Ne znam gde i kako si došao do takvog zaključka? Mogao bih, doduše, da nagađam - kroz aktuelne proteste?

I dalje je nejasno odakle ti ideja da zahteve naroda za transparentnim i nezavisnim institucijama poistovetiš sa samoupravnim socijalizmom?
To je poređenje na tankoj liniji, kao kad bi rekao da su limun i krompir ista stvar jer su iznutra žuti...

Ako si nepristrasan u znatiželji, lako si mogao da saznaš šta je ono što narod želi: vladavinu najodgovornijih i najkompetentnijih - meritokratiju, ne S.S...

S.S. je na ovim prostorima prokazani sinonim za javašluk, nepotizam i kronizam, a meritokratija - težak, no i fer i ostvarivi ideal...
Primećujem, takođe, da se u poslednje vreme baviš zamenom teza na fundamentalnom nivou i nikako da razumem šta pokušavaš time da postigneš?
Jel se nešto polomilo u tebi? Ili je nešto na vrhuncu tvog psihičkog života, pa mu daješ prostora na forumu kroz javnu reč? Opet - pristrasno, rekao bih...
Ja imam jedno objašnjenje, psihološki verodostojno i ne znam koliko bi ti se svidelo da to čuješ, ali mi samo ono pije vodu, jer opšti rezidu ostavlja tako jedan iracionalan utisak da prosto moram da te pitam jel ti dobro inače?...A objašnjenje je vrlo prosto i jednostavno: bazira se na odjeku "stokholmskog sindroma".
Može biti da si se osećao taocem sistema i državnog ustrojstva svih ovih "dvadeset i kusur godina" i zaista - ne bi bio ni prvi ni poslednji! Svako od nas je...
Međutim, ono što ti između reči u poslednjem nekom periodu najčešće proturaš, što s temama, što s komentarima, jeste cinizam jedne specifične intervencije nad takvim stanjem i osećajem: kao da unapred pokušavaš da osmisliš što crnji scenario "nečega" kako bi sebe spasao nekog budućeg razočarenja i predupredio ambivalentne, ali suštinski iskrene pobude da prevaziđeš (sa ljudima - po mogućstvu

ako ne tako, onda barem sam...) - stokholmski sindrom. Dakle, kao da unapred isprojektuješ parabolična rđava htenja koja ti sa ko zna koje strane uma mogu pasti na pamet i trudiš se da ih imputiraš snagama društva koje se tek oblikuju, ali na sopstveni i na zdrav način, neopterećen "stokholmovštinom"... Imaš od mene samo apel i kao druga i kao kolege da se vratiš u zdrav rezon. Videćeš da nije teško i da te to u suštini ne krnji... ne više od ovoga.