Da li je sletanje na mesec lažirano

Шта смо онда могли очекивати од праћења Аполоса, које је наводно извршио Е.П. Молотов? Очигледно, слике барем нису најгорег квалитета! Уосталом, совјетски комплекс ДКС је годинама само постајао све бољи, а на Месец (наводно) више нису летела аутоматска америчка возила, већ Аполоси са астронаутима наоружани најсавременијом фото-телевизијом у то време и моћнијим од оних аутоматских машина, радио предајника. Али Е.П. Молотов је преварио наша очекивања.

Слика 5ц приказује ЈЕДИНУ слику коју је наводно пресрео Јевгениј Павлович са извесног „Аполона” који није именовао . Она је објавила у његовом првом чланку [1] . То је стварно, стварно, "лоше", тако "лоше" ! Тешко је замислити горе. Сиви таласи хоризонталне интерференције, вертикалне пруге (да ли је то и интерференција, или је то феномен вишеслојног „хоризонта“ који је Молотов први пут открио?) и међу њима нека врста мутне тачке јајоликог облика. И – ништа разумљиво! Али какав простор за машту!

Један читалац је идентификовао ово место као „пасуљ“ , други – „ембрион у материци“ , трећи – „некакво ухо“ , четврти – „рупу у песку“ . Било је и других опција. (Аутор се определио за „пасуљ” као еуфонију дефиницију).

Фантазија Јевгенија Павловича му је сугерисала да слика „Приказује слику Земље која се уздиже изнад лунарног хоризонта, примљену на телевизијском каналу са једне од свемирских летелица Аполо“. У поређењу са овим „пасуљем”, слика изласка Земље коју је послао аутоматски „Лунар Орбитер – 1” (сл. 5б) делује као ремек дело свемирске телевизије.Међутим, зашто би ова слика, коју је наводно пренео неосетљиви аутомат, већ астронаути са Аполона са људском посадом, испала тако лоша? Обично „ручно рађени“ рад и изгледа боље и више се вреднује! Не другачије него нешто што је Јевгениј Павлович „мрачно“.

Међутим, потпуно нам је свеједно одакле је ова слика дошла Молотову, којим је недокучивим техничким смишљањима настала, и да ли је уопште долетела Јевгенију Павловичу? Нека ово остане његова тајна и тајна НИИ-885.

За нас је важно да ова слика ни на који начин не може бити основа за Молотовљеву изјаву: „Видели смо како су Американци слетели на Месец“ , чиме се отвара његов први чланак [1] .

Овај чланак, објављен 2005. године, завршава се поверљивим речима: „Информације о совјетском специјалном управљачком радиотехничком комплексу нису раније објављиване. И исправно су радили 36 година (1969 - 2005)! Јер таква „тајна“ је успешно нахранила јавност гласинама и исто тако успешно сакрила чињеницу да иза речи „наши за Аполом“ не стоји ништа вредно пажње .

Сам Молотов у своја два наредна чланка [2, 3] није приказао ни ову „пасуљ“ ни било коју другу слику „са Аполоса“. Дакле, време је да престанемо да расправљамо о слици илл.5ц. ако је сам Јевгениј Павлович одлучио да „заборави“ на њу.

 
6. Како Иу.А. Тимофејев је пратио месец кроз дебљину земаљске кугле

На крају историје анализе чланака [1 - 3], испричаћемо о смешном случају који је са нама поделио Иу.А. Тимофејев, запослени Е.П. Молотов. 1969. био је приправник. А пошто младост, као што знате, не препознаје баријере, онда је, седећи на Криму испод антене ТНА-400, могао кроз дебљину земаљске кугле да чује и види како су астронаути Апола 11 слетели на Месец [3 ] :

„У јулу 1969. послани смо у Симферопољ. Опрема (односно комплекс ТНА-400 – А.П.) је омогућила да се слушају преговори оператера америчког МЦЦ-а са посадом Апола 11 и на монитору гледају телевизијски извештаји које су водили астронаути. Тако сам имао срећу да будем директан сведок изласка Н. Армстронга и Б. Олдрина на површину Месеца .

Направљени су и снимци свих преговора и телевизијских прилога који потврђују реалност догађаја.


Веома занимљиво! Ипак, погледајмо сат! „. Према НАСА [18], излазак астронаута на површину Месеца догодио се 21. јула 1969. године. Трајало је 2,5 сата и завршило се у 8:30.(наведено је московско време). Сада сазнајемо време изласка месеца у Симферопољу 21. јула 1969. године. Колегиница А. Кудрјавец је симулирала ситуацију у 08:30 21.7.1969 у програму РедСхифт, а излазак месеца је дала у Симферопољу у 12:46. Испоставило се да је за време "среће" Ју. Тимофејева Месец у Симферопољу био дубоко испод хоризонта, а изашао је тек у 12:46.

„Оне. нису могли да приме сигнал са Месеца директно у Симферопољу – само из САД ”, закључује А. Кудрјавец. О истом у свом чланку пише В. Насенник [19] .

Међутим, ову причу Ју. А. Тимофејева сматраћемо једноставно хумором. Непоткријепљена природа свега овог „надгледања“ је већ довољно размотрена горе. Већ знамо од Б.Е. Черток и А.Москаленко: дошло је из САД!

Што се тиче снимака СВИХ преговора и свих телевизијских извештаја о којима нам је Ју.Тимофејев причао, већ знамо која је бескорисна цена „свих преговора“ као доказ летова са људском посадом на Месец (види горе). Али снимке телевизијских прилога, које Тимофејев поверљиво преноси, радо би гледали. Тада ће разговор бити конкретан. У међувремену - све речи и речи... Чули смо их већ довољно.

Треба напоменути да у чланцима [1 - 3] Е.П. Молотов даје неке друге аргументе у одбрану свог надзора. Ови аргументи су подједнако неосновани, али нису тако једноставни за широку публику. Стога их аутор разматра у детаљном чланку посвећеном искључиво анализи чланака Е.П. Молотов [17] . А ми ћемо кренути на узбудљиво путовање кроз архиве баш у време када је Јевгениј Павлович наводно вршио свој наводни надзор. Наш водич ће бити московски астроном Јуриј Владимирович Соломонов, дипломац Факултета примењене космонаутике МИИГАиК.
 
ma juce je ovde bila replika
kako god, rusi sisaju amere za raketne motore, do skora, po 3x vecoj ceni, a glavni za ruski komos kaze da su ameri fejkirali... heheh, kome cemo da verujemo, onome koji gubi originalnje snimke kao da su nesto bezvezno, ili onome od koga zavise, da li ce da se leti, ko daje motore i to 3x skuplje? https://srbin.info/svet/rusi-preveslali-amere-prodaju-im-opremu-za-rakete-po-tri-puta-vecoj-ceni/

Former head of Roscosmos now thinks NASA did not land ...

Russia's former space chief doubts US landing on Moon

Russia's ex-space boss doubts US set foot on the Moon • ...

Ex-Russian space boss questions US Moon landing


daklem, rogozin od pre par nedelja, frisko, taze sumnjicenje, od 7, 8-og maja na netu, ove godine :mrgreen:

mislim, stvarno, ocu na mesec, opet, ali sada izistinski, da ja budem kapetan od ladju, kosmiceskij karablj, placam u konvertibilnoj valuti z:plez:
 
Poslednja izmena:
Имам осећај да ће цела ова књига једног новинара, који је меродаван колико и моја покојна баба, бити преведена и део по део текста постављен на теми. :D
ma juce je ovde bila replika
  • @Black_star-a, gde li je sada?
moja greska, mislio sam na str. pl.
pa, braco, ako rogozin nije merodavan, ko je? ako ruski raketni motori ne vrede, zasto su placani 3x skuplje?
izvolite, dajte komentar na link[ove]

p.s. kada zavrsimo mesecevu sagu, idemo samo na hajpersanik, vec znamo ko je i tu broj1.
 
Колико су умишљени и самоуверени, невероватно. :D

Пре 30 година је било ,,још пар година и готово је, нико више не верује НАСА-и". Исто су булазнили и пре 20 година, и пре 10 година, исто булазне и данас, ево готово, само што није, НАСА-и нико не верује. Исто ће и за 100 година, као што већ рекох. :mrgreen:

Тежак случај самообмањивања, патологија.
 
4. Чули смо њихове гласове! "Били су тамо!"
Е.П. Молотов: Свака реч астронаута је снимљена на траци . Закључак је јасан: били су тамо!“
Зашто је, доносећи такав закључак, шеф совјетског земаљског лунарног радиотехничког комплекса (са историјским центром у Евпаторији) Е.П. Молотов је „заборавио“ на занимљив двоструки совјетски свемирски експеримент (сл. 4), који се одиграо у марту и новембру 1968? Шема овог експеримента је приказана на слици 4, а он не би могао да се одвија без учешћа Молотова, пошто је у њему велику улогу одиграо Евпаторијски радио комплекс ДКС.

„Другог марта 1968. СССР је лансирао у орбиту, скоро дошавши до Месеца, беспилотну летелицу Зонд-4. Павел Поповић и Виталиј Севастјанов били су у Центру за контролу мисије у Евпаторији. Шест дана су преговарали са МЦЦ-ом преко релеја Зонда-4, симулирајући лет до Месеца и назад. Чувши их, стручњаци НАСА-е су одлучили да совјетски космонаути лете на Месец. Убрзо је све постало јасно“ [13] .

image004.jpg

Фиг.4. Њихови гласови су звучали као „са месеца“: совјетски космонаути П. Поповић, В. Севастјанов и А. Леонов
tesko li je prenositi nesto na jednom , tajnom kanalu a emitovati za javnost na drugom
 
tesko li je prenositi nesto na jednom , tajnom kanalu a emitovati za javnost na drugom

Čovek je pokazao da niko u SSSR-u nije pratio nikakav "put" do Meseca, da nema dokaza u vidu praćenja telemetrijskih podataka.
Za razliku od naših radio-amatera, koji su uspeli da lociraju odakle dolazi signal (naravno - kad bi se zayebavali).
 
Čovek je pokazao da niko u SSSR-u nije pratio nikakav "put" do Meseca, da nema dokaza u vidu praćenja telemetrijskih podataka.
Za razliku od naših radio-amatera, koji su uspeli da lociraju odakle dolazi signal (naravno - kad bi se zayebavali).
Poprilično je lako locirati signal odakle dolazi za onoga ko se bavi tim stvarima. Za takve poput tebe to je viša matematika, ali postoje profesionalci koji dobro poznaju materiju i njima ne možeš prodati kojekakve budalaštine iz žute štampe.
 
Poprilično je lako locirati signal odakle dolazi za onoga ko se bavi tim stvarima. Za takve poput tebe to je viša matematika, ali postoje profesionalci koji dobro poznaju materiju i njima ne možeš prodati kojekakve budalaštine iz žute štampe.
ako imas usmerenu antenu kakve obicne radijske nisu. slike koje sam gledao , tadasnji radio-amateri su imali obicne, neprecizne antene.

aluminijumski stap koji ide u vis

pricao sam nekada sa radioamaterom, zna odakle mu je sagovornik tako sto mu se ovaj predstavi , ako je dalje losiji je prijem

signal se odbija od oblaka ...
 
Mislim da je lazirano jer sumnjam da su imali mooda da to izvedu, a i cudno bi bilo da na svakom koraku nije bilo problema.
Ovo je argumentacija koju do sad nisam čuo, ali moram priznati da je jedna od najubedljivijih. Svaka čast. :ok:

Jer, svi su dokazi i kontradokazi posredni i ne mogu da dopru do stvarnog empirijskog doživljaja, do objektivnog iskustva bilo kog pojedinca iz opšte javnosti, tako da je sve stvar verovanja, samo što su neki karakteri previše veliki snobovi da bi to priznali.

Zato cenim iskrena mišljenja, a i - iskreno, slažem se!
 
ako imas usmerenu antenu kakve obicne radijske nisu. slike koje sam gledao , tadasnji radio-amateri su imali obicne, neprecizne antene.

aluminijumski stap koji ide u vis

pricao sam nekada sa radioamaterom, zna odakle mu je sagovornik tako sto mu se ovaj predstavi , ako je dalje losiji je prijem

signal se odbija od oblaka ...
Kako sad "gledaO" kad sam do sada tvoje ime čitao kao žensko "Šašasta"?!?

Radio signal sa Vojadžera 1 već pola veka uspevaju da dobiju iako je ihahaj iza Plutona... Sada razvijaju svetlosnu komunikaciju, usmerenim laserima što će biti manje energetski zahtevno.
 
Kako sad "gledaO" kad sam do sada tvoje ime čitao kao žensko "Šašasta"?!?

Radio signal sa Vojadžera 1 već pola veka uspevaju da dobiju iako je ihahaj iza Plutona... Sada razvijaju svetlosnu komunikaciju, usmerenim laserima što će biti manje energetski zahtevno.

Uspevaju da dobiju Amerikanci, koji prate njegov let i imaju sve podatke.
Odrediti odakle konkretno dolazi nepoznati signal iz Svemira - jako je pipav posao i traje dugo.
Sem, naravno - ako nisi radio-amater (pa još iz Srbije).
 
Колико су умишљени и самоуверени, невероватно. :D

Пре 30 година је било ,,још пар година и готово је, нико више не верује НАСА-и". Исто су булазнили и пре 20 година, и пре 10 година, исто булазне и данас, ево готово, само што није, НАСА-и нико не верује. Исто ће и за 100 година, као што већ рекох. :mrgreen:

Тежак случај самообмањивања, патологија.
Da, bulazne otkad su slagali da je čovek izašao na Mesec i vratio se sa Meseca na Zemlju.
 
tesko li je prenositi nesto na jednom , tajnom kanalu a emitovati za javnost na drugom

ista banda, judejska ,vlada svim hriščanskim državama, pa i celim svetom skoro

Da, bulazne otkad su slagali da je čovek izašao na Mesec i vratio se sa Meseca na Zemlju.

povratak je nemoguć...bukvalno. sve i sa 6x manjom gravitacijom oni nisu imali nikakvu raketu da ih baci gore
ni lanser. ništa!
 
povratak je nemoguć...bukvalno. sve i sa 6x manjom gravitacijom oni nisu imali nikakvu raketu da ih baci gore
ni lanser. ništa!
Treba NASA da te zaposli tako pametnoga da im objasniš neke stvari. Greota da takav stručnjak propada na ovom forumu, umesto da bude kandidat za Nobelovu nagradu iz fizike.
 

Back
Top