Да ли је Родри у праву за смањење броја утакмица?

Liga nacija je umesto prijateljskih utakmica reprezentacija ...
Није то баш сваке године правило......Шпанија је нпр 2018-е поред Лиге нација играла и пријатељске мечеве. И даље репрезентације играју пријатељске мечеве.

Једноставно свима одговара велик број утакмица осим играчима - и савезима и УЕФА и ФИФА и спонзорима итд...... Играчи су то потрошна роба и имају два избора - да крену у још масовнији допинг по узору на НФЛ и НБА што је по мени врло вероватно или да се побуне против система. Они су робови, високо плаћени али робови нас гледаоца, робови спонзора, организатора итд.... То уопште није лак положај и на њиховом месту нико од нас не би одбио ту лову али опет да поновим - лако је туђим к коприве млатити. На њиховом месту ја не бих играо за мању лову. Они да млате милионе на мени, а ја да ломим ноге и здравље зарад 300.000 годишње само зато да би се неки радник фирме попут мене негде далеко боље осећао ? Оћу боли ме К, правац Арабија бато или Кина, а Европа нека га шипу. Остала би Европа без свих озбиљних играча.

Ако икад уведу неки салари кап у Европи, пола играча ће да им узму Арабија и слични. Другачије је било раније пре 30-40 година кад нико на свету није плаћао пуно али данас ако смањиш плату одмах са неког краја планете се појави неки који ће да искешира играчу оно што ти нећеш и оста без играча.

Тако да апсолутно сам на страни играча. Превелик број мечева ће само смањити атрактивност и повећати број и учесталост допинга код играча

Poslednja izmena:
Kamo lepe srece da je evropski fudbal amerikanizovan, i postavljen na racionalne i privatne noge.

Umesto toga imamo UEFA parazitsku bandu, koja otima pare najvecim klubovima, i daje je mafijasima i krimosima poput ovih balkanskih klosara i kokosara.

Zbog toga moraju da se igraju vise utakmica, jer kokosari i paraziti iz UEFA-e i lokalni paraziti i krimosi uzimaju reket.

Kada bi se evropski fudbal amerikanizovao, napravile bi se jedna jaka privatna liga u Evropi, sa sistemom i hijerarhijom minor liga,(sistem kao sto je kod Amera danas MLB i bejzbol npr.), a besmislena nacionalna prvenstva bi mogli da igraju amateri.

Проблем је што Европа није држава за разлику од САД тако да тако нешто није примењиво али американизација у појединим сегментима је итекако приметна.

То што је УЕФА компромитована организација не значи да је систем такмичења лош. Приватна, затворена такмичења, су лоша за фудбал. Мора да постоји компетитивност на свим нивоима и принцип учествовања према резултатима, а не као што је то случај у кошаркашкој Евролиги или АБА лиги где игра јеббени Дубаи. Такву судбину фудбалу не желим.

Vremena kad se igralo za 50-100 000 evra godišnje se neće vratiti. Nije niko rekao da se sve svede na 20 utakmica godišnje. Ali ovo sad je previše. Čemu služi npr Liga nacija?
Sluzi da UEFA banditi i lokalni fudbalski Savezi parazitiraju jos vise na racun fudbalera i najvecih klubova, zbog kojih je fudbal i popularan toliko.

Igrac koji za reprezentaciju igra za 0 dinara, dok parazit iz nacionalnog fudbalskog Saveza i FIFA-e i UEFA-e uzme milione, to je smejurija najpopularnijeg svetskog sporta.

Ti kokosari iz UEFA-a i FIFA-e u Americi ne bi mogli da budu zaposleni da ciste klonje u americkim profesionalnim klubovima.

Проблем је што Европа није држава за разлику од САД тако да тако нешто није примењиво али американизација у појединим сегментима је итекако приметна.

То што је УЕФА компромитована организација не значи да је систем такмичења лош. Приватна, затворена такмичења, су лоша за фудбал. Мора да постоји компетитивност на свим нивоима и принцип учествовања према резултатима, а не као што је то случај у кошаркашкој Евролиги или АБА лиги где игра јеббени Дубаи. Такву судбину фудбалу не желим.
SIstem je los, i jedino su privatna zatvorena takmicenja dobra za bilo koji sport.

Evropska kosarka je gubitaski sport, i parazitira samo i iskljucivo jer neki pojedinci zaradjuju prodajuci igrace NBA ligi, pa ti pojedinci koji se uglavljuju, teraju lokalne politicare da ih subvencionisu.

Ja jedino privatni sistem i hocu da gledam. Prestao sam da gledam bilo sta sto nije privatno samo i iskljucivo jer ne zelim da ucestvujem u tome da kokosari i paraziti zaradjuju na racun igraca i najvecih klubova.

За кримосе и паразите постоји суд, а не да се дође до ситуације да ти исти кримоси и паразити организују неку приватну лигу што си ти очигледно превидео да може да се деси у Европи. Највеће зло за европски фудбал би била та врста американизације где би се створила затворена такмичења

За кримосе и паразите постоји суд, а не да се дође до ситуације да ти исти кримоси и паразити организују неку приватну лигу што си ти очигледно превидео да може да се деси у Европи.
Neka organizuju klub, i neka stanu svojim imenom i preuzmu na sebe prava i obaveze tog kluba.

A ne kao sto sada imamo, da niko nije vlasnik tih kokosara poput Zvezde i Partizana, pa ti krimosi imaju samo prava i pokupljaju pare, a dugove i obaveze preuzimaju gradjani kroz Drzavu i drzavni budzet.

Pokloniti Zvezdu i Partizan tim krimosima za 1 evro, pa neka sami na svoje ime preuzmu sve njihove dugove, kada je to tako super.

Potpuno je nebitno da li je neki krimos vlasnik; ali je potpuno bitno ako krimos nije vlasnik, a upravlja imovinom kluba, a dugove preuzima neko drugi, ili mu se odbijaju.

Ма причам ти о европском нивоу и лигама....мани наше кокошаре
Istorija svakog sporta je istorija borbe protiv tih MOK/ nacionalni savezi parazita.

Skoro svaki sport, izuzev npr. umetnickog klizanja, se izborio za profesionalizaciju istog, kroz borbu protiv tih parazita, koji su im ranije kroz istoriju zabranivali da budu profesionalci, i da dobijaju pare za svoj rad.

Fudbal je tu specifican po tome sto su ti paraziti na vreme i sistematski okupirali sve kanale da se sport potpuno oslobodi njih. UEFA i FIFA su najveci problemi fudbala.

Back