Da li je to ženstveno?

Oh .... bansh duso...ima nas raznih.... ne znam koliko smo se razumele,ali i dalje stojim iza toga da su ubedljivo najodvratnije te reklame "slobodno skacite po koferu u belim pantalonama,nece vam ostati crvena fleka" reklame... i uopste ne bih mogla da ih stavim u isti kos sa onim koje si ti pomenula... ali opet kazem,ima nas raznih... ;)

Pa zar nisu upravo i te male upale, nadrazenja, razne mikoticne i bakterijske kolonije krive za izuzetnu bol pri meci....?
Od ono devojaka sto sam mogao da dobro pratim ,kad su bile dobre, uzdrzane, dobro obucene, bez nekih lakih prehlada ili bez sumnjivog ili uopste seksa, interesantno i bez pusenja imale su mnogo manje bolova nego kad bi bile nahladjene ili sa seksualnim odnosima....

Nista nije tacno, osim prehlade...Jesi cuo, na primer, za policisticne jajnike? E zene koje ih imaju imaju veoma bolne menstruacije i kad nemaju sumnjiv sex i ne nose tange na minus 40. ;)

Nekako mi je malo verovatno da se veza izmedju bolnijih meca i prehlada ili sumnjivih partnera manifestovala kod potpuno razlicitih poznanica, a da ja licno nisam cak ni sugestiju u tom pravcu davao, a da nema tu neke istine i veze....

Nisam rekla "SVE takve-i-takve žene govore JEDINO o menstruaciji". Nisam izvela nikakav definitivni zaključak. Prosto tražim NZI za žene koje smaraju na taj način. O ovome se može govoriti i kao o istraživanju, a ne glupoj i površnoj generalizaciji (tipa žene sa tankim usnama loše puše). A rezultati istraživanja društvenih pojava su uvek neka vrsta generalizacije, tako da ja u tome ne vidim ništa loše.

Ali ipak, kad si mi tako forumaški prikačila generalizaciju, red je da ti forumaški odgovorim:
"Prepoznala se"
=)
Al se ti lako uvrediš, mene je tema podsecala na ono; da se mnoge žene trpaju u isti koš po nekoj gruboj kategorizaciji, a to je ono sto mi se ne svidja. Normalno da se da pričam o menzisu, ali ne sa svima, uglavnom sa mužem kad se desi da mi kasni. Tako da si se zeznula, nisam se prepoznala.

Mnogo ne volim priče o menstruacijama, bolnim, obilnim, čestim, neredovnim, slabim i kakvim sve ne. Sa puuuuno gadnih detalja.

U mojoj okolini, što bilžoj, što daljoj, primećujem žene kojima je to jedina, ili barem glavna tema za razgovor sa ostalim ženama. To su obično žene koje izgledaju kao da ne vode dovoljno računa o sebi. Nekad čak i do granica nehigijene. Retko govore o nekim drugim "žeskim" temama (garderoba, frizure, šminka). Nekad ih se otvoreno gnušaju. Koliko je meni poznato, ne opšte polno baš često. Neke preziru muškarce.
Jednostavno, jedini ustupak svom polu čine kroz te "menstrualne" priče. Isprva mi je delovalo kao da im je to jedini način da se osete ženstveno i da drugima skrenu pažnju na tu svoju ženstvenost. I ta hipoteza mi je sasvim ok. Ali me kopka još nešto. Bol koji osećamo pri.. hehe... mjesečnici, ako je jako slab, podseća (barem mene) na osećaj koji imam ako sam se jako uzbudila ili pri orgazmu. Mislim, u oba slučaja su u pitanju blagi grčevi itd. I eto. Nekako sam to povezala, kao potisnuta seksualnost se ispoljava kroz priču o tome šta se događa u našoj unutrašnjosti, a što podseća na.. jelte.. tako nešto. Nisam baš formirala tu misao do kraja.

Ali me ipak interesuje da li zvuči sumanuto.

iju:?:
mene stomak boli- bolno- tj. nemam nikakvih konotacija sa orgazmom... bas je bljak je citav tok menstruacije- od PMS-a do post MS..ne vidim paralelu sa sexom - nigde..

Back