Da li je sport nezdrav?

Maratonski bubreg, skakačko koleno, teniski lakat, uklješteni ligamenti u fudbalu, vaterpolo ligamenti, vaterpolo sinusi, CTE u NFL, karfiol uvo u rvanju, su samo deo endemskih bolesti/stanja/povreda u sportu iz čega se može zaključiti bez problema da sport je sve samo ne zdrav. Da li je sport nezdrav?
To je teorija onih koji u tridesetoj ne vide tjunu zbog zakrivljrenosti stomacne povrsine
 
To je deo ubrzanja koje je doneo razvoj tehnologija. Kako pripreme za sport tako i sprovođenje samog sporta.

70tih se malo koji meč snimao, 90tih je malo ko gledao snimke i analize fudbalskih utakmica danas ima i VAR za vreme meča...
Bio je foto finiš najbitniji,danas senzori.
U vreme Sene se vozilo ludo danas oprezno i svaki detalj je zabeležen...

I sve više i više postaju balet. Balet je veoma opasan ples ukoliko nisi za to. Tako se i u svakom sportu svaki pro formira za isti. Pa šta mu situacija, konkurencija i sportska sreća daju...

Čuli ste za Padel?
Ne.Sta je to?
 
A gde sam ja to napisao,da si ti sta izmislio.ali sam rekao da nemaju svi sportisti na zvrsetku karijere takve probleme.Pobredi se covek i kada ide polako ulicom.Izvrne nogu i celog zivota ima problema s tim.
Ili padne s motora. Strada u saobraćaju.
Poseče se na radu. Iščaši rame.Dobije kilu.
Stresira se jer se povredio dok je radio nešto što voli...
 
Hahahaha, pa ja vise para potrosim na pivo na mesecnom nivou nego na sportsku opremu za boks na godisnjem nivou 🤣
ne mislim na brutalne sportove. Tu ti je dovoljna samo motka aona je besplatna.
Misli se na fine sportove bez agresije i povreda, sportove koje i dame mogu upraznjavati. Sport nije samo zabava vec i zdravlje, a za boks se tesko moze reci da je zdrav.......i boks uopste i nije sport, to je legalizacija prebijanja.
 
Mislim da je sport državni projekat, i mnogo više od prodaje sport opreme. Nolo je potpuno državni projekat. Sport ima veze sa onom komunistickom ideologijom da vrednost dolazi iz rada, a posto sportisti rade nesto trebali bi i da zarade.
mnogo stosta je drzava finansirala .............setimo se Lepe Brene, pa Emira Kusturice, sada Djokovic...............sve produkti obavestajnih sluzbi.
 

Back
Top