Да ли је стогодишњи Мићун и даље способан да се бави политиком?

Треба ли Мићун да коначно оде у пензију?

  • Да

  • Не

  • можда би требао да преузме титулу преЦедника омадине ДС

  • Љуби га Кркобабић---тек улази у најбоље године!


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
STRAZBUR 25. 01. 2011

PRESS

skandal u savetu evrope
Mićunović zamalo da nas izbaci sa sednice o Kosovu

Parlamentarna skupština Saveta Evrope osporila je juče mandate srpskoj delegaciji zbog neodgovornosti Dragoljuba Mićunovića, koji predvodi našu delegaciju na ovom zasedanju. On, naime, nije prisustvovao sednici Stalnog komiteta na kojoj je doneta odluka da u članstvu delegacija u PS SE mora biti zastupljena jedna trećina pripadnica lepšeg pola.

Ovo je naš blam... Miloš Aligrudić

- Srbija to nije ispoštovala, jer nije imao ko da nam prenese tu odluku - tvrdi za Press potpredsednik DSS Miloš Aligrudić iz Strazbura.

Našoj zemlji će, ipak, biti dozvoljeno prisustvo na današnjoj sednici na kojoj se usvaja rezolucija zasnovana na izveštaju Dika Martija, kao i sutrašnjoj kada će se parlamentarcima obrati i predsednik Boris Tadić. Posle toga srpska delegacija mora da napusti Strazbur.

- U senci usvajanja Martijevog izveštaja dogodilo se nešto čemu se članovi srpske delegacije u PS SE nisu nadali. Našim članovima su osporeni mandati, jer Narodna skupština nije na vreme uskladila sastav svoje delegacije sa pravilima o učešću manje zastupljenog pola. Ova proceduralna promena je usvojena na Stalnom komitetu u novembru 2010, a taj komitet se održava dva puta godišnje van plenarne sednice. Obaveza šefova delegacija je da prisustvuju sednicama ovog tela. Međutim, Mićunović kao šef srpske delegacije, da li zbog ušteda ili nekog drugog razloga nije prisustvovao sastanku niti je poslao nekog drugog. Tako je Narodna skupština kasno saznala za novi uslov - objašnjava Aligrudić.

Spava na sastancima

Ovo nije prvi put da je predsednik Političkog saveta DS-a i Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije, koji u julu proslavlja 81. rođendan, izazvao skandal. Dragoljub Mićunović je nedavno, o čemu je i pisao naš list, za vreme ambasadorske konferencije, dok je govorio Boris Tadić, prvo zaspao, a onda naočigled prisutnih pao sa stolice.


Prema njegovim rečima, sekretari delegacije obično idu na te sastanke zbog informisanja, jer se često dešava da budu donete odluke koje su od vitalnog interesa za rad delegacije, kao što je nova odluka o većoj zastupljenosti pripadnica slabijeg pola među članovima delegacije.


Aligrudić za Press objašnjava da je problem u tome što Srbija u svojoj delegaciji ima četiri žene, ali su one zamenice, a ne članovi.

- To je čista forma, ali nije u redu da šef delegacije napravi previd zbog kog treba svi da trpimo štetu. Uz obazriviji odnos prema poslu i preuzetim obavezama, Srbija je mogla biti uskraćena za jedan ovakav blam. Trenutna posledica neodgovornosti je što Srbija praktično gubi pravo da učestvuje u radu PS SE dok se ovo pitanje ne razreši, dok na duži rok možemo izgubiti članstva u pojedinim komitetima - naglašava Aligrudić.

Zadatak delegacije koja je umalo izgubila dozvolu za učešće na zasedanju, jeste da podrži Martijev izveštaj i rezoluciju, ali i da ospori amandmane koji bi je mogli relativizovati.

Stalnu delegaciju Skupštine Srbije pored Mićunovića i Aligrudića čine Željko Ivanji (G17 PLUS), Tomislav Nikolić (SNS), Branko Ružić (SPS) i Čedomir Jovanović (LDP) i Dragan Todorović (SRS).

Reagovanja

Dragoljub Mićunović, DS:

- To, naravno, nije tačno. Mi učestvujemo i glasaćemo i u sredu, ali ćemo do aprila na našem zasedanju morati da izmenimo članstvo i da ubacimo jedna ženu.

Branko Ružić, SPS:

- Komitet PS je juče u 15 sati usvojio predlog rezolucije povodom spornih proceduralnih pitanja, pa ćemo valjda normalno da radimo.

Željko Ivanji, G17:

- Takve stvari se dešavaju, jer smo mi odlučili da iz ekonomskih razloga ne idemo na sve sastanke komiteta.

Dragan Todorović, SRS

- Ovo je skandal. SRS je ispoštovala preporuku o zastupljenosti žena u delegaciji.Kriv je Mićunović, ali i PS jer nije slučajno sve ovo baš oko Kosova.


http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...zamalo+da+nas+izbaci+sa+sednice+o+Kosovu.html
 
Mićunović zaspao i pao za vreme Tadićevog govora

Predsednik Političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović pao je sa stolice tokom Ambasadorske konferencije početkom januara u Palati Srbija!

Mićunović je za vreme razgovora predsednika Srbije Borisa Tadića i ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića sa ambasadorima prvo zaspao, a onda naočigled svih učesnika skupa i pao sa stolice!

- Za velikim okruglim stolom sedeli su Tadić, Jeremić i ambasadori, dok su na stolicama sa strane koje su se nalazile u tri, četiri reda sedeli su gosti, uglavnom predstavnici spoljnopolitičkog saveta MSP, diplomatskog kora i NVO. Među njima je bio i Mićunović, koji je i predsednik Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije. On je sedeo desno od ulaza u salu i uglavnom je žmurio, a mnogima se činilo kao da drema ili spava - kaže sagovornik Pressa.

A onda je razgovor Tadića, Jeremića i još nekoliko ministara sa ambasadorima prekinuo tresak!

- Dok se razgovaralo o spoljnopolitičkim prioritetima Srbije u 2011. godine koji su svi s velikom pažnjom pratili, začuo se tresak! Okrenuo sam se i video da je gospodin Mićunović pao sa stolice. Bila je to zaista neugodna situacija, a oni koji su bili najbliže Mićunoviću su se trgli i naglo ustali da pomognu. Ali, Mićunović je sam, bez ičije pomoć, ustao i vratio se na mesto. I predsednik Tadić je pitao da li je sve u redu, a potom je razgovor sa ambasadorima nastavljen - kaže sagovornik Pressa.
 
0202-Tanjug-2.jpg
 
Eh da je sreće pa da prođe sve što Albanci žele, a? Da se i vama opozicionarima posreći. :per:

Па ви социјалисти им дадосте државу,затим изгласасте устав који то не признаје а сада се опет залажете да државу ипак добију..........

Одлучите се за шта сте?
 
Па ви социјалисти им дадосте државу,затим изгласасте устав који то не признаје а сада се опет залажете да државу ипак добију..........

Одлучите се за шта сте?
U tri reči pet gluposti. :lol:
 
:eek:Hajde poveži se malo. :lol:

јел к'о твој СПС са ДС?


мићун преспавао и заборавио шта треба да уради (а дневницу наплатио) ...на сву срећу остале делегације су биле и будне и присутне.
 
Посто се тако клибериш, мора да знаш нешто што други не знају. Да ли знаш ко је Мићуновић, шта је радио и урадио, и шта ради данас?

објасни нам?
Знао само да пада са столица, да је био у СКЈ, да је био на голом Отоку и да је један од ретких коме то није утицало на каријеру (што је заиста чудно)
 

Back
Top