Da li je "pucanje" prstiju štetno ?

B9X-pv0935o.gif


nije problem ako imaš stalak za lakat
 
Код сваког код кога постоји то ''кврцкање'' у коленом зглобу знак је да зглоб треба да се штеди. ;)
Pa jel moze to da se ispravi ? Sport ? Neki dodaci pri ishrani ? :think:
ako te ne boli koleno za to krckanje uzmi riblje ulje AD kapi i kompleks b vitamina u tabletama i treniraj redovno ima da te prodje brzo

a ako te boli onda idi lekaru da te on kvrcka.

Ne ne boli me . Samo me uzasno nervira :lol:
 
Ганфајтер, то још увек не може ни са чим да се реши. Пре годину и по дана причао ми је колега ортопед да је неки да л' Јапанац или Кинез пронашао неку течност, која би могла да се убризгава у зглобове код људи код којих се трошила и истрошила хрскавица, међутим није му одобрено пласирање јер је победио ''протеза'' лоби.
Како било, није проблематично ако ти кврцне пар пута дневно, проблем је ако се излажеш физичким напорима који то значајно потенцирају.
Рецимо, код надала постоји проблем трошења хрскавица коленог зглоба на обе ноге, јер има мала стопала за висину.

Што се тиче сунчања и костију, јесте, у кожи се синтетише витамин Д који је веома значајан за метаболизам калцијума у организму (као и калцитонин и паратхормон). Витамин Д функционише тако што повећава апсорбцију калцијума на нивоу црева и потпомаже ''гурање'' калцијума у кости.
Мада, ни њега нам не треба у вишу.

Стиви, због горе написано АД капи се дају само бебама- као превенција рахитису. ;)
 
Bilo bi korisno da neko stariji ko upražnjava praksu "pucjanja prstiju" ili vrata ili kučme duže vreme kaže svoja iskustva. A činjenica da jako prija kada se nagomila napetost u zglobu malo ga ispuckati. Svi kažu da nije dobro a niko konkretno i zašto. :(

Речено је конкретно зашто. ;)
На тај начин се ''троше'' хрскавице.
 
Речено је конкретно зашто. ;)
На тај начин се ''троше'' хрскавице.

Ne, rečeno je samo ono što babe pričaju, a sada već i mlađi ljudi i koji veoma malo iskustva sa tim imaju. Ja pucam prste već 12 godina i nemam nikakvih problema sa rukama, niti sa prstima. Nemam artritis, nemam osteoartritis niti bilo šta u vezi ruku. Kucam veoma brzo na računaru, i imam odlične reflekse u rukama (medicinski provereno). Dalje, naučna istraživanja su retka za ovu temu. Ali evo, koga ne mrzi, a želi da zna, neka pročita.

Apsolutno nema povezanosti između pucanja prstiju i bolesti ruku, kostiju, prstiju itd. Ono što puca je mikroskopski mehurić gasova nakupljenih između zglobova. Zato kada se "puknu" prsti, nekih petnaestak minuta ne mogu ponovo pući.
Evo linka, legitiman je članak.
Pozdrav svima!

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2013&mm=05&dd=28&nav_id=717656
 

Back
Top