Mislim da nije popularnija (mada je svakako daleko uspešniji i trofejniji sport) ali je svakako tu negde jako blizu i otprilike je tu negde u rangu sa fudbalom i ajde da kažemo da su kod nas fudbal i košarka dva ubedljivo najpopularnija sporta i da nakon njih ide nekoliko mesta prazno pa sve ostalo.
Mada nazalost kad kažeš "košarka" mnogi ljudi pod time podrazumevaju samo našu reprezentaciju i Partizan i Crvenu Zvezdu u Evroligi i eventualno Jokića u NBA i tu njihovo interesovanje o košarci počinje i završava se i sad pitanje je koliko neko ko prati samo našu reprezentaciju i svoj omiljeni klub u Evroligi zapravo voli košarku i koliko ga zanima sama košarka kao sport a koliko ga zanima samo uspeh naše reprezentacije ili svog omiljenog kluba jer na to možda gleda i kao neki vid lične satisfakcije, a možda i neki vid kompenzacije za neke njegove lične frustracije i nedostatke u svom životu.
Doduse sad je to već malo dublja tema, možda pomalo i filozofska, ali mislim to važi i za ostale sportove, ono koliko nekog zanima neki sam sport kao takav i koliku ljubav i strast gaji prema samoj toj igri a koliko ga zanima samo uspeh nekog odredjenog kluba ili reprezentacije za koju navija , jer kapiram da odredjeni broj ljudi koji ne znam fanatično navija za Partizan ili za Zvezdu da verovatno ne zna ni sva pravila same igre ili da ne zna na kojoj razdaljini je linija za 3 poena a da ne pričam koliko recimo prate ostale lige,reprezentacije, strane igrače, koliko ih zanimaju neki legendarni igrači ili timovi tamo iz 70-ih, 80-ih, itd , slično kao i neki fudbalski navijači koji kao ne vade se sa stadiona i kobajagi žive za fudbal a sad da ih pitaš u kom gradu se nalazi stadion "Monumental" ili iz kog grada je FK Korintijans verovatno ne bi imali pojma da ti kažu ili možda nisu nikad čuli za recimo doktora Sokratesa, Zika, Mario Kempesa ili Martina Palerma.
E recimo mene to više zanima, znači ne koliko ima navijača Partizana, Crvene Zvezde ili nekog trećeg kluba ili koliko ljudi gleda i navija za našu reprezentaciju već koliko ima onoh iskrenih i strastvenih ljubitelja nekog samog odredjenog sporta i same igre kao takve.