Da li je tačno da nam propadne dan zbog društvenih mreža?

Aruena*

Buduća legenda
Poruka
34.078
Pre izvesnog vremena u neobaveznom razgovoru, komšinica mi je rekla kako onima koji ujutru prvo upale TV, sednu za komp, laptop... ode iliti propadne dan. Posle toga mi je to još par puta spomenula.

Koliko u tome ima istine? Kakvo je vaše mišljenje? Volela bih da pročitam iskrene odgovore :D

Aktivna sam na forumu i na FB(manje), to je minimum 2h dnevno. Bilo je dana kad nisam imala previše posla i više.
Možda je mene komšinica špijunirala pa mi zato to govori :lol:

Pre izvesnog vremena u neobaveznom razgovoru, komšinica mi je rekla kako onima koji ujutru prvo upale TV, sednu za komp, laptop... ode iliti propadne dan. Posle toga mi je to još par puta spomenula.

Koliko u tome ima istine? Kakvo je vaše mišljenje? Volela bih da pročitam iskrene odgovore :D

Aktivna sam na forumu i na FB(manje), to je minimum 2h dnevno. Bilo je dana kad nisam imala previše posla i više.

Mislim da je prilično tačno.

Nisam verovao da čovek od foruma može da postane zavistan, zapostavljam poslove oko kuće radi foruma.

Nisam verovao da čovek od foruma može da postane zavistan, zapostavljam poslove oko kuće radi foruma.

Treba imati granicu. Nemam ništa protiv što sam aktivna ili bilo ko na društvenim mrežama, nije to tako loše ali, treba odvojiti vreme i za porodicu, sebe....
Svi mi ovde trošimo slobodno vreme. Ima puno toga da se pročita pametnog, nešto i naučimo. Evo ja sam ovde videla puno dobrih ideja kad sam opremala kuću. Ustvari, tako sam i došla na forum jer sam gledala slike.

Zbog ovakvih razloga da mi ne "propadne dan" sam izgasio FB nalog gde sam imao preko 4000 ljudi ... ne treba mi to .. dok ja "pogledam" sta se desava u svetu, prodje mi dragoceno vreme koje mogu da provedem sa zenom i decom

To je veliki broj i nije čudo što si ga ugasio.
Ja imam malo prijatelja na FB i zato nisam tako aktivna. Nešto me posebno ni ne zanima.

Moze itekako da nam propadne dan,jer vreme koje provedemo pred ekranom nam brzo prodje i cesto ni ne primetimo koliko smo vremena izgubili,a mogli smo mnogo pametnije da ga iskoristimo

To je veliki broj i nije čudo što si ga ugasio.
Ja imam malo prijatelja na FB i zato nisam tako aktivna. Nešto me posebno ni ne zanima.

Ovde pricam uopsteno o drustvenim mrezama ... znaci mnogo vremena se provodi na necemu sto nema veze s' vezom ...

Sve me stra' da se ti isti ljudi sikiraju i brinu u vezi mene i mog zivota .. boli ih uvo

možda ne ceo dan ali dosta vremena da

Tako je i kod mene.

- - - - - - - - - -

Moze itekako da nam propadne dan,jer vreme koje provedemo pred ekranom nam brzo prodje i cesto ni ne primetimo koliko smo vremena izgubili,a mogli smo mnogo pametnije da ga iskoristimo

Da, prođe brzo da ni ne primetimo.

- - - - - - - - - -

НЕМАМ ТАЈ ПРОБЛЕМ

Ово је једино место на коме се " виртуелно дружим "...;):p:lol:

I meni je jedino i volim. Neko vreme utučemo i to prepisujem modernom vremenu gde su forumi, FB... svakodnevnica.

Ја сам свој живот средио од кад сам интернет ставио на последње место.
Устајем у 5 лежем у десет, ако остане мало времена на крају дана може и интернет., ако не остане може и без интернета.
И више ми се не дешава да касним за животом
Ми превише времена одвајамо за забаву да би били срећни.
Када човек научи да ужива у раду онда му је цео дан испуњен радошћу.
Глуп човек мисли да је добро да ради оно што воли а мудар човек воли оно шта ради

Meni propadaju dani zbog spavanja popodne po 4 sata! Na drustvenim mrezama sam onda kad mi je vreme kad bih se inace dosadjivala.

Slušaj svoje telo.
Spavaj kada ti se spava.
To zavisi od metabolizma.
Meni je dovoljno 4 sata, a sve preko 8 sati me polomi.

Mada, to je posledica iz mladosti.
Kao student, dok sam trenirao, savladao sam veštinu aktivnog opuštanja
(karate i kung fu), gde 4 sata aktivnog odmora zamenjuje noć sna.
Tu pomogla i joga, savladao sam veštinu disanja.

Ovo možete da probate i sami:
Lagano šetajte i dišite prvo 4-2-4-2 pa 4-4-4-4
Udisaj, zadržavanje vazduha, izdisaj, zadržavanje vazduha.
Broje se koraci.

Nećete verovati koliko ćete se bolje osećati.
A sve dalje, u vezi joge, kog nekog gurua.

Aerobik je dobar, ali samo kao vežbe za telo.

Poslednja izmena:

Back