Ti sad skrećeš priču na te tehničke stvari, ali zapitaj se malo. Kako je moguće da su svi prošli dobro, da svi sarađuju međusobno a da su Srbi jedini narod u Evropi, bukvalno, koji je u zavadi sa svim svojim komšijama? Prosto je malo neobično, zar ne. I onda dođeš do toga da nas naši lideri bukvalno truju pričama kako smo mi eto neki nebeski narod, kako su svi protiv nas, kako hoće da nas unište jer smo mi posebni, drugačiji, slobodniji... a to je sve teška budalaština. Kad odrasteš vidiš da nismo ni po čemu posebni niti drugačiji. Nego smo imali nasreću da nas vode loši i nespoboni lideri koji su svoje neuspehe pripisivali mantri "mrze nas" jer je tako najlakše. I građani su u to poverovali. Ti među prvima. Šta je konkretan problem? To što ne rešavamo stvari. Probaj da se setiš, kad je pa Srbija rešila neki problem? Da sednemo sa ljudima i nešto se dogovorimo? NIKAD. Brate, imaš 86% albanaca na svojoj teritoriji (po zvaničnom popisu 1991), oni neće sa tobom, hoće svojim putem, i ti onda kažeš "ne može". Ok, legitimo. I onda dođu stranci i pitaju te "pa dobro, koje je rešenje?", ti kažeš "nemamo rešenje". I to je taj fazon. Jednostavno ne znamo da REŠAVAMO probleme. Svaki problem koji se desi kroz istoriju postane zavada. I onda dođemo u situaciju da smo u zavadi sa svima, svim komšijama, celom evropom, celim kolektivnim zapadom i umestro da rešavamo sve te hebene probleme, neko proturi ideju "ajde da se okrenemo istoku". Pa jbt, ljudi ne kapiraju, i da smo na istoku, zavadili bi se i sa njima pa bi glorifikovali zapad. Nije ovde stvar istoka ili zapada, problem je u nama, mi smo prgavi i krivo nasađeni, sujetni i volimo da se inatimo. Nadžak baba evrope. Kad to budemo počeli da kapiramo i kad budemo pre svega imali političare koji će svest ljudi da menjaju u tom pravcu, onda možemo da krenemo da napredujemo.