Da li je u redu da ideš u crkvu u patikama?

lično imam par komšija koji u lokalnu nam crkvu idu zbog jedne sisate kasirke
likovi su porodični, vole svoje supruge najviše na svetu, imaju decu ali opet vole da pogledaju
A kasirka ide možda zbog popa. Bolje i tako nego nikako. Opet će čuti nešto pametno.
Ja skoro uvek idem u patikama. Ne sećam se kad sam išao zadnji put u cipelama. Ali su patike kožne pa izgledaju skoro ko cipele. I nisu bele. A nedavno sam video popa sa belim patikama kako služi večernju. Vide se ispod mantije.

A kasirka ide možda zbog popa. Bolje i tako nego nikako. Opet će čuti nešto pametno.
Vrag će ga znati, da ne širimo dalje temu...
Ja skoro uvek idem u patikama. Ne sećam se kad sam išao zadnji put u cipelama. Ali su patike kožne pa izgledaju skoro ko cipele. I nisu bele. A nedavno sam video popa sa belim patikama kako služi večernju. Vide se ispod mantije.
Ubogi rab Božiji nosi patike i radničke farmerke,
samo pazi koje patike obuvaš jer za svećenje vodice ako te popa namiriše da imaš za fenseraj...

A sto ne bi bilo ukoliko su to ciste i udobne patike koje ti pruzaju lagodnost ?
...naravno isto vazi i za trenerice ukoliko ih mozes svrststi u one "za specijalne prilike",dakle ne one s kojima recimo igras basket ii fudbal ...
A ako je neko siromašan, a patike mu nisu zadnji krik mode, a uz to su i malo podrpane , najbolje da ne ide u tu vašu crkvu za bogate.

Ma ne nego kako si opisao patike
Kako sam JA opisao patike ???
Evo sta sam rekao:
A sto ne bi bilo ukoliko su to ciste i udobne patike
Dakle potencirao sam da to budu ipak ciste i udobne patike koje ti nece stvarati nelagodnost kao sto to mogu recimo neke neudobne cipele dok bi higijena trebalo da se podrazumeva...nisam dakle rekao da to trebaju biti nove ili brendirane ( sto ce reci skupe) patike vec lagodne da bi se dobro osecao i ciste sto se u 21 veku veoma lako moze obezbediti ( dovoljno je da se prodje sa jednom vlaznom maramicom i to automatski deluje sredjeno/cisto).
E sad ovo bi se trebalo odnositi na ljude koje su manje vise situirani da to uopste mogu imati ali ukoliko to nije slucaj - po meni je mnoooogo bolje da cak i bosi prisustvuju na bogosluyzenje nego da budu vani.
A nekada su ljudi bosi išli u crkvu jer nisu imali patike.
A sto ne bi to isto moglo i danas ?
Jel bi po tebi neko crkveno obezbedjenje trebalo spreciti nekog takvog da udje u crkvu i slusa o Hristu ?

Kako sam JA opisao patike ???
Evo sta sam rekao:

Dakle potencirao sam da to budu ipak ciste i udobne patike
Caka je u reči čiste. Šta je čisto kad Pavle kaže da ništa samompo sebi nije pogano, nego ako ko misli da je nešto pogano onda je tome to pogano.
očisti čašu iznutra pa će ti sva čaša biti čista.
A čaša je sud, pa bi to značilo: očisti sebe od pogrešnog suda kojim sudiš i sve će ti biti čisto.
Ali budući da živimo u svetu indoktriniranih ljudi koji misle da znaju šta je pogodno za odlazak u crkvu uvek joj se može desiti da je neko iskritikuje za način odevanja, pa nek ima i to na umu.

Caka je u reči čiste. Šta je čisto kad Pavle kaže da ništa samompo sebi nije pogano, nego ako ko misli da je nešto pogano onda je tome to pogano.
očisti čašu iznutra pa će ti sva čaša biti čista.
A ko je bre pominjao da su higijenski neciste patike POGANE,sta je bre tebi ?
A čaša je sud, pa bi to značilo: očisti sebe od pogrešnog suda kojim sudiš i sve će ti biti čisto.
???????????????????????????
Ali budući da živimo u svetu indoktriniranih ljudi koji misle da znaju šta je pogodno za odlazak u crkvu uvek joj se može desiti da je neko iskritikuje za način odevanja, pa nek ima i to na umu.
Kao prvo,diskusija nije isla u pravcu iznosenja Biblijskih dokza kojo ce jasno i nedvismisljeno potvrditi kako se trebamo oblaciti kad idemo na bogosluzenje u Crkvi jer takvih u detalja realno i nema !!!
Ko drugo,daj mi molim te recvi dali po tebi nasa garderoba kakvu je god imali,bez razlike jesmo li bogati ili siromsni - treba biti spremljena/oprana manje nego kad recimo idemo u neke drzavne institucije da bi zavrsili neki posao !?
...ili recimo eto,iz nekih razloga dobijes pozivnicu na priem kod gradonacalnika u mestu gde zivis pa dali ces tamo otici u nekim prljavim trenericama i patikama s kojima si sta ja znam,mozda kopao bashtu dok ujedno IMAS lepo isprau odecvu i obucu !???????
Jel ces gradonacalniku obratiti vise paznje nego li Bogu kome ces se zajednicki sa bracama i sestrama u Crkvi moliti !??

lično imam par komšija koji u lokalnu nam crkvu idu zbog jedne sisate kasirke
likovi su porodični, vole svoje supruge najviše na svetu, imaju decu ali opet vole da pogledaju
Сањао си нешто Мениђеру.
На мушкој страни нема жена, да си био скоро на Литургији и теби би то било јасно.
Батали порњаву лоше утиче на здравље.

Сањао си нешто Мениђеру.
На мушкој страни нема жена, да си био скоро на Литургији и теби би то било јасно.
Батали порњаву лоше утиче на здравље.
Jezus Marija, ovo neki pravoslavac...
A kako onda kod vas babe prve ližu kašiku ako nema žena?

Ако ниси никад био на Литугији барем прочитај пажљиво.
Нигде не пише да нема жена у целој цркви.
Ti si pominjao liturgiju
A u sisatu kasirku su gledali ispred crkve.
Ja sam napisao da idu u crkvu zbog sisate kasirke a ti kao svaki žutać pokušavaš da nadješ drugi smisao.
Nigde nisam napisao da na liturgiji gledaju u sise.
Skuplja se narod ispred crkve...
E śta uradi politika od tebe a bio si cool vernik...

Back