Da li je Srbija definitivno digla ruke od Republike Srpske Krajine?

L

LOTRfan

Gost
Ne brini, niko se neće vraćati u Krajinu, čak ni sami Hrvati. To će doveka ostati spaljena zemlja bez perspektive, na ponos Hrvatima koji će tamo da pevaju domoljubne pesme i sami sebe slušaju, to jest dok se ne vrate u druge delove Kržljave :kafa:
Možda nekad budu tu u budućnosti živeli Pakistanci, Indijci... A onda Hrvate opet uhvati želja za etnički čistom državom, pa ove proteraju, a mi, ovako dobrodušni i velikodušni, te jadnike primimo. I dok se mi mučimo sa gomilom izbeglica oni mogu da slave novi praznik, npr. Grmljavinu kada su bosu i golu azijsku sirotinju terali tenkovima iz svoje zemlje. :(

veliki krang

Legenda
Poruka
71.081
Možda nekad budu tu u budućnosti živeli Pakistanci, Indijci... A onda Hrvate opet uhvati želja za etnički čistom državom, pa ove proteraju, a mi, ovako dobrodušni i velikodušni, te jadnike primimo. I dok se mi mučimo sa gomilom izbeglica oni mogu da slave novi praznik, npr. Grmljavinu kada su bosu i golu azijsku sirotinju terali tenkovima iz svoje zemlje. :(

Možda, ali pre mi se čini da tu planiraju da nasele izbegle Ukrajince. Što se tiče njihovih pobuda, vratiće se one u ovom ili onom obliku, jer oni su jednostavno takvi da od toga ne mogu da pobegnu. Potpuno bolesno društvo, verovatno bolesnije i od pojedinih azijskih vukojebina...

veliki krang

Legenda
Poruka
71.081
Na popisu iz 2021. godine u Hrvatskoj živi ravno 123.000 Srba. Godine 2011. bilo ih je 185.000.

To je oduvijek bilo depopulacijsko područje. Zato je i bilo nerazvijeno.

Ali je takođe i sada nerazvijeno kada nema Srba, a Hrvati ne planiraju da učine ništa po pitanju trećine svoje teritorije. Nesposobni bednici koje samo želja za kontriranjem Srbima drži na okupu. Kada mi kojim slučajem ne bismo postojali, i Hrvati bi se momentalno razgradili na razne regionalne identitete. Mi smo vam smisao života, što se vidi i po tvom kampovanju na srpskom forumu :kafa:

L

LOTRfan

Gost
Varaš se. Naša zemlja, naš problem. Bitno je da je naša kako i treba biti, a kada ćemo je staviti u pogon, to je opet naš problem. Možda sutra, možda nikad. Ni Alžir se ne odnosi loše prema 90% svoje teritorije samo zato što je to nenaseljena pustinja, niti bi se odrekli svog državnog teritorija.

Ti "sirotani" su glasali za ratne zločince, podržavali progon Hrvata i ratovali sve do kraja protiv Hrvata i Hrvatske. Da nisu to uradili, danas ne bi bili sirotani. Što se tiče obale, opet hrvatska stvar. Prodajemo i ne prodajemo kome hoćemo i kada hoćemo. To je također naše pravo. A ti radije svrni pogled na Ruse, Kineze i Hrvate u Srbiji pa se zapitaj koliko je Srbije u rukama Srba i imate li išta više od himne i zastave.

Borili smo se za pravo izbora. To smo dobili. A što se tiče samih izbora, naš izbor, naša stvar. ;)
Jeste vaša stvar i zato idite na svoje forume i bavite se sobom. :lol:

Stoput vam svi pišu - NE ZANIMATE NAS! NIJE NAS BRIGA! ŽIVITE KAKO HOĆETE! - a onda vi dolazite ovde da biste nas gnjavili sobom. :lol:

UŽIVAJTE U SVOJOJ SLOBODI BEZ SRBA! Ostvarili ste svoj vekovni san! :)

Mi nikada nećemo imati iste verzije istorije i ma šta vi pisali po našim portalima - samo nas utvrđujete u mišljenju koje i inače imamo. :)

O vama kao o narodu nemamo dobro mišljenje i - kao što rekoh - ne interesujete nas. Ima mnogo zanimljivijih i naroda i destinacija. Kamo sreće da je Tuđman uspeo u jezičkoj reformi i da se sad ne razumemo! :lol: Niko ne bi od nas bio srećniji! :) I još bolje - da nikad s vama ni u kakve zajednice nismo ni ulazili! Veruj mi, neće se ponoviti. :) Niko s vama iz Srbije više ništa ne želi da ima. :)

Sada možeš da odahneš i da se vratiš svojim sunarodnicima da slavite što su se Srbi, ovaj Rusi povukli iz Hersona, jer to je kao da ste ponovili Oluju! :D

veliki krang

Legenda
Poruka
71.081

Stoput vam svi pišu - NE ZANIMATE NAS! NIJE NAS BRIGA! ŽIVITE KAKO HOĆETE! - a onda vi dolazite ovde da biste nas gnjavili sobom. :lol:

Mi nikada nećemo imati iste verzije istorije i ma šta vi pisali po našim portalima - samo nas utvrđujete u mišljenju koje i inače imamo. :)

O vama kao o narodu nemamo dobro mišljenje i - kao što rekoh - ne interesujete nas. Ima mnogo zanimljivijih i naroda i destinacija. Kamo sreće da je Tuđman uspeo u jezičkoj reformi i da se sad ne razumemo! :lol: Niko ne bi od nas bio srećniji! :) I još bolje - da nikad s vama ni u kakve zajednice nismo ni ulazili! Veruj mi, neće se ponoviti. :) Niko s vama iz Srbije više ništa ne želi da ima. :)

Sada možeš da odahneš i da se vratiš svojim sunarodnicima da slavite što su se Srbi, ovaj Rusi povukli iz Hersona, jer to je kao da ste ponovili Oluju! :D

To im već džabe pričaš. Oni su ubeđeni kako mi o njima mislimo danonoćno, a kada bi neko pitao ljude u Srbiji o Hrvatima, dobio bi odgovore u stilu "šta sa njima?", ne bi ljudi razumeli šta ih uopšte pitaju jer nikoga ovde ne zanimaju. Međutim, oni sve gledaju iz svoje perspektive i misle da, ako su oni opsednuti nama, onda bismo morali i mi da budemo opsednuti njima.

L

LOTRfan

Gost
Možda, ali pre mi se čini da tu planiraju da nasele izbegle Ukrajince. Što se tiče njihovih pobuda, vratiće se one u ovom ili onom obliku, jer oni su jednostavno takvi da od toga ne mogu da pobegnu. Potpuno bolesno društvo, verovatno bolesnije i od pojedinih azijskih vukojebina...
Ako dosele Ukrajince, onda da mi napravimo elektificiranu žičanu ogradu između njih i nas. Sad kad je cela EU glasala za podršku nacizmu i rasizmu, pa kad Hrvati i Ukrajinci zajedno u nekadašnjoj Krajini naprave naci leglo u sred Evrope - možda i novog Hitlera izrode! 😨 Neću moći da spavam noćas od takvih primisli... 😵

MOST6

Elita
Poruka
23.705

Joj, evo tuga me hvata što nemate dobro mišljenje o nama. :lol:

Meni je dosadno na hrvatskim forumima. Monotono. Ovdje mi je zabavno. :mrgreen:

veliki krang

Legenda
Poruka
71.081
Joj, evo tuga me hvata što nemate dobro mišljenje o nama. :lol:

Meni je dosadno na hrvatskim forumima. Monotono. Ovdje mi je zabavno. :mrgreen:

Nisi ti tužan, ali bi bio i više nego srećan da ti neko odavde kaže kako ipak nešto vrediš. Zato i jesi ovde, zato uostalom i gmižeš na ovoj planeti, ceo smisao tvog i ostalih zakržljalih oblika života je da vam Srbi priznaju vrednost :lol:

veliki krang

Legenda
Poruka
71.081
Ako dosele Ukrajince, onda da mi napravimo elektificiranu žičanu ogradu između njih i nas. Sad kad je cela EU glasala za podršku nacizmu i rasizmu, pa kad Hrvati i Ukrajinci zajedno u nekadašnjoj Krajini naprave naci leglo u sred Evrope - možda i novog Hitlera izrode! 😨 Neću moći da spavam noćas od takvih primisli... 😵

Otprilike kao miks gorile i orangutana, krajnji rezultat je svakako neki majmun :kafa:

L

LOTRfan

Gost
To im već džabe pričaš. Oni su ubeđeni kako mi o njima mislimo danonoćno, a kada bi neko pitao ljude u Srbiji o Hrvatima, dobio bi odgovore u stilu "šta sa njima?", ne bi ljudi razumeli šta ih uopšte pitaju jer nikoga ovde ne zanimaju. Međutim, oni sve gledaju iz svoje perspektive i misle da, ako su oni opsednuti nama, onda bismo morali i mi da budemo opsednuti njima.
Znam to...
Niko o njima niti misli, niti priča... Čak ni u kontekstu letovanja ih se više niko ne seća.
Jedno vreme su išle neke njihove serije po televiziji, ali kako su tamo uvek katolički popovi glavne ličnosti i sve im se vrti oko crkve - ljudima je bilo dosadno to da gledaju. Nemamo nikakvu poveznicu sa tim njihovim svetom.

Ali, nama mržnja prema Hrvatima nije potrebna da gradimo svoj nacionalni identitet. Nama ne trebaju DRUGI za nacionalni osećaj. Mi smo sami sebi dovoljni, a Jugoslavija je bila samo jedan period u našoj istoriji. Njima izgleda stalno treba NEŠTO - ili mrze Srbe ili se ponose što su u EU... Stalno traže nešto van sebe da se osećaju dobro/Hrvatima... Stalno neka poređenja.

Te komplekse su nam oni i doneli za vreme bivše Jugoslavije. Mi nismo bili takvi. To je sve njihov uticaj - preterani materijalizam, vrednovanje ljudi po bogatstvu, omalovažavanje drugih naroda... Nikad oni ne bi bili u Nesvrstanima da nije bilo nas. Ne bi te ljude iz Afrike i Azije prihvatali kao sebi ravne. Zato i Rusiju stalno omalovažavaju, jer sarađuje sa "bednicima", dok su oni zajedno sa Zapadom, što jedino vredi, jer je Zapad BOGAT.

Mnogo kompleksa. I stalno ih dovlače... Ima i kod nas još tih zaostatka, iako je naš narod počeo da se oporavlja od tog njihovog stava prema svetu i ljudima, koji je užasno nezdrav i toksičan.

cronnin

Veoma poznat
Moderator
Poruka
12.587
Vidiš da i ne cene što su za nju ratovali.
Нису они за њу ни ратовали. Они би имали отприлике једнаку територију површини да су ишли на легитимно отцепљење. Они су ратовали за свој антисрпски идентитет. Није њима била потрбна независност, јер је никад нису ни добили, њима је био потребан још један рат против Срба.

L

LOTRfan

Gost
Kako misliš da gledaš nešto kad si slepac? :lol: Uzgred, vi stvarno mislite da se Rusija povlači? :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: Vo imja Oca, kakvi moroni se gaje u Ustaškoj :kafa:
Oni su u ratu.
Iako zvanično navodno nije, NATO je ipak nezvanično u ratu sa Rusijom, pa su mediji po svim NATO zemljama u ratnom stanju, tj. šire poželjni psihološko-propagandni uticaj.
Hrvatska je NATO i oni takođe moraju da izveštavaju kako Ukrajina, tj. NATO pobeđuje, Rusi su jadni, bedni i propali, kraj rata samo što nije...
Tako se stanovništvo NATO zemalja održava u stalnoj blagoj euforiji zbog pobede koja samo što nije, olakšava se prihvatanje ekonomske krize koja će se uskoro završiti čim Rusi propadnu, a samo što nisu i priprema se povoljna atmosfera za eventualnu mobilizaciju ili bar inspirisanje mladih ljudi da se prijave u moćnu NATO armiju i odu da malo ubijaju rusku sirotinjsku vojsku, koja nema ni za čarape, pa krpama uvija noge i sami od svojih para kupuju metke da bi imali čime da se brane, jer su im dali prazne puške iz Drugog svetskog rata. :lol:
Rat će trajati, ekonomska kriza će trajati, vojnika će sve više trebati...
Tako je to kad si u ratu.

L

LOTRfan

Gost
Нису они за њу ни ратовали. Они би имали отприлике једнаку територију површини да су ишли на легитимно отцепљење. Они су ратовали за свој антисрпски идентитет. Није њима била потрбна независност, јер је никад нису ни добили, њима је био потребан још један рат против Срба.
Imaš pravo.

I u ovoj situaciji oko Ukrajine, od svih se najviše guraju u prvi plan. Bogatiji i moćniji od njih ćute, prave se blesavi ili čak i protestuju, a oni kao da se sami nude.

Gledano u kontekstu ovoga što si napisao - 30 godina je dugo vremena. Njih je uvek interesovao samo novac, a njihova država nije uspela da im omogući onakav standard i život kakav je obećavala. To kod njih sve više rezultuje gubitkom nacionalnog identiteta. U stilu - neću da budem Hrvat, jer su Hrvati siromašni i Hrvatska je bedna i korumpirana zemlja. S druge strane, srpski je uticaj svuda - muzika, serije, filmovi...

Rat u Ukrajini - kao neki novi umišljeni rat protiv Srba (Rusa) - možda može da pomogne, pa ih opet dovede u isto ono histerično antisrpsko raspoloženje koje je prethodilo i ratu devedesetih. Možda misle da će time svi imati koristi - oni će ponovo ojačati svoj već mlaki nacionalni osećaj (koji drže samo mržnja prema Srbima i pripadnost katoličkoj crkvi), a istovremeno će podići svoj položaj u NATOu i time svom narodu malo povratiti samopouzdanje, da su ipak "neko i nešto".

S druge strane, počeće i da se vraća dug Americi. Nisu Amerikanci njima stvorili državu i davali kredite, jer ih vole, već da bi sutra išli da ratuju za njih tamo gde treba. I dok su mnogi drugi Istočnjaci toga i te kako svesni i užas ih hvata, jer shvataju u šta su se uvalili, Hrvati se guraju u prvi plan, ne bi li opet povratili svoj status "heroja". Oluja je daleko i mnogo je generacija koje je se ni ne sećaju, a koje mami obećanje dobrog života na Zapadu, dok ih za Hrvatsku i "hrvatstvo" nije briga....

U svakom slučaju, ova tema je iscrpljujuća, jer smara čoveka da o njima i misli. :lol:

Rudimir

Aktivan član
Poruka
1.004
Kakva RSK.🙄 Penzici u Gracacu, Kninu, Vrginmostu koji ostvaruju mirovine u kn bi se prvi pobunili protiv toga. Napokon doslo do kakvo takvog suzivota, ne dizu glavu, osim onog Pupovca, ne bi ni znali da ih ima, sto je idealno.
Preusmjerili su politiku prema Bosni i Srbiji. Srbi u Hr su pacificirani za svagda.
Zene se, udaju jedni drugima...dobro, vise udaju nego zene. Hrvatice nece bas lako za Srbina. Osim ako se ne pokatolici, ali i toga ima 😁
Gotova prica, nema ljudi. Bas ce se netko iz Stuttgarta, Missassauge, Melbourna, Chicaga u Benkovac, Udbinu, Pakrac.

Volim_Krstaricu

Aktivan član
Poruka
1.232
Malo zaozbiljno.

"Srpsko pitanje" u Hrvatskoj je definitivno riješeno. Danas u RH živi još 123.000 građana srpske nacionalnosti, od čega mnogi u većim gradovima poput Zagreba, Rijeke i Osijeka te u Istri. Sljedeći popis za 10 godina će pokazati daljnji pad, vjerojatno na 95.000 i tada će se broj stabilizirati i ostati manje više nepromijenjen. Srbi su možda imali kakvu takvu priliku početkom 1990-ih, jer su dijelom na kompaktnim prostorima unutar Hrvatske imali svoje stanovništvo koje je bilo zloupotrebljeno u korist ostvarivanja dvostoljetnog plana stvaranja Velike Srbije. Danas su Srbi, osim na krajnjem istoku Hrvatske poprilično raštrkani i u izrazitoj manjini i režim u Beogradu ih više ne može iskorištavati kao polugu u ostvarivanju svojih bolesnih ambicija. Srbi su danas u Hrvatskoj nacionalna manjina, građani Hrvatske i to je to. Kraj priče.

Uz sve to, da bi se Srbima sve poklopilo, Hrvatska treba ostati bez vojske i obrane kao početkom 1990-ih, Europska unija se mora raspasti, NATO se mora raspasti, SAD mora propasti, UN moraju nestati, Hrvati se trebaju kukavički predati. Budući da ništa od toga nije izgledno ni danas, ni sutra ni u nekoj spoznatljivoj budućnosti, naravno da se srpski (ultra)nacionalni diskurs prilagodio promjenama i postavio sebi neke druge, realnije ciljeve. Čak je i Sjeverna Makedonija izbaćena iz računice, iako joj se tepalo kao Staroj Srbiji, a Makedonce nazivalo Srbima s govornom manom. Nedavno je i srpski patrijarh pokazao da se mijenjaju srpski politički ciljevi kada je priznao autokefalnost Makedonskoj pravoslavnoj crkvi - OA. Danas Srbija nema ni volje ni snage trviti se s Hrvatima. Prema kazivanju samih Srba, u tri dosadašnja međusobna sukoba Srbi su izgubili preko 2 milijuna ljudi. Naravno da je ta brojka suluda, ali to su tvrdnje srpskih nacionalista. Ti isti nacionalisti su pametno odlučili da neće trošiti još 1 milijun svojih sunarodnjaka. Dobra odluka. :kafa:
Prestani upotrebljavati reč Srbi i prestani lupetati gluposti. Velikohrvati su započeli i izgubili rat protiv Krajine, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Prijateljstvo odnosno savezništvo takozvanih Hrvata sa ostalim neprijateljima Srbije je gotovo nemoguće jer hrvatski fašisti imaju apetite po istim teritorijama kao i ostali srpski neprijatelji: Mađari, Albanci i Bošnjaci. Velikohrvati proglašavaju Srbe za pravoslavne Hrvate, Crnogorce za Crvene Hrvate, Slovence za Alpske Hrvate, Bošnjake za Hrvate muslimanske veroispovesti. A Srbi su postali Makedonci nakon komunističke okupacije Srbije i Jugoslavije 1945. godine.
Greater_Croatia_01.png

Poruka
10.297
Većina onih koji su rođeni neposredno pre, tokom i nakon rata ne zna ništa o bivšim YU državama, a i o ratu nešto slabo. Ni ne pokazuju previše interesovanja. Ljudi koji su došli kao izbeglice uglavnom ne bi više u Hrvatsku ni kročili, a kamoli se tamo vraćali. Svi su se dobro snašli ovde ili u inostranstvu. Ratne priče ostaju razonoda starijih ljudi i penzionera, koji su ostali zarobljeni u vremenu koga odavno nema i koje većinu ljudi ni ne zanima... I ja se više ne sećam ni reka, gradova i planina po Hrvatskoj i bivšoj YU, a učilo se u školi. Jedva tu i tamo ponečeg. Dešavanja devedesetih su mi kao u magli. Samo ono konačno proterivanje civila uz pomoć NATOa pamtim i to zbog privatnih poznanstava.

Šta će Hrvatska da radi sa svojom zemljom - njihova je stvar. Niti nas zanima, niti nas se tiče. Sa svakom godinom koja prođe - sve se više udaljavamo po svakom pitanju. Da nema sličnog jezika - više ne bismo ni komunicirali. Uvek se čudim ogromnom broju Hrvata na ovom forumu. To je neobično. Kao da ja sedim po ceo dan na nekom poljskom ili litvanskom forumu...
Odi npr. na https://www.forum.hr/ pa vidi koliko Srba ima tamo, na hrvatskom forumu. Bar 10 puta više nego Hrvata ovdje. A što radimo tu? Pa eto, zanimljive su nam ovakve teme, vaša koprcanja, razmišljanja, dobro se nasmijem kad čitam što pišete i takve stvari... :mrgreen:

Fring

Ističe se
Poruka
2.575
Odi npr. na https://www.forum.hr/ pa vidi koliko Srba ima tamo, na hrvatskom forumu. Bar 10 puta više nego Hrvata ovdje. A što radimo tu? Pa eto, zanimljive su nam ovakve teme, vaša koprcanja, razmišljanja, dobro se nasmijem kad čitam što pišete i takve stvari... :mrgreen:
Pa vecina Hrvata su pokatolceni Srbi
Pravi Hrvati cakavci su fini ljudi ali ovi pokatolceni Srbi su najvece ustase,autosovinisti srbomrzci i krvnici
Zasto je to tako
Mislim da je to posljedica vise vjekovne okupacije okupator uvjek koristi strategiju zavadi pa vladj
Vise vjekova indoktrinacije i ispiranja mozgova od strane Vatikana rimskog pape i njihovog klera na terenu