Nenad Gojkovic
Zainteresovan član
- Poruka
- 203
Rechke:Sad te tek ne razumemNa osnovu čega bi Bog bio pod okriljem definicije? Ako je on njen tvorac on joj određuje suštinu i nalazi se iznad nje... Jesu li ovo tvoji nezavisni stavovi ili su izgrađeni na nečijim postavkama?
- Auu bre, kako ne razumes? Ponavljam, definicija = svojstvo/a. Hajde sad malo razmisli. Da li bi taj Bog imao nekakva svojstva? Cekaj bre, pa kako ne bi?! Kazes ON (Bog), sto podrazumeva nesto, a nesto podrazumeva svojstva. Prema tome, on nikako ne bih mogao biti iznad definicije, jer i sam predstavlja istu, it to uvek i neizbezno od samog pocetka. Poenta u tome je da nista ne moze da pobegne od definisanosti, nista ne moze da pobegne od toga da je nesto, ma sta god i kako god, "uvek si nesto".
- Ovo su moji zakljucci do kojih sam vremenom, filozofirajuci ovde i tamo, dosao. Medjutim, ljudi imaju poteskoca da shvate o cemu ja to pricam. Koliko je meni poznato, razumela me je samo jedna devojka sa jednog americkog fil. foruma. Neki su bili blizu, dok vecina uopste nije ni zainteresovana.
- Iz ovoga sto pokusavam da ti objasnim proizilazi to da realnost svakako nije konacna, jer definicija ne moze biti konacna, da realnost nema starost, jer definicija ne moze imati pocetak i kraj, ...
Poslednja izmena:
Na osnovu čega bi Bog bio pod okriljem definicije? Ako je on njen tvorac on joj određuje suštinu i nalazi se iznad nje... Jesu li ovo tvoji nezavisni stavovi ili su izgrađeni na nečijim postavkama?