Da li je Tito bio zločinac?

Da li je Tito bio zločinac?

  • Da

  • Ne


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Schlosser

Iskusan
Poruka
5.015
Jeste,jeste.Tako je.:mazi:Terao nas je da svi idemo u školu i da svi budemo zaposleni.Terao nas je da svi imamo život dostojan čoveka i da svi ne budemo kriminalci.Terao nas je da svi steknemo stanove i kuće i da svi budemo poštovani u svetu.Terao nas je da se ne mrzimo već da poštujemo jedan drugog.Terao nas je da volimo svoju zemlju i da je branimo ako zatreba od neprijatelja.Terao nas je da redovno dobijamo plate i penzije i da imamo novca da izdržavamo svoju porodicu i da izvedemo decu na pravi put.Terao nas je da svake godine idemo na letovanja i zimovanja.Mlade je terao da imaju perspektivu i da se besplatno školuju.Terao nas je da se besplatno lečimo.Terao nas je da budemo uzor ostalim zemljama.Terao nas je da ne budemo fašisti.Terao nas je da gradimo elektrane,puteve,mostove,fabrike,škole, bolnice,sportske objekte,zgrade,kuće.Svašta nas je on terao sram ga bilo ali mi smo se ipak opametili i izabrali ovu slobodu pa sad slobodno živimo i volimo bogate.Bitno je da imamo tu slobodu da volimo bogate pa makar mi pocrkali od gladi ali sloboda je sloboda.Bogati su mi najpreči u životu i stalno mislim o njima i volim ih.Nek uživaju ljudi pa makar i na našoj grbači bitno da nema više Tita i komunista da nas teraju da ih preziremo.Živela sloboda.
Tacno, al nije terao dovoljno. Hteli su "demokratiju", i eto im je, sad kukaju, a ni ne znaju na koga treba stvarno da kukaju.
 

May1

Domaćin
Banovan
Poruka
3.261
Ako sam dobro razumeo, ustaše su počele da primaju penzije 1993. godine za vreme SFRJ?

Mora biti da si malo tezi slucaj....

Krajem šezdesetih moja baka Justina pokušala je dobiti njemačku mirovinu, budući da su joj suprug i sin poginuli u njemačkoj vojsci.

Postupak je trajao dugo i moj otac nije bio sretan što je baka tražila tu mirovinu, jer je vjerojatno mislio da bismo zbog toga mogli imati problema. Dva tjedna nakon što je umrla, iz Njemačke je stiglo rješenje i prva i jedina mirovina”, govori Hedl (Drago Hedl)

http://globus.jutarnji.hr/zivot/ponosni-smo-sto-smo-svabe?onepage=1

Ustase su primale penziju iz Nemacke krajem sezdesetih. (102 000 Hrvata se nalazilo u jedinicama u nemackim uniformama - oni koji su preziveli dobivali su nemacku penziju - od kraja sezdesetih).

Hrvati u italijanskim uniformama od sredine osamdesetih.

A Hrvatska je isplacivala penzije domacim od 93.
 
Poslednja izmena:

May1

Domaćin
Banovan
Poruka
3.261
Човек је био обавештајац и дипломата. Био је генерални конзул СФРЈ у Немачкој.
Са шестом личком дошао у БГ.
Одређен за Дедиње, а након сремског фронта је био главни за суви центар Београда- Кнез Михајлова, Чика Љубина...


Ево ти одломак из његове последње књиге:

Поглавље: Људи са најлепшим и најнесрећнијим завичајем

Аутор књиге ''Из краљевства Николе Тесле'' није непознат читалачкој јавности.
У најкритичнијим тренуцима наше историје седамдесетих година прошлог века, кад је Југославија почела да тоне у неповрат, економски и политички, посебно након усвајања устава 1974. године, а шира јавност плански и перфидно без предаха обасипана префабрикованом историјом и лажним крилатицама о ''братству и једниству'', Милан Трешњић као високо позиционирани обавештајац, а затим дипломата, објављује дела од капиталног значаја за историју ове земље, пре свега српског народа:
- Наличје елипсе, 1962, издање НИРО ''Седма сила''
- Легенде обавештајне, 1964, у издању београдског ''Космоса'', а исти наслов поновљен 1975. и 1984.
НИРО ''Књижевне новине'' 1988. године штампа публицистичко дело ''Шпијунски покер'', а годину дана касније нови наслов ''Време разлаза'', од Бриона до Карађорђева.
Најновија књига ''Од Туђмана до Броза'', 1991. године.
Објавио је и серију краћих студија из конзуларно-правне службе.
Свугде се придржавао речи Лава Толстоја да истина мора бити саопштена јасним и чистим језиком, пошто је лаж увек накинђурена бујицом бесмислених речи.
Требало је имати много храбрости, несумњиво унутрашњих психолошких ломова, да се у тадашњим условима изнесе истина о суштинским питањима, која су у то време представљала срж политике земље и постепено уводити земљу у хаос у коме се и данас налазимо.

У књигама Трешњића доминирају питања:
1. Ко је, уствари, био творац резолуције ИБ и шта је истинска позадина сукоба Тито-Стаљин? И какву је улогу имао Јосип Копинич?
Одговор је увек да је у позадини свега Тито.

2. Зашто је на Сремском фронту жртвован цвет српске младости, а истовремено текао процес масовног прелаза ''добровољно'' усташких домобрана у партизанске редове армије Коче Поповића?
Опет је то дело политике Јосипа Броза, пише Трешњић.

3. Зашто је опроштена ратна одштета Мађарској, Бугарској и Немачкој демократској републици?
На то је одговорио Тито, да се помогне развој младих социјалистичких република!

4. Зашто је ратна одштета из Немачке дата само Хрватима и Словенцима у износу од милијарде немачких марака живог новца, што је требало да се даде српском народу? Од тог новца саграђена је нуклеарна електрана у Кршком, за Словенију и Хрватску, са половином новца, док су другу половину од милијарде утрошили Хрвати за изградњу високонапонског прстена термоелектране из Косова према Јадрану?

5. Зашто је Србији наметнут режим у малограничном промету роба, клириншки, а Словенији и Хрватској, конвертибилни?

6. Зашто је Уставом из 1974. год Србија подељена на три дела- ужу са две АП ?

7. зашто је прећутана денунцијанска активност Тита у Москви којом су сви водећи српски комунисти побијени у Лубљанки у Москви?

8. Зашто је скован план за Голи Оток на Пагу?
.....

На крају, мора се поставити питање шта је мотивисало партизанског првоборца Трешњићада у јавност изађе са најболнијим и најтајновитијим питањима, која чак превазилазе оквире Југославије?

То треба тражити у самој личности Трешњића. Морал је собом Трешњић понео из своје сиромашне Лике. Он зна да је ''истинољубивост срце моралности''. Васпитам је у часној српској породици, у селу Дивоселу кога више нема., осим у безданим јамам логора Јадовно и на згариштима српских села у фамозном Медачком џепу...
Милан Трешњић студира у Београду филозофију и германистичку групу језика и књижевности. Његов оштроумни горштачки лички ум није се задовољавао савладавањем немачког и енглеског. Он проучава немачке класике и филозофе, што му отвара нове видике, којима је могао да сагледа свет, који је био негација свих његових младалачких идеала. Код Трешњића није било дилеме у ком правцу треба да сачини биланс једног времена које лебди и данас.

Као врастан обавештајац, он у својим књигама верно описује догађаје, не штедећи ни институције којима је верно служио, па ни своју личност.
.....
....

_______________________

Дакле, Стари, ради се о калибру.
А ти изволи па прогуглај о њему, изненадићеш се.
Не негира он значај партизанског покрета, ништа ружно о партизанима не прича. Он и данас дубоко верује да је то био исправан начин.
Али итекако раскринкава партизанску врхушку, нема ни реч хвале. О Титу посебно, све најгоре.
Каже да је Тито мрзео Србе.
Користи један занимљив израз: ''цинично је мрзео Србе''.

И тако даље и ближе....била промоција у Дому синдиката у суботу...не сетих се да те обавестим.

Svi koji stvarno poznaju situaciju tako misle.
 

May1

Domaćin
Banovan
Poruka
3.261
1.Ustav je dobila AP a ne siptari.
2.Za vrijeme NDH objavljivani su razni podaci o površini i stanovništvu. Hrvoje Matković navodi da je prema izvještaju Hrvatskog državnog brojidbenog ureda (objavljenog 1941.) površina NDH iznosila je 115.133 km2
Ukupna površina Hrvatske je 87.661 km², Uporedi sam.
3Ustase nikada nisu dobijale penziju iz PIO Fonda SFRJ.
4.Znas li ti uopste galakticka silo sta je to slobodno trziste?
5.Bosna nije bila drzava samo muslimanske nacije.
6.U toku postojanja SFRJ u industriju je ulozeno preko 150 milijardi dolara a svega oko trideset su bili krediti i poredjenje onoga sto je ostalo u vlasnistvu Srbije sa 6 milijardi duga je smesno.Ne blamiraj se vise.
2.Banovina je nastala spajanjem dotadašnje Savske i Primorske banovine, uz dodatak većinski hrvatskih kotareva iz ostalih banovina (Brčko, Derventa, Dubrovnik, Fojnica, Gradačac, Ilok, Šid i Travnik ). Obuhvaćala je površinu od 65.456 km2.

1. Ustav ne pripada teritoriju nego narodu...u ovom slucaju ustav je donesen u ime nacinalne manjine.
2. Isto tako teritorij pripada narodu....zaboravljas zajedno sa Matkovicem ( a ti ustvari i ne znas ko je on) da je BiH bila takodjer republika koja je pripadala i Hrvatima.
3. Niko nije ni rekao da su primali penziju iz fonda SFRJ - ali su primali penziju u SFRJ - poenta jest u cinjenici da je to skrivano od gradjana SFRJ. Penzije ustasa iz nemackih uniformi i italijnaskih uniformi su bile vece nego partizanske. (A to im je omogucio gosn. Tito - kao sta se vidi tajno).
4. Znam sta je slobodno trziste.
5. Naravno da BiH nije bila drzava samo muslimanske nacije - to nigde nisam napisao - ali sam napisao da je deklarativno komunisticko resenje - omogucavalo i zadovoljavalo hrvatske zahteve u skladu sa njihovim razmisljanjem o mogucnosti preglasavanja i udruzivanja sa "cvecem" - sta je i sprovedeno u praksi 1992. godine.
6. Nije bitno koliko su iznosili krediti - bitno je koliko je zemlja bila uspesna i u mogucnosti da napreduje.
7. Banovina nije obuhvatala ni Baranju ni Istru ni Rijeku ni Zadar, ni Sibenik, ni Medjimurje ni deo Dalmacije ni Primorja....kao ni ostrva Lastovo, Losinj, Silbu itd...Sve je to gosn Tito - sa ostalim teritorijama koje ni NDHa nije uspela da stavi pod hrvatsku kontrolu dodelio Hrvatima.
 
Poslednja izmena:

27E

Legenda
Poruka
50.487
teme o titu valjda treba da skrenu paznju sa katastrofalne bivse vlade.

udrobi se tu svasta, taman da se bivse rezimski forumasi uzburkaju, da se udruze u istoj `akciji` i da ponovo, na trenutak, osete vaznosti drcnost, koja je pod bivsom vladom bila dogmatska i jednoumna

tesko je propagirati bivsu vlast kad nema nista dobro da se kaze o nj, ali je lako ujediniti petooktobarce oko vecitog, visokog, markantnog, uvek mladog - tita
 

Schlosser

Iskusan
Poruka
5.015
Убијено их је највише 100 комада и то оних најбеднијих слинавих ,а главне је Тито послао у Ватикан и у слободу....
Кад би ти знао колико је заправо моћна та злочиначка организација која се крије под именом РКЦ, данас са седиштем на једном од римских брежуљака званом Ватикан, не би тако олако пребацивао чак ни Титу.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.