Ma kakav crni Tito...Od ulaska Kosova u sastav Srbije nije se dobro postupalo...Arbanasima su oduzeta prava, oduzeta im je imovina, nisu se pitali nizasta, a mnogi su i proterani... Vlast je pocela da naseljava nas narod na Kosovo, pocela je kolonizacija... To bi moglo da prodje, da je ikada bio plan i da se ikada radilo kako treba na integraciji Arbanasa u nase drustvo...Jedno u to doba razvijeno Evropsko drustvo bi moglo da izvrsi tu integraciju...Medjutim mi to ni tada nismo hteli da budemo...I tada smo prezirali razvijenija zapadna drustva...I tada je ovo bila partijska drzava, jednako koliko je to bila i nakon toga i danas i za sve ovo vreme od nastanka savremene nam drzave....Na kraju smo zadnju sansu propustili i padom Berlinskog zida...I nakon toga smo ostali na kursu svoje sluzbe, svoje vlasti, a ruku na srce uz narodnu podrsku...Umesto da smo zavrsili sa nacionaliznom i bili gotova izgradjena nacija, koja ce oberucke prihvatiti Arbanase i koje ce sa nama biti zadovoljni u zajednickoj nam drzavi, mi ni danas nismo sazrela, dovrsena nacija...I danas smo nacija u izgradnji u necemu sto su mnogi Evropski narodi davno zavrsili...Da bi znali kako smo se ponasali prema Arbanasima, najbolje je da pitamo njih i da ih poslusamo, ovo sto mi mislimo i ovo kako mi gledamo sebe uopste, ali uopste nije relevanto....Jer to sto mi mislimo o sebi, ama bas niko na svetu ne misli o nama...Kada bismo drzave personalizovali, pretpostavljate na kakvog bismo coveka licili...
Dakle, greska je napravljena na pocetku,ja bih rekao od zlocina na teritoriji Kosova u vreme Balkanskih ratova, pokolja u Ljumi i proterivanja Arbanasa, onda ide sve ostalo, kolonizacija naseg naroda koji je tu dosao sa vecim pravima od Arbanasa, cak mnogi odmah i na polozaje da rukovode tim Arbanaskim narodom dole...Zamislite samo kako je njima bilo tesko da posmatraju kako im neko uzima imovinu dedova, pa im i naredjuju, neko ko je juce dosao....Nije se radilo na tome da se to ispravi, a imalo se vremena...Da su oni pravilno integrisani sve bi bilio drugacije...Mi bi bili danas celoviti i u EU...Mada, ako bolje razmislimo, nema tu sta bi bilo, kad bi bilo....Jer je nas narod prosto zeleo da zivi u drustvu u kakvom zivi u ovako bolesnom sistemu, nase drustvo je na tom stepenu razvoja i tu nema sta bi bilo, kad bi bilo, jer drugacije i nije moglo da bude....