Da li je uvredljivo promiskuitetnu osobu nazvati kurvom/kurvarom?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Имаш право, није курвалук на нивоу тога, к*рва највеће зло чини себи тиме што продаје своје најинтимније за новац.

А што се промискуитетности тиче, то је барем мени скроз погрешно, ја тако не функционишем. Пренаглио сам са поређењем са крадљивцима и лоповима, у праву си, али је л би волео далеко било да ти ћерка буде к*рва? Или лака дама која свима даје?

Ја не бих

Не схвати лично
Не схватам лично.
И то шта бих ја волио или не волио нема толико везе са мном шта ће неко у свом животу радити па и ако то буде моја кћерка.

Mislis, kao psiholoskinja, advokatkinja, socioloskinja, politikoloskinja i slicno?

Ne volim ja to silovanje srpskog jezika od strane nevladinih organizacija.
To su nazivi profesija. Ovde nije poenta u traženju naziva za žensku promiskuitetnu osobu već uopšte traženje naziva za promiskuitetnu osobu oba pola.

Da li je uvredljivo promiskuitetnu osobu nazvati kurvom/kurvarom? Taj izraz je zaista uvredljiv bez obzira kome je upućen, mada stičem utisak da se neke osobe koje se ponašaju u skladu sa tim izrazom ne stide svog ponašanja, već ga čak i promovišu i brane. Uvredljivo ili ne?
ma jok, takva ovde na forumu ima naziv, moderna intelektualna, savremena gospoDZa

pa jeste promvisu ga, promeni jednog drugog treceg pa i cetvrtog forumasa...aj je ti nazovi kuravelom ako smes/dok si reko kes ti upakuje ban a tu su i njeni seks kolege istomisljenici moderatori, naravno oni koji takodje forum koristili za ebacinu...

pa izvoli usudi se ...

U današnje doba, muškarcu koji je promiskuitetan se daju imena kao sto su "ženskaroš", "player", "playboy", dok se ženama uglavnom daju nazivi koji su degradirajući kao što su "*****" "drolja" "radodajka", "kašljara" itd... Ovo se naziva "dupli standard", koji nije pošten prema ženama, jer samo se promiskuitetne žene nazivaju pogrdnim imenima, dok isti takvi muškarci čak dobivaju i pohvale za svoje promiskuitetne aktivnosti. [Kljuc koji moze da otvori svaku bravu je dobar kljuc, a brava koja se otvara svakim kljucem je losa brava.]

Радодајка и радоувалник

Радој*пци, радој*бац и радој*бачица

Слажем се, да је то данас све прихватљивије. Али не само за жене. Ни за мушке није у реду.

Све су бре то радој*пци.
ili ckopacenici , koji u nedostataku redovnog seksa (neozenjeni i bez stalne veze) ganjaju sve sto ima cku ne birajuci

Па промискуитетни људи. Лаки људи. Ајде да смислимо српску реч

Склоној*биви људи?
Променој*пци?
Mi kao smislismo promiskuitetnik i promiskuitetkinja, ali opet su to nekako pogrdni nazivi. Poenta je da li je uopšte moguče smisliti takvu reč a da ne bude pogrdna osobama kojima je upućena.

Generalno ne treba u startu nastupati osuđivački ni u kom slučaju, svaki čovek radi ono što on smatra da je ispravno. Ponekad se to kosi sa mišljenjem većine ljudi i sa društvenim moralom koji vlada u društvu.

Ono što sam naučio jak odobo je da se moral menja. Rimljani su praktikovali orgije, posle se na to gledalo kao na blud i razvrat, dok se danas to naziva liberalnošću i seksualnom slobodom. Prostim rečnikom neki ljudi krenu nekim svojim putem koji se drugim ljudima ne dopada.

Moje mišljenje je da promiskuitet nije dobar ni za ženu ni za muškarca. Polne prenosive bolesti koliko hoćeš, bezbroj neželjenih trudnoća i abortusa i da ne nabrajam više.

Mi kao smislismo promiskuitetnik i promiskuitetkinja, ali opet su to nekako pogrdni nazivi. Poenta je da li je uopšte moguče smisliti takvu reč a da ne bude pogrdna osobama kojima je upućena.

Generalno ne treba u startu nastupati osuđivački ni u kom slučaju, svaki čovek radi ono što on smatra da je ispravno. Ponekad se to kosi sa mišljenjem većine ljudi i sa društvenim moralom koji vlada u društvu.

Ono što sam naučio jak odobo je da se moral menja. Rimljani su praktikovali orgije, posle se na to gledalo kao na blud i razvrat, dok se danas to naziva liberalnošću i seksualnom slobodom. Prostim rečnikom neki ljudi krenu nekim svojim putem koji se drugim ljudima ne dopada.

Moje mišljenje je da promiskuitet nije dobar ni za ženu ni za muškarca. Polne prenosive bolesti koliko hoćeš, bezbroj neželjenih trudnoća i abortusa i da ne nabrajam više.
Да, слажем се. Знаш како ја дефинишем морал. Морално је све оно што краткорочно или дугорочно не оставља лоше последице на тебе и људе око тебе, тј друштво.

Bludnica/bludnik bi možda moglo, ali mislim da je i to povezano sa negativnom konotacijom.
Ova tema generalno nije za ovaj forum, jer se razgovara o tome kako nazvati osobu koja je imala puno partnera. To je osoba koja je imala puno partnera. Cela rasprava je ružna i imala je puno obrisanih postova. Bludnica/bludnik i ostale negativne kvalifikacije se daju obilato, a traži se reč sa pozitivnim prizvukom? A sam postavljač piše da se radi o negativnoj pojavi. Zaključava se, jer je uvredljiva za sve koji ne žele da budu bilo kako etiketirani.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back