Да ли је СПЦ сада и званично стала уз ћаке?

• Začetnik teme Začetnik teme Padre
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ево, и званични часопис СПЦ намењен деци - Светосавско звонце обраћа се Ћацима...

Zato sto to i jeste slovo "ђ". Zavisi samo kojom vrsom stampe ga stampas.

Tako je bilo "ђ" i na onom stubu od ulaza u skolu, ali svako vidi ono sto zeli da vidi, a neki zlonamerni odmah vide povod za sprdnju i/ili prosipanje mrznje, ponizavanje i omalovazavanje.

Tako je bilo "ђ" i na onom stubu od ulaza u skolu, ali svako vidi ono sto zeli da vidi, a neki zlonamerni odmah vide povod za sprdnju i/ili prosipanje mrznje, ponizavanje i omalovazavanje.
znas sta? ipak proveri diоptriju, jer ako je to dj, onda c ne postoji
zaуstavi video pa ces videti da pise ћ

ма видиш ти добро, него јача љубав према аву

С каквим си успехом завршила први разред основне школе? Постоји и фонетска и графичка разлика између Ћ и Ђ.

znas sta? ipak proveri diоptriju, jer ako je to dj, onda c ne postoji
zaуstavi video pa ces videti da pise ћ

ма видиш ти добро, него јача љубав према аву
Evo ti jos jednom, zavisi koji font (u stampanju) koristis. Ja npr koristim Lunapic cesto, i evo pokusala sam sa trecim fontom odozgo. Izlazi isto "ћаци", samo gore u zaglavlju pogledaj, dole na slici vec ne moze posto je predvidjen samo za latinicu. Pokusaj i sam.

Screenshot 2025-03-13 at 00-59-42 LunaPic Free Online Photo Editor Text Tool.png

С каквим си успехом завршила први разред основне школе? Постоји и фонетска и графичка разлика између Ћ и Ђ.
Ja sam bila "vukovac" u ono vreme kad se nisu crtale samo slicice i tako ucilo. To pitanje postavi sebi jer sam dokazala (iznad) da zavisi od vrste stampe.

Ja licno ne pisem tako, zapravo ne pisem cak ni cirilicom, ali valjda je jasno da postoje razne vrste slova i stampe u ova modernija vremena.

A tebe samo treba da bude sramota jer najbolje studente nazivas izmisljenim ali pogrdnim recima tipa "caci", i da za takve bljuvotine i izmisljotine napadas cak i Crkvu.

Ja sam bila "vukovac" u ono vreme kad se nisu crtale samo slicice i tako ucilo. To pitanje postavi sebi jer sam dokazala (iznad) da zavisi od vrste stampe.

То да ли си нешто доказала рећи ће пре свега црквени суд у Краља Петра 5 и будућност уреднице Звонцета Ивани Димић која ноћас дефинитивно не спава (али не због форума)...
А што се тиче како се некада учило веома добро знам јер сам по годинама старији форумаш и пратио сам промене у школству и када су моји клинци били у школи, а и сада када су ми унуци ђаци (али не и ћаци).

То да ли си нешто доказала рећи ће пре свега црквени суд у Краља Петра 5 и будућност уреднице Звонцета Ивани Димић која ноћас дефинитивно не спава (али не због форума)...
А што се тиче како се некада учило веома добро знам јер сам по годинама старији форумаш и пратио сам промене у школству и када су моји клинци били у школи, а и сада када су ми унуци ђаци (али не и ћаци).
Shvatam primedbu na izbor stampe, gde "ђ" prelazi u "ћ", ali na tome je i trebalo da se zadrzis.

Jer nisi su ovi studenti koji zele da uce nikakvi "caci", niti je Crkva nepismena, vec vekovima izvor pismenosti.

Jer nisi su ovi studenti koji zele da uce nikakvi "caci", niti je Crkva nepismena, vec vekovima izvor pismenosti.
Ово је важило некада... У нека стара лепа времена... Променила су се времена па се сада за једног епископа зна који појас у џудоу има али не и да ли је стеко "папирче" (диплому) како га прозивају поједине његове колеге из Сабора... О умировљеном епископу који је за 4 месеца стекао диплому ПБФ не треба пуно ни коментарисати (прво је изабран за епископа па су се сетили да нема факултет)... Али то није тема за политику већ религију...

Ово је важило некада... У нека стара лепа времена... Променила су се времена па се сада за једног епископа зна који појас у џудоу има али не и да ли је стеко "папирче" (диплому) како га прозивају поједине његове колеге из Сабора... О умировљеном епископу који је за 4 месеца стекао диплому ПБФ не треба пуно ни коментарисати (прво је изабран за епископа па су се сетили да нема факултет)... Али то није тема за политику већ религију...
Hajde za nas sa jeftinijom kartom info ko je taj "umrovljeni" episkop.

Чекај, ти сама напишеш слово ђ и не примећујеш разлику између онога што видиш на екрану и онога што видиш у часопису?! Ај још једном, ђ и ћ. Ђ и Ћ.

Tako je bilo "ђ" i na onom stubu od ulaza u skolu
Да, да, изабрао је погрешан фонт када је шврљао ауто лаком по зиду. Требао је да уради Ctrl + A па да промени фонт у менију.

Ja licno ne pisem tako, zapravo ne pisem cak ni cirilicom, ali valjda je jasno da postoje razne vrste slova i stampe u ova modernija vremena.

A tebe samo treba da bude sramota jer najbolje studente nazivas izmisljenim ali pogrdnim recima tipa "caci", i da za takve bljuvotine i izmisljotine napadas cak i Crkvu.
Najbolji studenti:hahaha::hahaha::hahaha:

Shvatam primedbu na izbor stampe, gde "ђ" prelazi u "ћ", ali na tome je i trebalo da se zadrzis.

Koja je najpismenije i najobrazovanije medju njima stavila na zid srama da su morali da odu da bi u Patrijarsijji zaseli neki drugi id kojih su ekumenisti najmanje zlo.

Jednog dana ce neko postaviti sa opravdanjem pitanje, kako je moguce da u roku od godinu dana odu u vecnost cetiri najumnija stuba Srpske Crkve.

Da bi danas ta nasa Crkva podilazila ćacima.

Misliš oni koji se slikaju sa starletom i prostitutkon iz rijalitija, Mišom Vic Vacićem i Pavlom Bihalijem, koje čuva škart iz crvenih beretki kojih su se ostali bivši pripadnici javno odrekli, oni koji uzimaju po 100 evra dnevno da bi statirali?
Ako su studenti i to najbolji, zašto kriju lica rukama i kapuljačama?

Misliš oni koji se slikaju sa starletom i prostitutkon iz rijalitija, Mišom Vic Vacićem i Pavlom Bihalijem, koje čuva škart iz crvenih beretki kojih su se ostali bivši pripadnici javno odrekli, oni koji uzimaju po 100 evra dnevno da bi statirali?
Ako su studenti i to najbolji, zašto kriju lica rukama i kapuljačama?
Bulgakov je to najbolje opisao recenicom: Necastivi je dosao u Moskvu.

A kada necastivi dodje, cak i relativno normalni poblesave i izgube nit sa mozgom. Kao i uvek folkeri su se opet pokazali kao najpametniji jer kao zivotinje njuse gubitnike. Oglasavaju se samo kompletne dileje medju njima.

Ne stajte na stranu lažljivog bezbožnika: Otvoreno pismo patrijarhu Porfiriju

Čedomir Stojković12.03.2025. 20:30

Vaša svetosti, studenti Srbije su već pre jedanaest dana najavili protestni skup u Beogradu, na platou između zgrade predsedništva i Narodne skupštine i zakazali ga za 15. mart, i na njemu se očekuje okupljanje stotine hiljada ljudi, nas građana Srbije da protestujemo protiv loše vlasti.

Čuvši to, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da organizuje plaćenički kamp sa šatorima u koji je doveo par studenata i desetine huligana i nasilnika i da ga postavi na mesto na kom treba da se skupi po procenama 200.000 ljudi po pozivu studenata.

Nikada u istoriji Srbije njeni vladari nisu plaćali jeden deo naroda da se ovako sudara sa drugim delom naroda, neizbežno stvarajući sukob.

Podsetiću vas na reči Svetog pisma: „Ima šest stvari koje Gospod mrzi, a sedmo je odvratno duši njegovoj: ohole oči, lažljiv jezik, ruke koje prolivaju nedužnu krv, srce koje smišlja opake stvari, noge koje brzo trče ka zlu, lažno svedočenje, a sedma je – onaj koji izaziva svađu/sukob među braćom/zajednicom“ (Priče Solomonove: 6,16 – 19).

I pticama na grani, i mravima u travi a kamo li Bogu čiju reč kao patrijarh treba da zastupate, jasno je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovaj plaćenički kamp u Pionirskom parku organizuje radi nečasne političke igre – s njegove strane finansiranog kreiranja sukoba među ljudima, da bi kroz to čuvao svoju političku moć, i da bi za sukob i nasilje koje on lično stvara okrivio drugu stranu, i potom to medijski eksploatisao da bi lukavstvom svojom pokušavao da sakrije činjenicu da ga je narod zamrzeo.

Koliko je tačno Vaša svetosti da Vučić izaziva sukobe i krv, mogli smo da vidimo preksinoć pred zgradom Radio televizije Srbije, kada je policajac žandarmerije palicom udario policajca u civilu Lazara Bačića i teško mu povredio oko. Policajac Bačić je svojim kolegama rekao istinu ko je i kako ga je udario, ali je pola sata kasnije predsednik Srbije Aleksandar Vučić iako je ovo znao, svesno odlučio da laže pa je za ovo povređivanje lažno optužio demonstrante, iako je izašao video snimak u kome se jasno vidi trenutak kada pripadnik žandarmerije, a ne demonstrant, udara Bačića. Ne stajte na stranu ovog lažljivog bezbožnika koji priziva krv radi svog političkog opstanka!

Kakav to predsednik države plaća stotine ljudi da se sudare sa dolazećim stotinama hiljada ljudi? Kakav to čovek ih lukavo gura pod šatore i stavlja pred dolazeće noge stotine hiljada da bi izazivao sukobe u sopstvenom narodom? Kakav to zlikovac briše granicu političke borbe i pretvara je građanski sukob? Samo jedna vrsta ljudi ovo radi – ona vrsta ljudi za koju Sveto pismo velikim slovima piše da je „odvratna i gadna samom Bogu i njegovoj duši“.

S obzirom na to da je Aleksandru Vučiću dozvoljeno da godinama (zlo)zloupotrebljava crkvu u svoje političke svrhe, Vama kao patrijarhu crkve kojoj pripada veći deo građana Srbije – stvorena je time naročita obaveza: Vi imate dužnost da ispunite reči Svetog pisma i da zahtevate od Aleksandra Vučića da ukloni ovaj plaćenički kamp i da odustane od izazivanja ovog nasilja koje planira. Ćutanje na ovo zlo takođe je greh („I ne učestvujte više s njima u besplodnim delima, nego ih osuđujte“ – Efescima 5,11), koji patrijarh nema pravo da počini!

Odustanite od Vučića čije ovo delo Biblija opisuje kao nečastivo. Osudite ove postupke njegove kojima namerno kreira sukob. Učinite napor da ga sprečite da plaća razdore i sukobe. Stanite na stranu Boga, stanite na stranu naroda, osudite njega koji je po reči Svetog pisma „odvratan dušu Božijoj“, i zahtevajte javno da ukloni svoje šatore i plaćenike iz Pionirskog parka pre nego što se tamo okupi stotinu hiljada ljudi koji protiv ovakvog bezbožnika protestuju!

Bog Vas blagoslovio

Ali samo ako stanete na stranu istine.

Izvini, ali ono nikako nije bilo slovo ђ već je pisalo slovo Ћ i to baš ovako napisano. Zamisli sad da svi mi prosvetni radnici, posebno učiteljice koje uče decu štampanim slovima ćirilice ne znaju kako se piše već sad vi ovde objašnjavate kako se pišu slova...i jeste povod za sprdnju kad neko pomeša ono što se uči u prvom razredu osnovne škole, nedostatak osnovnog nivoa znanja.

Back