nije istina...srbi se nisu mogli ni u kom slučaju oduprijet zapad koji je u to vrijeme krvnički bombardirao srbe u RS.
...
Zapad ih bombardovao, Zlobodan uvodio sankcije.
Ali to nema veze sa Krajinom. Zapad je Krajini nudio opstanak u okviru Hrvatske, to je opste poznata cinjenica. Z4 je bio slican dejtonskom sporazumu, a da je prihvacen, Krajina bi sad bila isto sto i RS.
Da nije prihvacen Dejton, i Srbi u Bosni bi prosli kao u Krajini, to svi znaju. Poznato je da su Hrvati maltene stigli do Banjaluke i da je licno Holbruk intervenisao da se oni povuku i jos su Ameri pomoglj srpskim bomarderima da izrokaju hrvatske tenkove.
Jedino dobro sto je Zlobodan uradio u celom svom zivotu je sto je prihvatio dejtonski sporazum. Sve je ostalo je katastrofa i nesreca. Za Srbiju i Srbe najvise.
nije istina..zapad je ponudio plan u kojem ne bi postojala nikakva krajina već određene teritorije sa srpskom večinom koje bi imale nekakva nacionalna prava koja bi vremenom po ugledu na republiku srpsku bila ukinuta.
Nije ,,odredjena teritorija" vec drzava u drzavi. Sami Hrvati to priznaju. Sam Tudjman je crvenio kao je citao tekst plana.
Pa bolje je ipak da postoji RS i narod tamo nego da nema ni RS i naroda. Tebi je bolja opcija po Srbe da Srba uospte nema, nego da postoje kao RS sto postoji. Koje nebuloze se sve mogu ovde procitati.
Nije ni cudo sto smo prosli tako kako smo prosli.
nije istina...nitko nije pobunjivao hrvatske srbe kao sami hrvati svojom ustaškom ikonografijom i ustaškom emigracijom koja je zauzela ključne pozicije u hrvatskoj vladi(gojko šušak
Hrvati jesu svojim neoustastvom izazvali strah i reakciju Srba. A rezim u Beogradu je to koristio za svoje interese i jos vise podbunjivao Srbe. Kazem ti, svesno i planski su uklanljali sve politicare i krajiske vodje koji su bili za dijalog i mirno resenje. Ko je to radio? Hazari? Ljudi gusteri? Zli Zapad?
Ili ipak rezim iz Beograda, preko komunistickih i udbaskih veza, ljudi i uticaja?
pa da netko sa strane je pobunjivao srbe koji su bili glupi pa nisu vidjeli koliko im hrvati žele dobro...kao obitelji Zec.
Izvini, ali ovo je vec lupetanje. I nema veze sa onim sto sam ja rekao. Slobodno me zaobidji sa tom demagogijom.