Da li je ručni sat statusni simbol?

Nosim samo na kratke rukave, retko na duge. Naravno da nije poenta u vremenu, služi kao nakit. Gledam da lepo stoji i da je neki pristojni brend, ne mora da ima neku veliku vrednost, do 500e. Inače ne skupljam satove ali se za života nakupilo 4 komada: Tissot, Citizen, Seiko i Timex. Satove delim na letnje i zimske, letnji su veći i deblji, dobro izgledaju na kratke rukave, a zimski su manji i tanji, praktičniji kad se nose ispod košulje.

Nosim samo na kratke rukave, retko na duge. Naravno da nije poenta u vremenu, služi kao nakit. Gledam da lepo stoji i da je neki pristojni brend, ne mora da ima neku veliku vrednost, do 500e. Inače ne skupljam satove ali se za života nakupilo 4 komada: Tissot, Citizen, Seiko i Timex. Satove delim na letnje i zimske, letnji su veći i deblji, dobro izgledaju na kratke rukave, a zimski su manji i tanji, praktičniji kad se nose ispod košulje.
Markirani rucni sat je statusni simbol snobova,i privlaci paznju drugih snobova.

Ja nosim iskljucivo smart watch, trenutno Garmin Fenix 7Pro. Treba mi zbog pracenja mojih aktivnosti u prirodi (trcim, hajkujem, bajkujem, plivam), zbog svih ostalih informacija koje postoje u njemu ili ih prima sa smartphonea, koristim ga i kao sat, i kao budulnik, kao navigaciju, kao pregledac poruka, slusam muziku preko njega, razgovaram... koristim ga vise nego telefon.

Obican, glupi, sat nisam stavio na ruku duze od 8-9 godina, mislim da imam negde neki Fossil.
Skupi satovi me ne privlace i mislim da je je jurenje skupih modela nesto u stilu praziluka u boolji.

Ja nosim iskljucivo smart watch, trenutno Garmin Fenix 7Pro. Treba mi zbog pracenja mojih aktivnosti u prirodi (trcim, hajkujem, bajkujem, plivam), zbog svih ostalih informacija koje postoje u njemu ili ih prima sa smartphonea, koristim ga i kao sat, i kao budulnik, kao navigaciju, kao pregledac poruka, slusam muziku preko njega, razgovaram... koristim ga vise nego telefon.

Obican, glupi, sat nisam stavio na ruku duze od 8-9 godina, mislim da imam negde neki Fossil.
Skupi satovi me ne privlace i mislim da je je jurenje skupih modela nesto u stilu praziluka u boolji.
Nisu uvijek tačni, skini ga kad..

1736890739464.png

Далеко да је тај Феникс јефтин, колико је 700, 800 евради?

Nisu uvijek tačni, skini ga kad..

Pogledajte prilog 1671555
Smartsatovi su tacni su koliko je tacna mreza mobilnog operatera, odnosno koristi vreme koje je zvanicno u sekund u mojoj vremenskoj zoni. Kad nema mreze radi sam kao obican digitalni sat ali cim se ukonektuje na mrezu preuzme zvanicno vreme. U svakom slucaju i najobicniji smartwatch je tacniji od neke skupe Omege a koja ide na mehanicki ili automastki mehanizam.

Skidam ga kad ga punim, ponekad kad se kupam (waterproof je sam sat ali kozna narukvica ipak upija nesto vode), skinem ga i preko weekend dana pred spavanje.

Poslednja izmena:
Далеко да је тај Феникс јефтин, колико је 700, 800 евради?
800us$. Ali za tu lovu dobijes sve.

Edit.
Sad gledam, za taj novac ne mozes kupiti mnoge obicne Fosile, od svajcarskih mehanickih satova ne mozes kupiti nista.
A ja sam Garmina kupio na snizenje preko Amazona, mislim da je bio 35-40% ispod regularne cene.

Back