Da li je promiskuitet bolest?

Bolest postaje možda psih kada postane čoveku teško da, se kontroliše i ako počne da utiče na ostale stvari u životu, tj na rad, obavljanje svakodnevnih obaveza, isto kao kod depresije, anksioznost, opsesivni poremećaja. Dakle svi mi imamo nešto ali ako je u okvirima normalnog funkcionisanje ne smatra se bolešću. Čovek ima potrebu da ide kod psihoterapeuta kada oseti da gubi kontrolu i teško mu da funkcioniše

A ova moralisanja su okači mačku o rep.

Bolest postaje možda psih kada postane čoveku teško da, se kontroliše i ako počne da utiče na ostale stvari u životu, tj na rad, obavljanje svakodnevnih obaveza, isto kao kod depresije, anksioznost, opsesivni poremećaja. Dakle svi mi imamo nešto ali ako je u okvirima normalnog funkcionisanje ne smatra se bolešću. Čovek ima potrebu da ide kod psihoterapeuta kada oseti da gubi kontrolu i teško mu da funkcioniše

ma da trpajte se skim stignete tj kad stignete

mos misliti

a sta ko ne osjeti potrebu i uvijek misli da je ektrica?

a sta ko ne osjeti potrebu i uvijek misli da je ektrica?
Sve u svemu, lično sam bila na psihoterapiji a i čitala sam ponešto 😁. Bolest je onda kada prestane normalno funkcionisanje. Tipa možeš biti u depresivnoj fazi ali nisi bolestan dokle god možeš da radiš obavljaš kućne poslove, funkcionišeš. Jer je tema o bolesti. Da je tema o moralu svega toga, to je drugo pitanje.

Pa mislim na taj način mi je psihijatar to objasnio.. Msm mnogi ljudi imaju probleme. Nose se sa strahovima, depresijom, neko oseća zavisnost od nečega, ali dokle god je funkcionalan to nije bolest. Onda kada ne možeš da izađeš na kraj pojavljuje se bolest na telesnom planu ili u psihi. Zato na vreme treba reagovati.
Ali pitanje česte izmene partnera je u tome što to često ide uz neki drugi poremećaj ličnosti, npr manično depresivne osobe ili granični, mogu u tome tražiti izlaz. Ali to je samo jedno ponašanje koje može ukazati na drugi problem. No, sa druge strane ima zdravih pravih osoba koje to vole i nemaju smetnje. Oni nisu bolesni. To je za naše etičare, a ne lekare 😄

Pa mislim na taj način mi je psihijatar to objasnio.. Msm mnogi ljudi imaju probleme. Nose se sa strahovima, depresijom, neko oseća zavisnost od nečega, ali dokle god je funkcionalan to nije bolest. Onda kada ne možeš da izađeš na kraj pojavljuje se bolest na telesnom planu ili u psihi. Zato na vreme treba reagovati.
Ali pitanje česte izmene partnera je u tome što to često ide uz neki drugi poremećaj ličnosti, npr manično depresivne osobe ili granični, mogu u tome tražiti izlaz. Ali to je samo jedno ponašanje koje može ukazati na drugi problem. No, sa druge strane ima zdravih pravih osoba koje to vole i nemaju smetnje. Oni nisu bolesni. To je za naše etičare, a ne lekare 😄
Dobro. A sta ako neko menja partnere (unapred znajući da ti fskeri neće dugo potrajati) zato jer je u takvoj situaciji da mu treba sex pa...

Eto ti si daleko od psihički problema.

Šta onda?

Ti kažeš to je ok. Ali drži to za sebe nemoj nam propagirao jer ima ogroman broj nas koji će reći to su njeni je
baci sa kojima se upušta u seks bez emocija već radi seksa.

I dalje ima ogroman broj koji bi se ogradio od toga jer ne želi taj seks takav.

OK tvoja stvar al drži za sebe. No ti ovdje to propagiras javno

I sta onda eto kod tebe nije do psihe ti ih ne menjaš zbog ovoga gore sto si navjela

Dobro. A sta ako neko menja partnere (unapred znajući da ti fskeri neće dugo potrajati) zato jer je u takvoj situaciji da mu treba sex pa...
E pa vidi ti sad lično na mene. Kada ja pričam o sebi to je ok, ali kada drugi pričaju o meni nije ;)
he he
Msm da me nisi razumeo, tj ja tako na raznim temama pišem pa možda na nekoj temi je to bilo, ali nisi uhvatio :D
Meni je baš cilj da nađem nekoga sa kim će potrajati. Makar par meseci ili par godina. Ali do toga treba doći. Tj moraju se probati poneki da se vidi ide li ili ne ide. A na opet trećoj temi sam napisala da ja nisam promiskuitetna, tj ako neko za 30 god iskustva nema više od 20 to je vrlo mali broj... :) Ali ti ne prestaješ da me klasifikuješ i što sam tako zanimljiva ne znam :flert:
Eto ti si daleko od psihički problema.
Hvala Bogu.
Ništa.
OK tvoja stvar al drži za sebe. No ti ovdje to propagiras javno
:huh:

Da li vi uopšte znate šta zaneči promiskuitetan... to su ljudi koji na primer idu od žurke do žurke i svako veće opale po neku, ne znaju ni kako se zove često.. mogu da sakupe i broj 100 za jednu godinu. Poznajem mladiće koji su tako.. živeli, ali su se umorili posle par godina ili samo par meseci.. treba to izdržati. A i pitanje je šta ti posle svega ostane.. najčešće praznina neka. Zato verujem da svi iskusni jebači žele da nađu jednu ili eventualno par osoba koje će čuvati za to, a ne tako svakodnevno menjati. Posebno što u tim izmenama ljudi se ne poznaju. Kada kreneš da se sexaš sa jednom osobom pa kad počnu varnice onda to treba iskoristiti do kraja, uvođenje nove osobe samo može da pomuti zadovoljstvo.. msm kako ko želi, pričam do čega sam ja došla. Tako da većina onih koji su u jednom periodu bili promiskuitetni posle žive tako da menjaju jednu po jednu, i gledaju da to potraje, dakle naći osobu sa kojom će da potraje makar par meseci. Znam da to nekom zvuči bezveze par meseci, ali eto.

Back