Mystic+
Stara legenda
- Poruka
- 90.779
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znaci namerno je radio protiv Srba , okej ja cu da pricam o njegovoj krivici , ti nemoj
Nenade,drugo ime ti je glupost.Odmah posle Drugog svetskog rata započelo je organizovano preseljenje srpskog stanovništva iz BiH u Srbiju.Hrišćani su imali veći natalitet u prvoj polovini 20. veka. Ako bi neko gledao statistiku 1940. zaključio bi da će Srbi potpuno nadvladati Muslimane u brojnosti. Sa tadašnjim natalitetom se verovatno mislilo da će Srbi da čine preko 60% BiH u nekom trenutku. Međutim nakon 1950. natalitet kod Srba i Hrvata rapidno pada, dok Muslimanski raste i kroz 30 godina Muslimani su preuzeli većinski status.
Jel? A preseljenje Muslimana u Tursku tokom 1950ih uz plaćen put o državnom trošku ti ne upada u oči? Takvi ste vi tamo po Bosni, licemerje vam je drugo ime, sve je vama neko drugi kriv.Nenade,drugo ime ti je glupost.Odmah posle Drugog svetskog rata započelo je organizovano preseljenje srpskog stanovništva iz BiH u Srbiju.
Kojih Muslimana ?Jel? A preseljenje Muslimana u Tursku tokom 1950ih uz plaćen put o državnom trošku ti ne upada u oči? Takvi ste vi tamo po Bosni, licemerje vam je drugo ime, sve je vama neko drugi kriv.
Na čemu si? Nije ti dobro?Ma kakav crni Tito...Od ulaska Kosova u sastav Srbije nije se dobro postupalo...Arbanasima su oduzeta prava, oduzeta im je imovina, nisu se pitali nizasta, a mnogi su i proterani... Vlast je pocela da naseljava nas narod na Kosovo, pocela je kolonizacija... To bi moglo da prodje, da je ikada bio plan i da se ikada radilo kako treba na integraciji Arbanasa u nase drustvo...Jedno u to doba razvijeno Evropsko drustvo bi moglo da izvrsi tu integraciju...Medjutim mi to ni tada nismo hteli da budemo...I tada smo prezirali razvijenija zapadna drustva...I tada je ovo bila partijska drzava, jednako koliko je to bila i nakon toga i danas i za sve ovo vreme od nastanka savremene nam drzave....Na kraju smo zadnju sansu propustili i padom Berlinskog zida...I nakon toga smo ostali na kursu svoje sluzbe, svoje vlasti, a ruku na srce uz narodnu podrsku...Umesto da smo zavrsili sa nacionaliznom i bili gotova izgradjena nacija, koja ce oberucke prihvatiti Arbanase i koje ce sa nama biti zadovoljni u zajednickoj nam drzavi, mi ni danas nismo sazrela, dovrsena nacija...I danas smo nacija u izgradnji u necemu sto su mnogi Evropski narodi davno zavrsili...Da bi znali kako smo se ponasali prema Arbanasima, najbolje je da pitamo njih i da ih poslusamo, ovo sto mi mislimo i ovo kako mi gledamo sebe uopste, ali uopste nije relevanto....Jer to sto mi mislimo o sebi, ama bas niko na svetu ne misli o nama...Kada bismo drzave personalizovali, pretpostavljate na kakvog bismo coveka licili...
Dakle, greska je napravljena na pocetku,ja bih rekao od zlocina na teritoriji Kosova u vreme Balkanskih ratova, pokolja u Ljumi i proterivanja Arbanasa, onda ide sve ostalo, kolonizacija naseg naroda koji je tu dosao sa vecim pravima od Arbanasa, cak mnogi odmah i na polozaje da rukovode tim Arbanaskim narodom dole...Zamislite samo kako je njima bilo tesko da posmatraju kako im neko uzima imovinu dedova, pa im i naredjuju, neko ko je juce dosao....Nije se radilo na tome da se to ispravi, a imalo se vremena...Da su oni pravilno integrisani sve bi bilio drugacije...Mi bi bili danas celoviti i u EU...Mada, ako bolje razmislimo, nema tu sta bi bilo, kad bi bilo....Jer je nas narod prosto zeleo da zivi u drustvu u kakvom zivi u ovako bolesnom sistemu, nase drustvo je na tom stepenu razvoja i tu nema sta bi bilo, kad bi bilo, jer drugacije i nije moglo da bude....
Ne lupaj.Hrišćani su imali veći natalitet u prvoj polovini 20. veka. Ako bi neko gledao statistiku 1940. zaključio bi da će Srbi potpuno nadvladati Muslimane u brojnosti. Sa tadašnjim natalitetom se verovatno mislilo da će Srbi da čine preko 60% BiH u nekom trenutku. Međutim nakon 1950. natalitet kod Srba i Hrvata rapidno pada, dok Muslimanski raste i kroz 30 godina Muslimani su preuzeli većinski status.
Ne laži.Nije tacno.Za vreme 1941-45 iseljeno je od strane Nemaca i Bugara 30 000 Srba sa KiM-a.
1945 je bila privremena zabrana vracanja iseljenih, zbog toga sto je KiM bio proglasen podrucjem pod vojnom upravom zbog siptarskih pobuna, (zbog regrutacije), i razlicitih gerilskih aktivnosti
Za vreme Rankovica, siptarsko stanovnistvo je bilo iseljeno u Tursku, i demografija se kratkotrajno promenila u srpsku korist.
Kolonizacija napustenih siptarskih imanja u rankovicevom periodu je bila na razini federacijske kolonizacije (isto kao dalmatinski otoci, ili Vojvodina).To sto su Srbi prodali ta imanja natrag Siptarima, govori koliko je Srbima zapravo stalo do Kosmeta
Albanci iz Albanije su nastojali da dodju u Grcku,a ne na KiM
Ne razumeš šta sam rekao. Broz je planirao da govorina 7. kongresu Nesvrstanih 1983. godine u Nju Delhiju. Imao je spreman govor i otvoreno se pripremao za to. Nije ni pomišljao da ne bi možda bio u stanju za avionski put, barem. Ako pročitaš kako se ponašao i šta je sve pričao, što privatno, što javno, nije ni jedan jedina trunka vremena potrošena na opcije njegovog povlačenja ili eventualnog nasleđa. Računao je da za to ima još dosta vremena (prerano je bilo) i da će svakako biti na vlasti i posle pada Berlinskog zida tj. još barem jedno desetak godina nakon 1980. Zapravo, ponašao se i mislio kao da će biti na vlasti čak i dan-danas, da budem precizniji.
Kako je to Broz mogao da računa da će “biti na vlasti i posle pada berlinskog zida”? Imao kristalnu kuglu pa predviđao budućnost?Računao je da za to ima još dosta vremena (prerano je bilo) i da će svakako biti na vlasti i posle pada Berlinskog zida tj. još barem jedno desetak godina nakon 1980
Svesno lažeš i provociraš prikazujući posledicu kao “uzrok”.Sta sam netacno napisao? Dok je postojala SFRJ, SAP Kosovo je bilo deo (S)R Srbije.
Od juna 1999. godine, ono je to sve manje i manje, a danas smo dosli u situaciju da vise skoro da i nije, a i sama ova drzava i narod su se sa time ocito bespogovorno pomirili.
S tim da se obim tih nadleznosti koje su se gubile i proces iseljavanja stanovnistva odvijao najvecom brzinom upravo za vreme dok su vladala dvojica koju sam pomenuo, dakle 1999-2000. i od 2012. naovamo.
Kako je to Broz mogao da računa da će “biti na vlasti i posle pada berlinskog zida”? Imao kristalnu kuglu pa predviđao budućnost?
"Tuđe hoću, a svoje ne dam". To je srpski nacionalni moto. Kaže Albanci kolonizovali Kosovo, treba ih proterati. Pa kad je tako vrati onda Mađarima Vojvodinu i preseli Novi Sad, Kikindu, Pančevo nazad južno od Dunava pa traži onda Kosovo nazad po istom principu.To imaju zajednički sa pravoslavnim Vlasima iz Hrvatske.
Nisu bili većina nego relativna većina.U očima Broza većina su bili Hrvati,Hrvati rimokatolici i hrvatsko cvieće muslimani.Brzo su Srbi izgubili i status relativne većine.U čemu im je svesrdno pomagala tadašnja vlast koja je odmah pristupila etničkom čišćenju to jeste preseljenju srpkog stanovništva u Srbiju.Samo što su Srbi u BiH bili većina nakon rata uprkos genocidu koji su doživjeli.
Stoga, u BiH nije bilo mjesta za bilo kakvu autonomiju, već samo za status BiH na nivou Vojvodine što je bila ozbiljna ideja, ali ju je spriječio Rodoljub Čolakovic.
Наравно да је било албанаца који су ишли на СССР. Радо с убијали Србе и српску децу. Да ли си уопште чуо за балисте, или за Скендер Бег дивизију ти икад. Бугарска је била део трећег рајха, али ни један Бугарин није ишао на СССР. Зто су дошли као окупационе трупе у Србију, где су им променили униформе 1944, у партизанске, па су наставили да убијају Србе. Румунја је била савезник са хитлером, и дала је 600 хиљада војника за рату СССРу,против Совјета. Јеси ли ти на задњицу рођен?Okani me se sa srbijanskom mitomanijom. Dovoljno si rekao sa tvrdnjom da su Šiptari išli na SSSR.
Jok, trebalo je Rumuni i Bugari da budu glupi kao Beograđani 27. marta pa da ih naguzi Hitler zbog Engleza kao Jugoslaviju 1941.
Да. Има доста југословена српског порекла још увек код нас. У главном седе науниверзитеттима, у просвети, медијима, и уопште у култури. Тај ментално заостали слој становништва, види некакву разлику између тита и павелића. Ја је заиста не видим.Da ali Pavelića niko od Srba ne spominje u pozitivnom kontekstu dok Broza spominje.Uglavnom su to jedinka kojima je asocijacija na Broza "Bilo mi je besplatno ovo,bilo mi je besplatno ono...".
Ne lupetaj gluposti ako želiš od nekoga da budeš shvaćen ozbiljno.Наравно да је било албанаца који су ишли на СССР.