Da li je promiskuitet bolest?

E pa vidi ti sad lično na mene. Kada ja pričam o sebi to je ok, ali kada drugi pričaju o meni nije ;)
he he
Msm da me nisi razumeo, tj ja tako na raznim temama pišem pa možda na nekoj temi je to bilo, ali nisi uhvatio :D
Meni je baš cilj da nađem nekoga sa kim će potrajati. Makar par meseci ili par godina. Ali do toga treba doći. Tj moraju se probati poneki da se vidi ide li ili ne ide. A na opet trećoj temi sam napisala da ja nisam promiskuitetna, tj ako neko za 30 god iskustva nema više od 20 to je vrlo mali broj... :) Ali ti ne prestaješ da me klasifikuješ i što sam tako zanimljiva ne znam :flert:

Hvala Bogu.

Ništa.

:huh:
Dobro.

Nemoj mi tu trepuške, na to što si mi Tolko zanimljiva... Nemam ja nikakvijeh pretenzija na vaš integritet gospodjo. OK šala, razumjem

Pa dobro, 20 i nije neki broj.

A ispada reko bi covjek bataljon.

Sve u svemu, lično sam bila na psihoterapiji a i čitala sam ponešto 😁. Bolest je onda kada prestane normalno funkcionisanje. Tipa možeš biti u depresivnoj fazi ali nisi bolestan dokle god možeš da radiš obavljaš kućne poslove, funkcionišeš. Jer je tema o bolesti. Da je tema o moralu svega toga, to je drugo pitanje.

a sta je to normalno funkcionisanje?
ako pod tim mislis spavanje, jelo i rad, ne bih se slozio.

Pa mislim na taj način mi je psihijatar to objasnio.. Msm mnogi ljudi imaju probleme. Nose se sa strahovima, depresijom, neko oseća zavisnost od nečega, ali dokle god je funkcionalan to nije bolest. Onda kada ne možeš da izađeš na kraj pojavljuje se bolest na telesnom planu ili u psihi. Zato na vreme treba reagovati.
Ali pitanje česte izmene partnera je u tome što to često ide uz neki drugi poremećaj ličnosti, npr manično depresivne osobe ili granični, mogu u tome tražiti izlaz. Ali to je samo jedno ponašanje koje može ukazati na drugi problem. No, sa druge strane ima zdravih pravih osoba koje to vole i nemaju smetnje. Oni nisu bolesni. To je za naše etičare, a ne lekare 😄
zasto reagovati kad ti kazes da nisu bolesni

a sta je to normalno funkcionisanje?
ako pod tim mislis spavanje, jelo i rad, ne bih se slozio.
Ono što osoba za sebe misli da dobro funkcioniše. Kao kada imaš prehladu ali nije te bacila u krevet.. imaš izvesno ometanje ali i dalje funkcionišeš. No, oseti sam čovek kada gubi konce.. neko ih gubi i kada je zaljubljen. Vidiš da ne obavljaš svakodnevne potrebe kako bi želeo. Tako i ovo. Odvojiti pitanje morala od bolesti. Ne može se za sve što je nama nemoralno reći "bolest".

Promiskuitet, sam po sebi, nije nikakva bolest, a ni poremecaj....nasi najblizi srodnici sa kojima dijelimo 98,4% genetskog materijala(DNK), covjekoliki majmuni - su izrazito promiskuitetni...dakle, ako nam se DNK podudara 98,4 posto, zasto bi mi ljudi, bili predodredjeni na monogamost i nemijenjanje partnera....ovih dva- tri milenijuma civilizacije, ne moze potrati milione godina evolucije i posljedica te evolucije

Promiskuitet, sam po sebi, nije nikakva bolest, a ni poremecaj....nasi najblizi srodnici sa kojima dijelimo 98,4% genetskog materijala(DNK), covjekoliki majmuni - su izrazito promiskuitetni...dakle, ako nam se DNK podudara 98,4 posto, zasto bi mi ljudi, bili predodredjeni na monogamost i nemijenjanje partnera....ovih dva- tri milenijuma civilizacije, ne moze potrati milione godina evolucije i posljedica te evolucije
Pa valjda je bilo neke evolucije, pobogu.
ako kažu mudri ljudi da smo na vrhu evolucione piramidice-budimo na vrhu onda.
PS po meni su ljudi daleko od vrha, ali hajde...neka nas.

:mazi:

Osnovnoj svrsi evolucije, i to vazi za sve sto je zivo...dakle, primordijalna stvar, ono sto je prvo nastalo ili bar medju prvima- opstanku vrste...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa REPRODUKCIJA znaci!

dakle , danas opalis ovu da bi se razmnozavali

potom ono drugu da bi se razmnozavali

a ona prva sa trecim nekim da bi se razmnozavali....

pa jes ti normalan?

Ono što osoba za sebe misli da dobro funkcioniše. Kao kada imaš prehladu ali nije te bacila u krevet.. imaš izvesno ometanje ali i dalje funkcionišeš. No, oseti sam čovek kada gubi konce.. neko ih gubi i kada je zaljubljen. Vidiš da ne obavljaš svakodnevne potrebe kako bi želeo. Tako i ovo. Odvojiti pitanje morala od bolesti. Ne može se za sve što je nama nemoralno reći "bolest".
molim Vas za Vase cenjeno misljenje:

cemu SLUZI promiskuitet?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa REPRODUKCIJA znaci!

dakle , danas opalis ovu da bi se razmnozavali

potom ono drugu da bi se razmnozavali

a ona prva sa trecim nekim da bi se razmnozavali....

pa jes ti normalan?
Pitanje je da li si ti normalan...to je mehanizam prisutan nekoliko milijardi godina medju svemu zivom na ovoj planeti...i nasao se ti, da to preispitujes....ambiciozno, koliko i glupo...

Back