da li je to zaista ono što želimo?

Sve sto vredi - kosta!

Tesko je studirati, pa ipak vredi tog truda ;)
Tesko je sticati, pa ipak vredi tog truda ;)
Tesko je podizati decu, pa i te kako vredi tog truda :P

Razumem da kada se pogleda kako bi to moglo da izgleda i kada devojka pogleda zarozanu mamu sa klincima u samoposluzi i na pijaci, to nije nesto sto ona sebi zeli, ali se promene prioriteti. Emotivni dobitak je toliko veliki da ne moze biti ni govora o zalu za rekreacijom, diskotekom i sl (u pocetku, posle moze i to da se uklopi)

Neko je napisao da sumnja da se mame nisu pokajale. A nisu, naravno, to ce znati i ona kada postane mama ;)

(Ne znam nikoga ko je bilo sta postigao da se zbog toga pokajao iako je trebalo mnogo raditi i mnogo se odricati)

Bravo harmony!!
Jos bih dodala da za sve postoji trenutak... Svako ima svoj casovnik, koji nije bas uvek u skladu sa drustvenim, ali deca i njihove potrebe, moraju biti na prvom mestu svakom roditelju,, pa mislim da u to ne treba srljati ni pod kakvim pritiskom, vec kad se oseti potreba....

Zao mi je sto kvarim te medene razgovore, al moje misljenje je malo drugacije...

Deca nas mogu ispuniti kao majke, ali ne i kao zene.

Covek u braku jeste ogranicen novim obavezama, odgovornoscu i odricanjem dela sebe.

Brak stalno prolazi kroz cetri godisnja doba leto, jesen, zima, prolece, pa opet u krug.

Potrebno je biti jak da se izgura jesen-vreme suza, a i zima, vreme zahladjenja.

Trud se nekad isplati, a nekad ne. Inace, uvek sam za ocuvanje braka, osim u izuzetnim slucajevima kada je neko svoje srce investirao u nekog drugog van porodice ili neka teska bolest zavisnosti i nasilnicko ponasanje.

Da, ponekad pozelim da sam neudata i da nemam obaveza, ali ipak, ja sam osoba koja je uvek jednom nogom na kocnici, pa razumno preguram takve nalete.

Moj brak je udoban i miran, uglavnom.

Koliko zena toliko i odgovora...

problemi nastaju kad ljudi ne razmishljaju i guraju probleme pod tepih i onda se zakopas u neku sra.nje ulogu...mislim da mi neko nudi srecan brak ili srecnu samocu izabrala bih srecan brak ali svuda moras da se trudish
ili mozhda ne bih...tesla je bio sam ne bi bio genije da se kresao

evo ja imam mnogo svojih primera ali ono koga boli dupe :) i malo sam nejasna

Harmony:
Sve sto vredi - kosta!

Tesko je studirati, pa ipak vredi tog truda ;)
Tesko je sticati, pa ipak vredi tog truda ;)
Tesko je podizati decu, pa i te kako vredi tog truda :P

ma da li vredi i to je relativno!!! neko sve to ostavi i batali pa je srecan..cak i nemashtina ima neke prednosti ali to mi je teze da vidim jer sam navikla na ususkanost

mislim sve je relativno

i to ubija

moras se nekad odluciti

Hvala Bogu, pa danas, ako neces brak i decu, kaze lepo NECU, pregrmis zlobne komentare komsinica i rodbine, i zivis zivot kako ti mislis da treba. Neko je rekao da su zeni najbitnija deca, to ne sme biti tako. Samo ispunjena i ostvarena zena je zadovoljna i srecna, i samo takva moze zadovoljiti i usreciti muza i decu. Ne mislim da zena gubi neku svoju zensku draz jer nema decu, i ne mislim da je ofucana i zarozana mama u samoposluzi sa troje dece olicenje zenstvenosti. Zato zena mora sebi biti najvaznija, niko je nece stititi ni muz ni deca ukoliko se ne bori sama za sebe.

Back