da li je to normalno

• Začetnik teme Začetnik teme timmy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

timmy

Ističe se
Poruka
2.760
Juce sam bio na :oops: stranama koje sam nasao na "zanimljivim sajtovima" i posle 10-ak minuta su poceli da me bombarduju sa raznim reklamama tako da je u jednom momentu monitor bio pun a ujedno mi se ukljucio i Norton sa obavestenjem da sam faso viruse i pored svega toga mi se i komp smrzne i morao sam da resetujem.Po skeniranju,Norton je nasao i dao u karantenu 4 trojanca medjutim meni se "home page" non stop menjao i nikako nisam mogao da ga namestim i u "favorite",i posle brisanja,su se mi uvek pojavljali neki :oops: fajlovi.Ukljucio sam "ad-aware6" i nasao je 204 zarazenih fajlova :shock: i posle brisanja istih,komp radi normalno i nema vise problema sa "home page" i sl.Da li je normalno da zaradim toliko* za 10-ak minuta i sto je najgore, kako je moguce da Norton2004 to ne otkrije?

Normalno je, ali objasnjenje nije normalno (obicna reklama) NORTON sluzi protiv virusa a ADVARE PROTIV SPASMA I SLJAMA KOJI NISU VIRUSI, OVO NE MOZE DA SPRECI NIKAKAV MYIE2, DA JE TAKO BRZO BI PROPAO SYMANTEK I SLICNE VELIKE FIRME.
NSW 2004 ima sposobnost da osim virusa cisti i ostali sljam ja ga i zato koristim.
Ne treba ostavljati comp. posle iskljucenja konekcije vec odmah upotrebi ADVARE i uvek ce ti comp biti cist, ja za to koristim ONE BUTTON CHECKUP odnosno njegovu opciju WEB CLEANUP SCAN na N>S<WORKS 2004 i miran sam!

Iz znatizelje sam sam se stavljao u situaciju da idem namjerno da zaradim sve te neke bube, crve, jade i cemere da bih isprobao koji program najbolje sta radi tako da sam malo razdijelio te stvari na komponenmete da ne kazem vrste. Norton je cool ali ne i 100% naj za viruse ali za te vrazije djavole koje si anveo AD-aware je the BEST za to. Iz iskustva kazem. Mada ih ima jos kojekakvih ali ovaj najbolje uradi posao.. Dakle sto se tice tih stvari koristi eto Norton i obavezno AD-aware 6 i jedno i drugo redovno updatuj i moci ces da budes da kazem miran mada nikad 100%.. Eto malo razlike a i shvatices da se Norton vise bazira na onim da kazem "OPASNIM VIRUSIMA" i njima posvecuje a ove kao ne smatra opasnim.. Mada ja uvijek kazem da je opasno sve sto nije doslo tvojom voljom. Poz....

timmy:
zanimljivo je to da ad-aware6,koji je besplatan,otkrije sve zivo dok Norton koga sam dobro platio ne otkrije skoro nista.

Ja korsitim AD-Aware 6, SpyBot i Norton Antivirus. Svakodnevno proveravam za nove update sva tri programa i koristim ih barem 2 puta na dan. Vec mesecima sam miran, nema problema.
AD_Aware otkrije pokoji zapis koji bi da spijunira, ali to je sve.
Nemoj da ti je tesko, da cistis svakodnevno, isplatice se.

codemaker:
timmy:
zanimljivo je to da ad-aware6,koji je besplatan,otkrije sve zivo dok Norton koga sam dobro platio ne otkrije skoro nista.

Ja korsitim AD-Aware 6, SpyBot i Norton Antivirus. Svakodnevno proveravam za nove update sva tri programa i koristim ih barem 2 puta na dan. Vec mesecima sam miran, nema problema.

Ne moras biti toliko paranoican,sve zavisi od toga koliko "free" programa instaliras ili koliko posecujes xxx sajtove,za prosecnog(ne-perverznog :wink: )korisnika dovoljno je i jednom nedeljno,mozda cak i mesecno
a i Norton izdaje nove definicije na svaka 4 dana.

Leka:
codemaker:
timmy:

Ne moras biti toliko paranoican,sve zavisi od toga koliko "free" programa instaliras ili koliko posecujes xxx sajtove,za prosecnog(ne-perverznog :wink: )korisnika dovoljno je i jednom nedeljno,mozda cak i mesecno
Na xxx sajtove idem retko bas zbog ti raznih napadnih reklama(naravno xxx) i cak mi se zadnji put kada sam gledao galeriju sa poznatim facama odjednom pokazale galerije dece i dok sam kliknuo da zatvorim stranicu u jednom momentu je bio sou na ekranu(bilo je svega i svacega od geya,lezba,dece...)i jedino mi je preostalo da resetiram komp i sada verovatno dugo necu da idem na te strane jer me je sram.Ne znam kakva imate vi iskustva sa tim jer ja imam losa.

Leka:
codemaker:
timmy:

Ma jok, ne radi se o paranoji, radi se o tome da imam 24 casa wireless konekciju, pa me ne kosta nista da pre rucka pustim da odradi sta treba. Dok se "natovim" oni zavrsili :)
Inace xxx sajtove ne posecujem jer nemaju nikakvog smisla, a i posle poseta sam dobijao redovno reklame da kupim vijagru ili uzmem kredit na 100 godina u USA

timmy:
Juce sam bio na :oops: stranama koje sam nasao na "zanimljivim sajtovima" i posle 10-ak minuta su poceli da me bombarduju sa raznim reklamama tako da je u jednom momentu monitor bio pun a ujedno mi se ukljucio i Norton sa obavestenjem da sam faso viruse i pored svega toga mi se i komp smrzne i morao sam da resetujem.Po skeniranju,Norton je nasao i dao u karantenu 4 trojanca medjutim meni se "home page" non stop menjao i nikako nisam mogao da ga namestim i u "favorite",i posle brisanja,su se mi uvek pojavljali neki :oops: fajlovi.Ukljucio sam "ad-aware6" i nasao je 204 zarazenih fajlova :shock: i posle brisanja istih,komp radi normalno i nema vise problema sa "home page" i sl.Da li je normalno da zaradim toliko* za 10-ak minuta i sto je najgore, kako je moguce da Norton2004 to ne otkrije?

ovako:
koristi
1 Neki dobar antivirus da se resis virusa
2 Ad-Avare da se resis sitnije gamadi
3 google toolbar koji si skinuo sa googleovog sajta da se resis iskacucih reklama. Ja sam da isprobam zastitu jednom proveo 2 sata na xxx sajtovima i verovali ili ne iskocila je samo jedna reklama a blokirano ih je preko dvadeset!
4 cuo sam (mada se u ovom trenutku ne pridrzavam tog saveta) da IE niikako ne treba koristiti zbog rupa vec je bolje uzeti neki besplatan browser.

ZA IE evo komentar.. Posjecujem internet vise od 4 godine intenzivno i do prije pola godine sam koristio taj crni i nesretni IE. I mnogooooo problema sa njim. E kad poslusas pametne i iskusne ljude onda se uvjeris da ima jos stvari toliko dobrih sem tog IE. Zadnjih pola godine koristim OPERU i mnoooooooogo sam zadovoljan da ne kazem prezadovoljan. S toga ljudi razmislite.. Na kraju krajeva isprobajte sta kosta.. Poz.. :) :)

Na xxx sajtove idem retko bas zbog ti raznih napadnih reklama(naravno xxx) i cak mi se zadnji put kada sam gledao galeriju sa poznatim facama odjednom pokazale galerije dece i dok sam kliknuo da zatvorim stranicu u jednom momentu je bio sou na ekranu(bilo je svega i svacega od geya,lezba,dece...)i jedino mi je preostalo da resetiram komp i sada verovatno dugo necu da idem na te strane jer me je sram.Ne znam kakva imate vi iskustva sa tim jer ja imam losa.

Ti si jos dobro proso ako te nije ulovio FBI

[/quote]

Back