Da li je Tito izvršio genocid nad Srbima?

Meliot

Elita
Poruka
20.646
Da li je Tito izvršio genocid nad Srbima? Malo po malo pa izađe neki klip ili tekst od neočetnika na internetu kako je Tito navodno izvšio genocid nad Srbima u Jugoslaviji. Da li to ima uopšte veze sa logikom kada se pogledaju rezultati popisa u SFRJ koji izgledaju ovako:

1948. 6.547.117
1953. 7.065.923
1961. 7.065.923
1971. 8.143.246
1981. 8.140.452
1991. 8.526.872

1991. na popisu u SFRJ godine bilo 539.262 Crnogoraca i 710.394 Jugoslovena (većim delom su se Srbi izjašnjavali kao Jugosloveni u SFRJ). I kako objasniti navodni genocid nad Srbima od strane Tita za vreme SFRJ kada je broj Srba skočio od oko 6.500.000 1948. na oko 8.500.000 1991. godine plus 1,2 miliona Crnogoraca i Jugoslovena na istom popisu 1991. (naravno nisu svi Jugosloveni bili Srbi ali većim delom jesu). Da li se uopšte desio genocid u SFRJ nad Srbima ili je to samo izmišljotina monarhističkih i četničkih istoričara?

Genocid je sam po sebi jako politizovani termin čija je uloga, zapravo, dominantno političke prirode.

Tako da ti nije najsrećnije odabran naslov teme.
Genocid, uništavanje srpskog naroda, kakogod to nazvali, odnosi se na tezu pojedinih intelektualaca da je Tto u Jugoslaviji radio sve na štetu Srba i da je komunizam skoro pa uništio srpski narod.

Genocid, uništavanje srpskog naroda, kakogod to nazvali, odnosi se na tezu pojedinih intelektualaca da je Tto u Jugoslaviji radio sve na štetu Srba i da je komunizam skoro pa uništio srpski narod.
Genocid je pravni termin.
Komunizam je unistio svaki narod, ali u potpuno drugom smislu u odnosu na onaj koji lupaju nacionalisti.
Komunizam je izmedju ostalog, zacementirao srpski nacionalizam kao potpuni etatizam, i Srbi su danas jedan od najsludjenijih naroda istim.
Srpsko-nacionalisticko-etatisticki narativi o komunizmu su jedni od najglupljih narativa koje ces naci bilo gde.

Komunizam je najviše koštao Srbe, jer su pod plaštom Jugoslavije svi narodi okolo gradili svoje države, dok smo mi na kraju ispali iskorišćena strana, a ogromne žrtve smo podneli za sve.

Takođe, šta se firmi pod TItom raselilo u druge gradove i države, koje su im sad ostale tamo i koriste se direktno protiv nas, to je tek priča za sebe... Od namenske industrije do ostalog.

Mada, narod koji neće da ih vodi srpski odlikovani oficir, nego izaberu Tita koji je ratovao protiv Srbije, nije bolje ni zaslužio.

Genocid je pravni termin.
Komunizam je unistio svaki narod, ali u potpuno drugom smislu u odnosu na onaj koji lupaju nacionalisti.
Komunizam je izmedju ostalog, zacementirao srpski nacionalizam kao potpuni etatizam, i Srbi su danas jedan od najsludjenijih naroda istim.
Srpsko-nacionalisticko-etatisticki narativi o komunizmu su jedni od najglupljih narativa koje ces naci bilo gde.
Kada se broj pripadnika jednog naroda uveća za značajan procenat, kada se teži da se to stanovništvo obrazuje i emancipuje i kada se zemlja u kojoj taj isti narod živi ekonomski i infrastrukturno razvija ne može se govoriti o genocidu i uništavanju tog istog naroda. To su samo fraze i floskule ljudi koje nemaju druge argumente nego izmišljaju kojekakve razloge da satanizuju Tita i komunizam na ovim prostorima.

Takođe, šta se firmi pod TItom raselilo u druge gradove i države, koje su im sad ostale tamo i koriste se direktno protiv nas, to je tek priča za sebe... Od namenske industrije do ostalog.
https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Списак_предузећа_у_СФРЈ

Komunizam je najviše koštao Srbe, jer su pod plaštom Jugoslavije svi narodi okolo gradili svoje države, dok smo mi na kraju ispali iskorišćena strana, a ogromne žrtve smo podneli za sve.
Taj problem etničke raštrkanosti ni kralj Aleksandar nije mogao da reši, etnička raznoliost je bila takva da nije bilo moguće napraviti jedinstvenu srpsku republiku/državu u kojoj bi stali svi Srbi sa prostora bivše Jugoslavije a da to smešno i čudno ne izgleda.

Kada se broj pripadnika jednog naroda uveća za značajan procenat, kada se teži da se to stanovništvo obrazuje i emancipuje i kada se zemlja u kojoj taj isti narod živi ekonomski i infrastrukturno razvija ne može se govoriti o genocidu i uništavanju tog istog naroda. To su samo fraze i floskule ljudi koje nemaju druge argumente nego izmišljaju kojekakve razloge da satanizuju Tita i komunizam na ovim prostorima.
Tita i komunizam i treba satanizovati, to je bila bolesna diktatura.
Genocid je pravni termin, i njegovo danasnje koriscenje u nekim kolokvijalnim narativima je presmesno.
Zadrzacu se na to sta je komunizam uradio srpskom nacionalizmu, za sta srpski nacionalisti treba mnogo vise da se zabrinu.
On je njega zacementirao za etatizam, do te mere, da su danas jedini srpski nacionalisti koji nisu etatisiti, oni koji su morali iz americkih izvora da se upoznaju sa idejama tipa austrijske skole ekonomije.
Svi do jednog su se obrazovali o tome kroz americke izvore..Da nam nije Amera, bukvalno SVI srspki nacionalisti, 100% njih, bi bili potpuni etatisti.

Toliko su narativi ovde toksicni i folirantski. Imas obican narod koji u realnom zivotu, u stvarnom zivotu, gleda da zavrne drzavu kako god moze, i dozivljava je kao neki teret; ali su narativi u srpskim drustvom u potpunosti, cak i u nacionalizmu, potpuno etatisticki. To je toliko sizofrena situacija, da je potrebno da je neki drustvenjak opise.

Naravno, to se nece desiti, jer su i nasi drustveni fakulteti zatrovaani etatizmom.

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Списак_предузећа_у_СФРЈ

Taj problem etničke raštrkanosti ni kralj Aleksandar nije mogao da reši, etnička raznoliost je bila takva da nije bilo moguće napraviti jedinstvenu srpsku republiku/državu u kojoj bi stali svi Srbi sa prostora bivše Jugoslavije a da to smešno i čudno ne izgleda.

Ovaj spisak ti govori šta? Ko je dao dokumentaciju, ko je preneo firme tamo? Evo ti u namenskoj, VTI je bio baza i velika većina pameti je izvučena odatle. Šta je napravljeno od strane ostalih? Živ ku*ac.

Nije to etnička raštrkanost, to je stvar toga da su Hrvatice rađale Hrvate, muslimanke muslimane, samo su naše žene rađale Jugoslovene.

Kad pogledaš unazad, jedino smo mi zaista verovali u tu državu i hteli je takvom da bi sve naše ljude kojih je bilo mnogo i svuda objedinili u tu zemlju bez ratova, svi ostali su zapravo jačali svoje države i koristili tu situaciju, dok na kraju nismo više bili potrebni.

Ovaj spisak ti govori šta? Ko je dao dokumentaciju, ko je preneo firme tamo? Evo ti u namenskoj, VTI je bio baza i velika većina pameti je izvučena odatle. Šta je napravljeno od strane ostalih?
Србија је имала аутомобилску индустрију, железару, електронску и машинску индустрију и мислим да је привредно била најравијенија република бивше Југе. Галеника, Здравље лесковац, Симпо и још многи гиганти који су радили на подручју Србије то и потврђују.
Nije to etnička raštrkanost, to je stvar toga da su Hrvatice rađale Hrvate, muslimanke muslimane, samo su naše žene rađale Jugoslovene.
Нико није терао 1,2 милиона грађана да се изјашњавају као Југословени него су они то сами изабрали. Друго ти Југословени нису испарили неко је свако своме јату одлетео после распада.

Србија је имала аутомобилску индустрију, железару, електронску и машинску индустрију и мислим да је привредно била најравијенија република бивше Југе. Галеника, Здравље лесковац, Симпо и још многи гиганти који су радили на подручју Србије то и потврђују.

Нико није терао 1,2 милиона грађана да се изјашњавају као Југословени него су они то сами изабрали. Друго ти Југословени нису испарили неко је свако своме јату одлетео после распада.

Zemljače, ja ti i pričam da smo bili još jači i da su čak uzimali našu dokumentaciju i osnivali fabrike njima. To je i poenta. Dakle, jačale su se druge zemlje, a slabila naša.

Ali kao što rekoh, glupi smo što smo umesto srpskog oficira izabrali austrougarskog konjušara.

Zemljače, ja ti i pričam da smo bili još jači i da su čak uzimali našu dokumentaciju i osnivali fabrike njima. To je i poenta. Dakle, jačale su se druge zemlje, a slabila naša.

Ali kao što rekoh, glupi smo što smo umesto srpskog oficira izabrali austrougarskog konjušara.
Земљаче које су фабрике комунисти пребацили када је Краљевина Југославија једна заостала пољопривредна земља, трећа индустријска земља по развијености у источној Европи али гледано од краја према напред.

Naravno da lupaju. Ratne zločine su činili četnici u Srbiji i zato su bežali iz Jugoslavije. Pod uticajem engleske fašističke monarhije podela Srba je bio cilj i namera, zato su pored partizanskog otpora forsirali četnike da se bore protiv partizana, ali sa istim ciljem kao što su u Ukrajini previli fašiste u Srbiji su četnike, baliste i mudžahedine...i oni su pravili zločine. Revizija istorije podrazumeva i rehabilitaciju koljača....

Земљаче које су фабрике комунисти пребацили када је Краљевина Југославија једна заостала пољопривредна земља, трећа индустријска земља по развијености у источној Европи али гледано од краја према напред.
i sa gomilom rudnika od kojih ništa nisu imali čak ni zlato, ni bakar...

Zemljače, Kraljevina Jugoslavija je imala samo 8 fabrika aviona i sve su bile u Srbiji, još u to vreme.

Nemoj da pričamo o tome, zaista besmisleno je.

Zemljače, Kraljevina Jugoslavija je imala samo 8 fabrika aviona i sve su bile u Srbiji, još u to vreme.

Nemoj da pričamo o tome, zaista besmisleno je.
Производња је била ограничена на Београд и друге веће насељене центре и састојала се углавном од малих, релативно примитивних објеката који су производили искључиво за домаће тржиште. Комерцијални потенцијал југословенских јадранских лука је пропао јер је нацији недостајало капитала или техничког знања за вођење бродарске индустрије. [ 23 ] С друге стране, рударска индустрија је била добро развијена због обиља рудних ресурса у земљи, али пошто је првенствено била у власништву и којом су управљали странци, већина производње се извозила. Југославија је била трећа најмање индустријализована нација у источној Европи после Бугарске и Албаније .

https://en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_of_Yugoslavia

Производња је била ограничена на Београд и друге веће насељене центре и састојала се углавном од малих, релативно примитивних објеката који су производили искључиво за домаће тржиште. Комерцијални потенцијал југословенских јадранских лука је пропао јер је нацији недостајало капитала или техничког знања за вођење бродарске индустрије. [ 23 ] С друге стране, рударска индустрија је била добро развијена због обиља рудних ресурса у земљи, али пошто је првенствено била у власништву и којом су управљали странци, већина производње се извозила. Југославија је била трећа најмање индустријализована нација у источној Европи после Бугарске и Албаније .

https://en.wikipedia.org/wiki/Kingdom_of_Yugoslavia

Zemljače, od kad su Bugarska i Albanija bile u Kraljevini Jugoslaviji? Šta pričaš ti? Ja ti pričam da su Hrvatima, muslimanima i Slovencima prenošene tehnologije i našim znanjem otvarale fabrike i stvarana država, ti pričaš o Bugarima i Albancima.

Zemljače, od kad su Bugarska i Albanija bile u Kraljevini Jugoslaviji? Šta pričaš ti? Ja ti pričam da su Hrvatima, muslimanima i Slovencima prenošene tehnologije i našim znanjem otvarale fabrike i stvarana država, ti pričaš o Bugarima i Albancima.
Југославија је била трећа најмање индустријализована нација (држава) у источној Европи после Бугарске и Албаније .

:hahaha:

Ok, vidim da si to naučio kao mantru, možda je i copy-paste, nego, mašiš suštinu.
Албанија и Бугарска су биле најмање индустријализоване земље у источној Европи па Краљевина Југославија одмах испед њих. Схваташ ли сада? Нико није рекао да су Албанија и Бугарска биле део Краљевине Југославије.

Албанија и Бугарска су биле најмање индустријализоване земље у источној Европи па Краљевина Југославија одмах испед њих. Схваташ ли сада? Нико није рекао да су Албанија и Бугарска биле део Краљевине Југославије.

Ja ti pričam o razvijanju Slovenije, BiH i Hrvatske, ti mi pričaš o petim stvarima..

Meliote, nemamo ti i ja šta dalje diskutovati..

Mislim da je teško naći objektivne odgovore na ta pitanja. Po meni nije problem u periodu Tita, on je bio takav kakav jeste, već kako se ko snašao posle Tita. E pa mi se nismo snašli a ostali jesu. I onda po starom dobrom srpskom receptu, uvek je neko prethodni kriv. Sujeta nam je gadno visokog nivoa i teško se suočavamo sa sopstvenim grešaka. Pa je kriv Tito, kriv Zapad, krivi Hrvati, krivi Albanci... i onda vremenom počneš da se zapitaš, kako cela Evropa živi u slozi a mi vazda u nekim zavadama i svaki put su nam drugi krivi, da nije problem u nama? I reko bih da je upravo tako ;)

Mislim da je teško naći objektivne odgovore na ta pitanja. Po meni nije problem u periodu Tita, on je bio takav kakav jeste, već kako se ko snašao posle Tita. E pa mi se nismo snašli a ostali jesu. I onda po starom dobrom srpskom receptu, uvek je neko prethodni kriv. Sujeta nam je gadno visokog nivoa i teško se suočavamo sa sopstvenim grešaka. Pa je kriv Tito, kriv Zapad, krivi Hrvati, krivi Albanci... i onda vremenom počneš da se zapitaš, kako cela Evropa živi u slozi a mi vazda u nekim zavadama i svaki put su nam drugi krivi, da nije problem u nama? I reko bih da je upravo tako ;)
A zašto se nismo snašli? Da su ovi tvrdoglavi političari iz RSK prihvatili plan Z-4 Srbi bi imali dve svoje republike uz svoju matičnu državu, plus Crna Gora koja je u neku ruku isto srpska država. Jedino se Srbi nisu snašli oko Kosova ali kakve su okolnosti bile nije ni moglo bolje, a Kosovo i Metohija su po međunarodnom zakonu deo Srbije.

Back