Pozdrav. Upisao sam elektrotehnički fakultet. Prilikom upisa na listi želja naveo sam informatiku kao prvu želju, elektroenergetiku drugu, konverzije energije treću, telekomunikacije četvrtu i automatiku i robotiku sam stavio zadnju. Inače se bavim programiranjem a bilo mi je "glupo" da se ograničim samo na računarstvo i informatiku iako sam stavio prvu hahahaha, pa sam htio da upoznam i neku drugu oblast koja je odvojena od informatike a koja bi mi sutra pomogla na tržištu rada a možda i u pokretanju sopstvenog biznisa. Primljen sam na elektroenergetiku. Moji su iznervirani zato što smatraju da je to potpuni promašaj i da sam napravio životnu grešku. Meni više ništa nije jasno. Čuo sam lično kako osoba koja je završila elektroenergetiku radi u fabrici u odjeljenju za automatiku i robotu. Čitavo ljeto sam pod velikim stresom prouzročenim od strane mojih roditelja. Po njima sam trebao automatiku i robotiku upisat mada me to baš i ne interesuje toliko. Jednostavno samo želim da budem inžinjer elektrotehnike koji će imati znanja iz više oblasti i koja će mu pomoći sutra da se snađe u praksi. Da li će mene studiranje ove oblasti spriječiti da ja sutra nađem posao u IT industriji u slučaju da budem imao znanje? Da li su loši poslovi sa završenom elektroenergetikom u smislu da su slabo plaćeni i zahtijevaju iznimno veliki fizički napor. DA LI SE UOPŠTE GLEDA KOJI SE SMJER ZAVRŠIO? Ljudi na ivici sam suicida bio mjesec dana zbog gluposti kojih sam se naslušao. Ljeto sam proveo na tabletama za smirenje dok su moji vršnjaci provodili na moru sa društvom. Ovo me je psihički oslabilo.