Da li je sex prevara ili potreba?

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
28.387
Za vas lično ili ti personalno?

Biće da je ipak,...i jedno i drugo, ali šta na kraju odnese prevagu? Da li olako prelazite preko s.ex prevara ili je tu kraj u najavi ili zauvek?
Za dame, bonus pitanjce:
Da li mislite da se ženske prevare kategorišu kao teže i zašto? Gde to piše,...ili ko je pametan to izmislio?
P.S. Temu možete obraditi sa ličnog, psihološkog, filozofskog, religijskog i svakog drugog stanovišta,...bilo bi poželjno da onaj moralni aspekt, ukoliko je moguće i ne predstavlja vam veliki problem, ovog puta izostavite. Hvala.

Seks je potreba. Ma koliko na to mozemo da stavljamo slojeve i dusevnog i etickog, religioznog i td, u svojoj osnovi je potreba. I to instiktivna. Ako ta potreba nije zadovoljena onda nije eticki stavljati je u okvire vernosti.
Kao kada bi zarobio coveka u posao i rekao mu: ja cu ti davati platu ali ne smes ni kod koga da radis, a ne dajem ti platu.

Seks je potreba. Ma koliko na to mozemo da stavljamo slojeve i dusevnog i etickog, religioznog i td, u svojoj osnovi je potreba. I to instiktivna. Ako ta potreba nije zadovoljena onda nije eticki stavljati je u okvire vernosti.
Kao kada bi zarobio coveka u posao i rekao mu: ja cu ti davati platu ali ne smes ni kod koga da radis, a ne dajem ti platu.
teši se brt ;)

Biće da je ipak,...i jedno i drugo, ali šta na kraju odnese prevagu? Da li olako prelazite preko s.ex prevara ili je tu kraj u najavi ili zauvek?
Za dame, bonus pitanjce:
Da li mislite da se ženske prevare kategorišu kao teže i zašto? Gde to piše,...ili ko je pametan to izmislio?
P.S. Temu možete obraditi sa ličnog, psihološkog, filozofskog, religijskog i svakog drugog stanovišta,...bilo bi poželjno da onaj moralni aspekt, ukoliko je moguće i ne predstavlja vam veliki problem, ovog puta izostavite. Hvala.

Ne prelazim ni preko čega. Šta god ne dobiješ na jednom mestu tražiš ili jednostavno dobiješ na drugom.

Ne prelazim, ne zbog sujete i ponosa već iz razloga što sam tu višak (ili deo nedostatka - u zavisnosti od razloga prevare).

Koje su teže? Nema razlike, sve je to slično, a ni nema svrhe pitati se šta je razlog. Desilo se i hajde dalje, ko kako izabere.

Ако немаш морално/етичку компоненту онда превара није превара.
Радим оно што желим и што ми прија, а то како ће други то да схвати, прими, доживи... Просто ме не занима.
Tako je, ako nemas stida/morala radi sta hoces.

U načelu, prevara žene je okarakterisana kao teža jer jako mali broj žena može da odvoji seks od ostalog, dok znam prilično dosta tipova koji mogu imati seks sa nekom i nakon tuširanja zaboraviti i kako se zove.

Što, naravno, ne opravdava nikoga i ništa, samo navodim kao primer.

Čekajte malo,...da li znači da osoba nema morala, zašto što je sklona sexualnim prevarama i obrnuto? :think:

И храна је потреба. Да имаш трговину и да ти неко украде из ње, не би ли га посматрала у негативном светлу из морално/етичких разлога.
Немојмо бити двоструких аршина.

U načelu, prevara žene je okarakterisana kao teža jer jako mali broj žena može da odvoji seks od ostalog, dok znam prilično dosta tipova koji mogu imati seks sa nekom i nakon tuširanja zaboraviti i kako se zove.

Što, naravno, ne opravdava nikoga i ništa, samo navodim kao primer.
Hoćeš da kažeš da se žena uvek veže? Ne može samo da se okrene, ode i zaboravi? "Bilo je lepo dok je trajalo" kod žene ne funkcioniše?

Za dame, bonus pitanjce:
1.Prevara postaje prevara ako te uhvate, inace je seksualna avantura
2.Obicno se pod prevarom podrazumeva "bracna prevara", dok ako osoba nije u braku onda (ne znam zasto) ne spada pod taj kriterij
3.Za bracnu prevaru mora postojati motiv; kod muskarca je bilo sta motiv (dosadila mu u krevetu, ne voli je vise, prerano se ozenio, treba nova iskustva, brak ga gusi...)
4. Zene se malo teze odlucuju na prevaru .Moze biti u pitanju "revenge ****", ali i glupost tipa "udata sam za njega vec 20 godina, zasto ne bi probala nesto novo", naravno pod uslovom da ne zeli rastavu braka

Back