Da li je Tito izvršio genocid nad Srbima?

A zašto se nismo snašli? Da su ovi tvrdoglavi političari iz RSK prihvatili plan Z-4 Srbi bi imali dve svoje republike uz svoju matičnu državu, plus Crna Gora koja je u neku ruku isto srpska država. Jedino se Srbi nisu snašli oko Kosova ali kakve su okolnosti bile nije ni moglo bolje, a Kosovo i Metohija su po međunarodnom zakonu deo Srbije.

Ti sad skrećeš priču na te tehničke stvari, ali zapitaj se malo. Kako je moguće da su svi prošli dobro, da svi sarađuju međusobno a da su Srbi jedini narod u Evropi, bukvalno, koji je u zavadi sa svim svojim komšijama? Prosto je malo neobično, zar ne. I onda dođeš do toga da nas naši lideri bukvalno truju pričama kako smo mi eto neki nebeski narod, kako su svi protiv nas, kako hoće da nas unište jer smo mi posebni, drugačiji, slobodniji... a to je sve teška budalaština. Kad odrasteš vidiš da nismo ni po čemu posebni niti drugačiji. Nego smo imali nasreću da nas vode loši i nespoboni lideri koji su svoje neuspehe pripisivali mantri "mrze nas" jer je tako najlakše. I građani su u to poverovali. Ti među prvima. Šta je konkretan problem? To što ne rešavamo stvari. Probaj da se setiš, kad je pa Srbija rešila neki problem? Da sednemo sa ljudima i nešto se dogovorimo? NIKAD. Brate, imaš 86% albanaca na svojoj teritoriji (po zvaničnom popisu 1991), oni neće sa tobom, hoće svojim putem, i ti onda kažeš "ne može". Ok, legitimo. I onda dođu stranci i pitaju te "pa dobro, koje je rešenje?", ti kažeš "nemamo rešenje". I to je taj fazon. Jednostavno ne znamo da REŠAVAMO probleme. Svaki problem koji se desi kroz istoriju postane zavada. I onda dođemo u situaciju da smo u zavadi sa svima, svim komšijama, celom evropom, celim kolektivnim zapadom i umestro da rešavamo sve te hebene probleme, neko proturi ideju "ajde da se okrenemo istoku". Pa jbt, ljudi ne kapiraju, i da smo na istoku, zavadili bi se i sa njima pa bi glorifikovali zapad. Nije ovde stvar istoka ili zapada, problem je u nama, mi smo prgavi i krivo nasađeni, sujetni i volimo da se inatimo. Nadžak baba evrope. Kad to budemo počeli da kapiramo i kad budemo pre svega imali političare koji će svest ljudi da menjaju u tom pravcu, onda možemo da krenemo da napredujemo.

Ti sad skrećeš priču na te tehničke stvari, ali zapitaj se malo. Kako je moguće da su svi prošli dobro, da svi sarađuju međusobno a da su Srbi jedini narod u Evropi, bukvalno, koji je u zavadi sa svim svojim komšijama? Prosto je malo neobično, zar ne. I onda dođeš do toga da nas naši lideri bukvalno truju pričama kako smo mi eto neki nebeski narod, kako su svi protiv nas, kako hoće da nas unište jer smo mi posebni, drugačiji, slobodniji... a to je sve teška budalaština. Kad odrasteš vidiš da nismo ni po čemu posebni niti drugačiji. Nego smo imali nasreću da nas vode loši i nespoboni lideri koji su svoje neuspehe pripisivali mantri "mrze nas" jer je tako najlakše. I građani su u to poverovali. Ti među prvima. Šta je konkretan problem? To što ne rešavamo stvari. Probaj da se setiš, kad je pa Srbija rešila neki problem? Da sednemo sa ljudima i nešto se dogovorimo? NIKAD. Brate, imaš 86% albanaca na svojoj teritoriji (po zvaničnom popisu 1991), oni neće sa tobom, hoće svojim putem, i ti onda kažeš "ne može". Ok, legitimo. I onda dođu stranci i pitaju te "pa dobro, koje je rešenje?", ti kažeš "nemamo rešenje". I to je taj fazon. Jednostavno ne znamo da REŠAVAMO probleme. Svaki problem koji se desi kroz istoriju postane zavada. I onda dođemo u situaciju da smo u zavadi sa svima, svim komšijama, celom evropom, celim kolektivnim zapadom i umestro da rešavamo sve te hebene probleme, neko proturi ideju "ajde da se okrenemo istoku". Pa jbt, ljudi ne kapiraju, i da smo na istoku, zavadili bi se i sa njima pa bi glorifikovali zapad. Nije ovde stvar istoka ili zapada, problem je u nama, mi smo prgavi i krivo nasađeni, sujetni i volimo da se inatimo. Nadžak baba evrope. Kad to budemo počeli da kapiramo i kad budemo pre svega imali političare koji će svest ljudi da menjaju u tom pravcu, onda možemo da krenemo da napredujemo.
Slušaj ako uvedeš nekoj zemlji 10 godina sankcije i na kraju je bombarduješ, ne smeš ni da zucneš o eu pravima i moralu.

Pre početka WWI 1914 Srba je bilo 4.5 miliona a 1991. brojka je navodno bila 8.526.872.
Za to vreme 1914 recimo Rumuna je bilo oko 7.5 miliona a 1991 ih je bilo 23 milona a tamo se živelo gore nego u Srb u to KP vreme.
To su naviše rezultati TITO KPJ pollitike. Zabrana Srpskih povratnika na KiM i naseljavanje Albanaca tamo.

Prvo se postavlja pitanje...odakle je nastao problem?
Odakle 86% Albanaca na srpskoj teritoriji?

Srbi nisu ništa bolji ni lošiji od ostalih naroda pa tako ni od svojih komšija, naročito od svojih komšija.
Konkretno, komšije Bošnjaci ne drže se odredbi DMS iako je on rezultat mirovne konferencije održane u prisustvu najvećih svetskih sila.
Komšije Albanci ne drže se BS, te odmah po potpisu istog njihov Ustavni sud ocijeni da je ZSO u suprotnosti sa ustavom.
Sad rade na čišćenju preostalih Srba na sjeveru u čemu im Vučić zdušno pomaže.
Na stranu što je BS izdaja.
Komšije Hrvati maltretiraju Crnu Goru zbog rezolucije o Jasenovcu. Ako su napravili otklon od NDH, zašto im smeta rezolucija itd.

Toliko o komšijama.

Неко је већ написао да је геноцид прејак појам, додао бих и значајно потрошен уназад двадесетак година.
Злочин који је Тито учинио српском народу је велики јер без обзира на године рата и жртве проистекле из тог, Тито и комунисти су поубијали српску интелигенцију на крају ДСР а и младост српску су слали на Сремски фронт( тим поступањем су српски корпус додатно осакатили), стварањем АП дугорочно је Србија уништена (нека Хрвати само замисле да су имали АП Далмацију и Славонију). Да им је уставом из ‘74 дато право република а да централна власт из ЗГ није могла ништа без њиховог одобрења.
Замислите да је у ЗГ као у БГ побијено око 50000 неистомишљеника али и интелектуалне елите.
Када се посматрају пописи које је овде поставио већ неко, упада у очи стагнација између два пописа, нема раста у неком периоду од осам година… мени то делује нереално али и као велики злочин

Неко је већ написао да је геноцид прејак појам, додао бих и значајно потрошен уназад двадесетак година.
Злочин који је Тито учинио српском народу је велики јер без обзира на године рата и жртве проистекле из тог, Тито и комунисти су поубијали српску интелигенцију на крају ДСР а и младост српску су слали на Сремски фронт( тим поступањем су српски корпус додатно осакатили), стварањем АП дугорочно је Србија уништена (нека Хрвати само замисле да су имали АП Далмацију и Славонију). Да им је уставом из ‘74 дато право република а да централна власт из ЗГ није могла ништа без њиховог одобрења.
Замислите да је у ЗГ као у БГ побијено око 50000 неистомишљеника али и интелектуалне елите.
Када се посматрају пописи које је овде поставио већ неко, упада у очи стагнација између два пописа, нема раста у неком периоду од осам година… мени то делује нереално али и као велики злочин
Pobili četnike i izdajnike, iste koji su danas na vlasti u ovim septičkim balkanskim rupčagama.

Pobili četnike i izdajnike, iste koji su danas na vlasti u ovim septičkim balkanskim rupčagama.
Да су побили четнике (иако историчари данас о четницима говоре тако да се разликује од званичне комунистичке приче) и издајнике, ни по јада, побили су и особе које се нису сврставање ни у једну колону и то је чињено само у Србији.

Kada se broj pripadnika jednog naroda uveća za značajan procenat, kada se teži da se to stanovništvo obrazuje i emancipuje i kada se zemlja u kojoj taj isti narod živi ekonomski i infrastrukturno razvija ne može se govoriti o genocidu i uništavanju tog istog naroda. To su samo fraze i floskule ljudi koje nemaju druge argumente nego izmišljaju kojekakve razloge da satanizuju Tita i komunizam na ovim prostorima.

Najpsmetnije bi bilo da ne izbaciš reč genocid.

Da,znam da se pominje u nacrtu SANU memoranduma iz 1986. godine, ali to je stvarno bilo pre svega propaganda.

U ogromnoj većini slučajeva onaj ko se danas uhvati pojma genocida, bavi se propagandom.

Srbi nisu u zavadi ni sa Bugarima ni sa Rumunima ni sa Mađarima. Kraj kraju ni sa CG. Jer Milo i DPS nisu jednako CG. Da zamisli jesmo u zavadi sa onim koji nas 100 godina bukvalno kolju i progone. Kako se usuđujemo.

Mislim da je teško naći objektivne odgovore na ta pitanja. Po meni nije problem u periodu Tita, on je bio takav kakav jeste, već kako se ko snašao posle Tita. E pa mi se nismo snašli a ostali jesu. I onda po starom dobrom srpskom receptu, uvek je neko prethodni kriv. Sujeta nam je gadno visokog nivoa i teško se suočavamo sa sopstvenim grešaka. Pa je kriv Tito, kriv Zapad, krivi Hrvati, krivi Albanci... i onda vremenom počneš da se zapitaš, kako cela Evropa živi u slozi a mi vazda u nekim zavadama i svaki put su nam drugi krivi, da nije problem u nama? I reko bih da je upravo tako ;)
I zapadnjacima koji upravljaju Bosnom uvek su krivi Srbi.

(...) Zabrana Srpskih povratnika na KiM (...)
Привремена забрана колонистима које је регент Александар по стварању Краљевине СХС колонизирао из Црне Горе на имања на Косову са којих су претходно отерани Албанци и која је трајала укупно 6 (словима: шест) месеци.

Регент Александар је био наоружао те колонисте, имали су право да носе дуге цеви и били су виновници многих инцидената па и злочина над локалним албанским становништвом.
Но свеједно, забрана повратка им је била укинута после само шест месеци од дана доношења исте.

A koga si ti čuo da ozbiljno tvrdi da je Tito izvršio genocid nad Srbima?
Pa izašao mi je neki snimak na TikToku gde neki čovek u emisiji spominje genocid. Ali bez toga konstantno se provlači priča da je Tito naredio na štetu Srba u SFRJ, pa se pitam kako je to moguće kada je broj Srba narastao sa 6,5 miliona na 8,5 miliona za oko 40 godina, plus više od pola miliona Crnogoraca i više od 700 000 Jugoslovena '91. godine. Nelogično mi je to, jer ako nekog hoćeš da uništiš gledaš da ga eliminišeš a ne da ga umnožiš.

Привремена забрана колонистима које је регент Александар по стварању Краљевине СХС колонизирао на имања са којих су претходно отерани Албанци и која је трајала укупно 6 (словима: шест) месеци.
Ta privremena zabrana je za Srbe postala trajna tako što je od Srba oduzeta zemlja i sva druga imovina.Crnogorcima u Peći Broz je dozvolio povratak pod uslovom da prestanu da se deklarišu kao Srbi i da prihvate njegovu antisrpsku politiku.
Na srpska imanja naseljeni su albanski imigranti iz Albanije.

Pa izašao mi je neki snimak na TikToku gde neki čovek u emisiji spominje genocid. Ali bez toga konstantno se provlači priča da je Tito naredio na štetu Srba u SFRJ, pa se pitam kako je to moguće kada je broj Srba narastao sa 6,5 miliona na 8,5 miliona za oko 40 godina, plus više od pola miliona Crnogoraca i više od 700 000 Jugoslovena '91. godine. Nelogično mi je to, jer ako nekog hoćeš da uništiš gledaš da ga eliminišeš a ne da ga umnožiš.
:hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :cepanje: :cepanje: :cepanje: :cepanje:

Pa podeli taj snimak, barem.

(...) Crnogorcima u Peći Broz je dozvolio povratak pod uslovom da prestanu da se deklarišu kao Srbi (...)
Ма иди, тако су се "осећали Србима" да су чак и осамдесетих година када су правили "Митинге истине" по целој Србији, инсистирали да се каже да су то митинзи Срба и Црногораца са Косова :hahaha::rotf:

Back