Da li je promiskuitet bolest?

Meliot

Elita
Poruka
20.673
Da li je promiskuitet bolest? Da li je zavisnost od intimnih odnosa i opterećenost njima bolest? Izjasnite se molim vas i pokušajte da obrazložite ako možete.

649675377db10ec3.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Da li je promiskuitet bolest? Da li je zavisnost od intimnih odnosa i opterećenost njima bolest? Izjasnite se molim vas i pokušajte da obrazložite ako možete.
Ne, promiskuitet nije bolest, nego svesna odluka.Nisam monogaman, i ne zelim da budem monogaman.Ne zelim da gledam istu zenu duze vremena, nemam zelju da budem otac.To me ne cini bolesnim. Cini me postenim premam samom sebi i drugima.Nisam nikada sakrivao da ne zelim bracne obaveze

ne msm da je bolest samo posebi, ali msm da postoji dublji problem u osobi koja neselektivno menja partnere, tu vise nije ni sex kao zadovoljstvo u pitanju..Inace ne bih olako etiketirala nekoga da je promiskuitetan, retkima je to trajno stanje, obicno to bude neka zivotna faza tj period u kome neko tek tako ima sex sa bilo kim, vrv zbog opet nekih dubljih problema koje nosi
i glupo je mesati promiskuitetne osobe sa npr osobama koje imaju ili su imale mnogo sexualnih partnera, jer uopste ne mora biti isto

Mislim da je uskoro kraj braka, i da ce se to popularizovati. Dakle sve je kako drustvo nalaze i cime te programiraju i ispiraju mozak.
Sad je ovako, jedno mislis, sutra te isprogramiraju drukcije, pa drugo mislis.

Ti naravno da ne moraš da se složiš, samo ostaje pitanje da li sam ja u pravu ili ti.
to uopste nije pitanje, nisi ubo sustinu sopstvene nedoumice i tako po nekoj inerciji nudis odgovor na sopstveno pitanje, kao baba Persa sa pijace kada bi me pitala kako se blenda sminka i da li je to dobro raditi, a onda nakon mog odgovora zakljucila bi isto sto je i prethodno ocutala-da to stvara rosavost lica i npr izaziva klimatske promene

to uopste nije pitanje, nisi ubo sustinu sopstvene nedoumice i tako po nekoj inerciji nudis odgovor na sopstveno pitanje, kao baba Persa sa pijace kada bi me pitala kako se blenda sminka i da li je to dobro raditi, a onda nakon mog odgovora zakljucila bi isto sto je i prethodno ocutala-da to stvara rosavost lica i npr izaziva klimatske promene
Znači po vašoj logici ispašće na k...e ne postoje, da promiskuitet ne postoji i nikakav problem sa tim? Ja se sa tim ne slažem.

Mislim da nije bolest nego da se samo tako smatra u monogamnom i ustogljenom drustvu. Zavisnost od seksa, jedne od osnovnih ljudskih potreba, isto nije bolest, osim ako to nije u tolikoj meri izrazeno da utice na druge stvari u zivotu. Ali nekad je dobro imati nizak libido jer kao takav u poziciji si da ne budes primoran da pristajes na lose stvari samo jer te nagon tera i manje si ranjiv.

Back