanstvene su i brzo nestanu sa velikog tanjira. Ne znam kada sam poslednji put pravila ovu poslasticu.

PS. Taj puter još nije zaživeo kod nas. Ja ga jedem odavno jer je tetka ili slala paket i unutra, između ostalog i taj puter, ili ga je donosila dok je dolazila u Srbiju. Tako sam se navikla i na njega i na nes kafu iz limenke i iz tegle.

Da, jedem ga kad se tata ili ja setimo da ga uzmemo. Namažem ga na hleb i tako jedem, ne treba mi ništa više osim toga. Ukusan mi je, a i zdrav je.
Redovno ga jedem godinama, ali isključivo slan!
Kao i kikiriki, ne volim ga slatkog!
Isto. Zato nikad nisam voleo Snickers čokoladice.

Ma može i torta.
4th of july usa GIF

Kašika i udri.
Obožavam.

Obično kupim u zdravoj hrani onaj bez konzervansa i dodam med da malo zasladim.

Ranije sam sam pravio ali mi crkao blender od forsiranja (za ovo stvarno treba jak motor) i onda sm shvatio da je jeftinije da kupujem.

Ukus je kao kikiriki, posto pravi kikiriki puter je nista drugo nego samleveni kikiriki, tako da mu je kaloricnost i sastav upravo kao kod kikirikija.
Pricam o pravom kikiriki puteru, ne o nekim imitacijama.

Ja ga jedem sa palacinkama, namazem i smotam palacinku, kao sto bih namazao krem. :)

Back