Da li je sažaljenje isto što i poniženje?

Ne znaci,kako da ne sazaljevas pusaca ili nekog ko smrdi na 20m naparfemisan,sta mu je u glavi kad ne smrdi nego misli da lepo mirise
To nije sažaljevanje, već gnušanje. Ljudi ne znaju ni šta osećaju.
:D
Uostalom, ko puši-smeta samo bivšem pušaču uglavnom. Ko "smrdi"... možda se oznojio radeći pošteno za dnevnicu, ali ga potcenjuje svaka šuša, svaki neradnik koji bi para a da se ne oznoji.
Ima i toga.
Vozimo se u GPS-u? Ju, ček', sad ja tebe mogu da sažaljevam. Lanac beskonačan, a niko nije ni u čijoj duši!

To nije sažaljevanje, već gnušanje. Ljudi ne znaju ni šta osećaju.
:D
Uostalom, ko puši-smeta samo bivšem pušaču uglavnom. Ko "smrdi"... možda se oznojio radeći pošteno za dnevnicu, ali ga potcenjuje svaka šuša, svaki neradnik koji bi para a da se ne oznoji.
Ima i toga.
Vozimo se u GPS-u? Ju, ček', sad ja tebe mogu da sažaljevam. Lanac beskonačan, a niko nije ni u čijoj duši!
Nije ,bas zaljenje,smrad parfema i dezodoransa ne znoja

Kad mislim o Tanji Bošković, najmanje me je briga da li je zavisnik od nikotina.
Ugostila bih je i ne bih joj brojala cigare, dokupila bih joj makar i na recku, a bila bi mi još čast provesti vreme sa njom.
Ne branim pušače, ali ih razumem i ne uzimam im za zlo.
Nisam rekao da uzimam za zlo jer je nikad necu sresti,samo sam imao bolje misljenje pre ovakvih izjava
Onda sazaljevam sredjene zene ful fulova a s velikim dupetom,sate i dane se sredjuju ali da se pokrenu nikako

Nisam rekao da uzimam za zlo jer je nikad necu sresti,samo sam imao bolje misljenje pre ovakvih izjava
Onda sazaljevam sredjene zene ful fulova a s velikim dupetom,sate i dane se sredjuju ali da se pokrenu nikako
Promena se tako ne dešava.
Reset je negde ovde. Šta si napisao osobi koja se ne služi kolokvijalizmima, vulrgarizmima, psovkama i sl.?
Rat se nastavlja, a ja.. da li sažaljevam... ne, toga ću poštedeti sve, nisam tu da sažaljevam slučajeve!

Ako se na nekoga sažalimo, da li ga time potcenjujemo?
Kako kada.
Uglavnom se valjda sažaljevamo na situaciju koju neko ima a ne na osobu kao karakter?
Smatramo li da nije sposoban da se izbori sa nekom situacijom?
Dosta ljudi nije sposobno da se izbori sa nekim situacijama, tako da mi to dođe neutralno. Međutim, ako ne može sa većinom toga da se izbori vidim tu problem kod osobe.
Mi bi to bolje?
Zeznuto...
Ako smo prošli kroz nešto slično rekao bih da imamo osnova da neka tvrdimo tako nešto, ako nismo samo prdimo u prazno.

Ako se na nekoga sažalimo, da li ga time potcenjujemo? Smatramo
li da nije sposoban da se izbori sa nekom situacijom? Mi bi to bolje?
nije... sažaljenje ne znači da nekog gledaš sa visine nego da ga gledaš sa empatijom...sažaljenje može biti u situaciji koja nije pod kontrolom toga koga žalimo naprimer bolest ili smrt bližnjeg...a i kad je pod kontrolom tog bližnjeg treba imati na umu da bi verovatno i sami bili nesposobni da se sa tom situacijom izborimo da smo živeli život te osobe

Ako se na nekoga sažalimo, da li ga time potcenjujemo? Smatramo
li da nije sposoban da se izbori sa nekom situacijom? Mi bi to bolje?
Previše generalizovano, potreban kontekst :rtfm:

A i ne tumači svako isto pojam "sažaljenje".

Za nekog je to da malo gledaš s visine, jer si ti u poziciji da nekog sažaljevaš, a za nekog je to empatija.

Nekako iz iskustva deluje mi više ovo prvo, odvojio bi ja empatiju/ saosećajnost kao nešto drugo...

Back