LazaB
Iskusan
- Poruka
- 5.984
Da li kada shvatimo da niko nije birao svoj mozak , genetiku , podsvest ni misli mozemo da potpuno vidimo tu osobu vise kao silu prirode nego kao nekoga ko svesno cini glupa ili zla dela ?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hoćeš da kažeš da nemamo slobodnu volju? Nek je i tako, ali šta time hožeš da kažeš?Da li kada shvatimo da niko nije birao svoj mozak , genetiku , podsvest ni misli mozemo da potpuno vidimo tu osobu vise kao silu prirode nego kao nekoga ko svesno cini glupa ili zla dela ?
Kako objasnjavas onda multiple personality disorder? Tj kad ima vise osoba sa odvojenim pamcenjem u jednom mozgu?Da li kada shvatimo da niko nije birao svoj mozak , genetiku , podsvest ni misli mozemo da potpuno vidimo tu osobu vise kao silu prirode nego kao nekoga ko svesno cini glupa ili zla dela ?
Tako je, ne ljutis se na zveri ni na prirodne nepogode , zasto bi se onda ljutio na ljude ?Neka je i tako, da je moždana aktivnost predodređena, da nema slobodne volje, da neko zato i nije kriv za svoja nedela, to me ne obavezuje da večno imam razumevanja u smislu da se družim s njim ili kao sudija da mu oprostim zločin. Kao što se ni na zveri ne ljutiš, ali ih ipak držiš podalje od sebe. A neke druge zverčice želiš da ti budu bliske.
Samo jos jedan poremecaj.Kako objasnjavas onda multiple personality disorder? Tj kad ima vise osoba sa odvojenim pamcenjem u jednom mozgu?
Bez objasnjenja. Materijalistickom naukom neobjasnjivo, pa su naucnici poceli da traze druga resenja...Samo jos jedan poremecaj.
A nisi odgovorio na ostatak: koja aktivnost treba da proistekne iz toga, kako se ponašati prema toj osobi, da li je vratiti u prijateljsko okrilje, da li je treba i dalje voleti? Daj neki konkretan primer, previše ti je ovo uopšteno. Da li misliš na ličnu, društvenu ili neku opštu ljudsku empatiju?Tako je, ne ljutis se na zveri ni na prirodne nepogode , zasto bi se onda ljutio na ljude ?
Po meni totalno unistava svaki razlog za mrznju.A nisi odgovorio na ostatak: koja aktivnost treba da proistekne iz toga, kako se ponašati prema toj osobi, da li je vratiti u prijateljsko okrilje, da li je treba i dalje voleti? Daj neki konkretan primer, previše ti je ovo uopšteno. Da li misliš na ličnu, društvenu ili neku opštu ljudsku empatiju?
U pravu si , za mnoge mozdane poremecaje i aktivnosti nemamo objasnjenje , ali nista od toga ne ukazuje ka slobodnoj volji.Bez objasnjenja. Materijalistickom naukom neobjasnjivo, pa su naucnici poceli da traze druga resenja...
Svi imaju slobodnu volju pa i muve. Vrseni su eksperimenti sa muvama, da im se predvidi kretanje, i nisu mogli.U pravu si , za mnoge mozdane poremecaje i aktivnosti nemamo objasnjenje , ali nista od toga ne ukazuje ka slobodnoj volji.
Ne mozes da kontrolises neuroloske procese koji dovode do tvojih misli , naravno ne mozes ni da biras svoje poremecaje ili manjak istih , isto tako ni zelje , motivacije itd. Tako da slobodna volja nema smisla ni po kom pravcu.Svi imaju slobodnu volju pa i muve. Vrseni su eksperimenti sa muvama, da im se predvidi kretanje, i nisu mogli.
Dakle, slobodna volja je nepredvidljivost. Ili mogucnost da budes nepredvidljiv.
E sad mi je mirna savest kad je zveknem jer je voljno htela da me smara, dok bih po Lazinom morala da imam empatiju prema njoj i da joj oprostim.Svi imaju slobodnu volju pa i muve.
hahahaNe moraš.
E sad mi je mirna savest kad je zveknem jer je voljno htela da me smara, dok bih po Lazinom morala da imam empatiju prema njoj i da joj oprostim.
Misli nisu neuroloski procesi. Nije dokazano, nego je samo hipoteza, proistekla iz materijalisticke vere. Mnogo zla je ta vera donela na ovaj svet.Ne mozes da kontrolises neuroloske procese koji dovode do tvojih misli , naravno ne mozes ni da biras svoje poremecaje ili manjak istih , isto tako ni zelje , motivacije itd. Tako da slobodna volja nema smisla ni po kom pravcu.
Cak i nepredvidljivost nije slobodna volja , zato sto ne mozes da nesto izaberes pre nego sto nesto izaberes , ako samo izleti iz nekog nepredvidivog procesa opet nije slobodna volja koju ljudi misle da imaju.
Moramo ubijati da bi ziveli. to je temelj ovog sveta.Ne moraš.
E sad mi je mirna savest kad je zveknem jer je voljno htela da me smara, dok bih po Lazinom morala da imam empatiju prema njoj i da joj oprostim.
Ali cak i ako ubacis dusu ili neki drugi mehanizam nisi birao ni to , tako da opet ne biras misli.Misli nisu neuroloski procesi. Nije dokazano, nego je samo hipoteza, proistekla iz materijalisticke vere. Mnogo zla je ta vera donela na ovaj svet.
Pa i ja ih retko ubijam, samo one koje uđu u sobu i ne daju mi mira.hahaha
ja ih iskreno retko ubijam , live and let live sto se kaze
Nisam ubacio dusu. Nije dokazano. To mora prvo da se dokaze. Ok mogu da pravim hipotezu. Biras, recimo imas misli izazvaneAli cak i ako ubacis dusu ili neki drugi mehanizam nisi birao ni to , tako da opet ne biras misli.
Ja gledam da ih iskuliram i ako su u sobi , ali do odredjenih granica , jedino sam prema komarcima Adolf Ajhman , ali oni su posebna prica , jedino su im bubasvabe ravnePa i ja ih retko ubijam, samo one koje uđu u sobu i ne daju mi mira.
Ostale što zvrje napolju uglavnom ne diram.
To je surovo.Moramo ubijati da bi ziveli. to je temelj ovog sveta.