Da li je Sotona zapravo neshvaćen?

On krade Jovu stoku . On ubija jovive sluge i decu. On unistava Jovi kuce i zdravlje izgleda da ga odusevljava da nanese bol.I njegovi sledbenici danas isto tako. Nije ni cudo što Isus kaze.Lopov dolazi samo da ukrade, ubije i unisti.
Bas ga uporediti sa profesorom bas ne ide..
Ovaj Titov musliman je naučen da bude mlaćen i da zahvali što ga ne mlate više Titoisti,hvala ti Tito sto nije još gore.
Inace i Isus ima te osobine i dresuru kad psom naziva onu Sirofeničanku.
No Isus stoljecima evoluira pa postaje bolji topliji u evandjelju.
Sto ce ti nesto sto vec znaš taj Isus iz popovskih pera ?

Ovaj Titov musliman je naučen da bude mlaćen i da zahvali što ga ne mlate više Titoisti,hvala ti Tito sto nije još gore.
Inace i Isus ima te osobine i dresuru kad psom naziva onu Sirofeničanku.
No Isus stoljecima evoluira pa postaje bolji topliji u evandjelju.
Sto ce ti nesto sto vec znaš taj Isus iz popovskih pera ?
E da mi nije njega iz biblije i taj primer psa ja bi i tvoje uvrede meni ludaca blesaca spremna za lazu. smatrala uvredama.:D

Meni je sotona svakako bolji lik od boža, bogislav je pobijo milione ljudi u bilbiji a sotona malo, msm ko veruje u bajke. Svakako ljudski um, pogotovu današnji ne zna od čega je viršla napravljena a zna šta je bog i sotona.
Pratim jednu nereligioznu Jemenku na Tviteru i ona žena razočarana stanjem mđu muslimanima napiše:

''Kinezi rade na razvijanju G6 mreže, Zapadnjaci pokušavaju da donesu kamene uzorke sa Marsa, a muslimani čekaju dolazak Mahdija da sa njim zajašu konja i krenu u rat i da kamenje i drveće progovore arapski''.

Znamo koliko je Sotona ocrnjen u Hrišćanstvu i Islamu. On Božiji arhineprijatelj, izvor svih grehova i svog zla, njegova svrha je da skreće ljude sa pravog puta itd.
Međutim po izvornoj avramovskoj religiji Judaizmu Sotona je nešto malo drugačiji. On je anđeo i Božiji agent sa posebnim zadatkm. Njegov zadatak je da testira ljude, njihovu snagu i veru. Da im na tom putu postavlja prepreke i zagorčava život. Nakon toga on odlazi kod Boga da svedoči da li su ti ljudi dostojni i sa jakom verom ili nisu.
Čak i u Jevanđelju vidimo da Sotona nije došao kod Isusa, već je Isus otišao sam kod njega na kušnju. Kao da su imali dogovoren termin u određeno vreme, na određenoj lokaciji. Sotona je pokušao da kuša Isusa, ali pošto nije uspeo i pošto je Isus uspešno prošao test Sotona se jednostavno povukao, jer je njegov zadatak završen, a Isus pošto se pokazao dostojnim započeo je svoj misionarski posao.

Sotonin zadatak je sličan zadatku fakultetskim profesorima. Izađeš pred profesora na ispit, dobiješ pitanja, ako znaš odgovore profesor te oceni pozitivno, ako ne znaš obori te i to je to. Naravno to je nezahvalan deo posla, jer studenti koji su oboreni često krive samo profesore za to. Ocrnjuju ih, pljuju ih, ogovaraju ih. Pogotovo ako je profesor poznat po svojoj strogoći, jer to automatski znači da mrzi studente i da uživa da ih obara.
Sotona je pali andjeo, postao je zao i zlo se ne moze ocrniti.
Sotona i njegovi demoni cekaju unistenje od strane Boga.

Back