da li je to graficka na izdisaju?

• Začetnik teme Začetnik teme idza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

idza

Zainteresovan član
Poruka
346
u pitanju je graficka fx 5200(cini mi se tako nesto)sa 256 mb ali je problem sledeci... cesto se komp zamrzne, i cesto izlazi poruka koja u slobodnom prevodu glasi: drajver za graficku karticu tu i tu cini sistem nestabilnim... sa original drajverom nece, skinem sa neta druge opet nece??? da li je to kraj blizu?

Prvo kompletna reinstalacija drajvera , pa ako ne ide onda reinstalacija windowsa i svih drajvera nanovo , a ako ni onda nece onda tek nova grafička kartica. Naravno sve ovo pod uslovom da nisi nista čačkao u biosu i da ti napajanje može uopšte da ti nosi tvoju grafičku karticu.

Pa ako nisi nista overkolokovao, uradio si reinstalciju "windows"-a i drajvera moguce i da je stigao kraj. Da bi nam bilo malo lakse da pokusamo da pomognemo ne bi bilo zgoreg da nam ukratko opises svoju konfiguraciju jer moze da bude problem i do AGP kontrolera ploce, AGP sabirnice (sabirnica koja direktno vezuje AGP slot i DIMM slotove), napajanja ili sta ja znam do cega sve drugog... Da bi utvrdio jeli problem do karte ili do necega drugog najbolje da iscupas kartu i odnes je na drugi komp gde ces je isprobati i videti sta je u pitanju.

i da kada ukucam dxdiag u display dobijam ovo:

The file nv4_disp.dll is not digitally signed, which means that it has not been tested by Microsoft's Windows Hardware Quality Labs (WHQL). You may be able to get a WHQL logo'd driver from the hardware manufacturer.

ako je od neke pomoci

Nista to nije. samo drivere nije potpisao Microsoft. Sad si siguran da nije do ggraficke. E sad moze da bude bilo sta. Neka ti neko reinstalira vindows, posto vidim da ti slabo baratas, a onda ako opet nece, sigurno je hardver. Moze da bude bukvalno sve. Zato, kod servisera, pa ce on, isto kao sto si ti poceo, sistemom eliminacije, da zakljuci gde je fleska.

Back