Casual Observer
Buduća legenda
- Poruka
- 36.194
Nije bolest - normalno ljudsko ponašanje: ljudi kao vrsta uopšte nisu monogamni.Pa sigurno nije neka super stvar
Svaka zavisnost je ipak... nezgodna
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Nije bolest - normalno ljudsko ponašanje: ljudi kao vrsta uopšte nisu monogamni.Pa sigurno nije neka super stvar
Svaka zavisnost je ipak... nezgodna
Nije nikakva bolest: vrsta Homo Sapiens Sapiens nije monogamna.Jeste bolest
Gde ćeš bolji dokaz od toga da kao vrsta prosto naprosto nismo monogamni?Ima?
Imaš li neki dokaz?
Neki link?
Hiperseksualnost je već problem, samo to ima svoju definiciju.Јесте. Претерана жеља за сексом прави много проблема
Znam da nismoNije bolest - normalno ljudsko ponašanje: ljudi kao vrsta uopšte nisu monogamni.
Svejedno, nisi monogamna vrsta, onda začas baciš pogled tu i tamo i preskočiš plot ovde i onde, a dok stvar nije već gotova i ne kapiraš da to uopšte može da se desi.Znam da nismo
Ali onda ne podrazumevamo isto pod promiskuitetom
Pre bih rekao da je vernost retka genetska mutacija.ima doduše dokaza da neverstvo ima genetsku komponentu.
ma da trpajte se skim stignete tj kad stigneteBolest postaje možda psih kada postane čoveku teško da, se kontroliše i ako počne da utiče na ostale stvari u životu, tj na rad, obavljanje svakodnevnih obaveza, isto kao kod depresije, anksioznost, opsesivni poremećaja. Dakle svi mi imamo nešto ali ako je u okvirima normalnog funkcionisanje ne smatra se bolešću. Čovek ima potrebu da ide kod psihoterapeuta kada oseti da gubi kontrolu i teško mu da funkcioniše
A ova moralisanja su okači mačku o rep.
Bolest postaje možda psih kada postane čoveku teško da, se kontroliše i ako počne da utiče na ostale stvari u životu, tj na rad, obavljanje svakodnevnih obaveza, isto kao kod depresije, anksioznost, opsesivni poremećaja. Dakle svi mi imamo nešto ali ako je u okvirima normalnog funkcionisanje ne smatra se bolešću. Čovek ima potrebu da ide kod psihoterapeuta kada oseti da gubi kontrolu i teško mu da funkcioniše
A ova moralisanja su okači mačku o rep.
a sta ko ne osjeti potrebu i uvijek misli da je ektrica?
Sve u svemu, lično sam bila na psihoterapiji a i čitala sam poneštoa sta ko ne osjeti potrebu i uvijek misli da je ektrica?
OK ima i togaSve u svemu, lično sam bila na psihoterapiji a i čitala sam ponešto. Bolest je onda kada prestane normalno funkcionisanje. Tipa možeš biti u depresivno fazi ali nisi bolestan dokle god možeš da radiš obavlja kućne poslove, funkcioniše. Jer je tema o bolesti. Da je tema o moralu svega toga, to je drugo pitanje.
Pa mislim na taj način mi je psihijatar to objasnio.. Msm mnogi ljudi imaju probleme. Nose se sa strahovima, depresijom, neko oseća zavisnost od nečega, ali dokle god je funkcionalan to nije bolest. Onda kada ne možeš da izađeš na kraj pojavljuje se bolest na telesnom planu ili u psihi. Zato na vreme treba reagovati.OK ima i toga
Lepo si ovo rekao.ma da trpajte se skim stignete tj kad stignete
mos misliti
Pa to je Paulin stav kada se promiskuitet objasnjavaLepo si ovo rekao.![]()
Dobro. A sta ako neko menja partnere (unapred znajući da ti fskeri neće dugo potrajati) zato jer je u takvoj situaciji da mu treba sex pa...Pa mislim na taj način mi je psihijatar to objasnio.. Msm mnogi ljudi imaju probleme. Nose se sa strahovima, depresijom, neko oseća zavisnost od nečega, ali dokle god je funkcionalan to nije bolest. Onda kada ne možeš da izađeš na kraj pojavljuje se bolest na telesnom planu ili u psihi. Zato na vreme treba reagovati.
Ali pitanje česte izmene partnera je u tome što to često ide uz neki drugi poremećaj ličnosti, npr manično depresivne osobe ili granični, mogu u tome tražiti izlaz. Ali to je samo jedno ponašanje koje može ukazati na drugi problem. No, sa druge strane ima zdravih pravih osoba koje to vole i nemaju smetnje. Oni nisu bolesni. To je za naše etičare, a ne lekare![]()
E pa vidi ti sad lično na mene. Kada ja pričam o sebi to je ok, ali kada drugi pričaju o meni nijeDobro. A sta ako neko menja partnere (unapred znajući da ti fskeri neće dugo potrajati) zato jer je u takvoj situaciji da mu treba sex pa...
Hvala Bogu.Eto ti si daleko od psihički problema.
Ništa.Šta onda?
OK tvoja stvar al drži za sebe. No ti ovdje to propagiras javno
pa vidiš....znači sve što neko napise je javno propagiranje jer neko može da pročita![]()
ma čekaj, jel su ovo stariji Pajtonovci? Oni su imali ovaj skeč sa Španskom inkvizicijom extra je !