Da li je prevara normalna stvar?

Da li je po vama prevara normalna stvar?

• Ukupno glasova
    14

Urwald

Domaćin
Moderator
Poruka
4.978
Izlet, švrljanje, afera, neverstvo, preljuba, vrludanje ... (pišite ako se setite još nekog sinonima)

Da li je prevara prirodna ljudska pojava ili društveni problem?
Da li monogamija povećava ili smanjuje verovatnoću prevare?
Ko određuje granice vernosti u vezi?
Da li se casual seksualni izleti kod nas previše osuđuju?

Što sam matoriji tako se sve češće susrećem sa pomenutim iz teme ...
Kontam da smo po prirodi nemonogamni u većini slučajeva (pogotovu ako spadamo u normalce) pa važi i taj neki faktor privlačnosti da ako vidimo nekog ko nam je hot da se javlja neka želja da se poebemo sa tom osobom uprkos tome da smo možda već u odnosu sa nekim.
Kakvo je vaše mišljenje?

Možda ne normalno, no u dobroj meri jeste normalizovano kod nas ...
Kontam da je češće no što se misli, a i kontam da ovako nešto ne može da se predupredi ... Masa je njih gde ne znaju da jedno drugo vara ...

Pa, realno onaj ko vara o tome ćuti.
Onaj ko bi hteo da vara a ne vara, o tome priča (izmišlja, hvali se nepostojećim...) gde stigne.

Ko je taj ko odlucuje 🤷 Ne mislim da je ok, nisam tako vaspitan, da li je normalno, pa u suštini jeste, monogamija je na kraju krajeva socijalni konstukt u kulturnoj sferi kojoj mi pripadamo.
Ali od kad je sveta i veka toga je bilo.

Izlet, švrljanje, afera, neverstvo, preljuba, vrludanje ... (pišite ako se setite još nekog sinonima)
k*vanje 🤷😅
100 ljudi 100 ćudi, mislim da nije moguce generalizovati.
Da li je opste moguce varati u poligamiji? ;)
A valjda i to zavisi od osobe, sžvecina nas hoce da je ono nase samo nase, a ne da delimo.
Kontam da smo po prirodi nemonogamni u većini slučajeva (pogotovu ako spadamo u normalce) pa važi i taj neki faktor privlačnosti da ako vidimo nekog ko nam je hot da se javlja neka želja da se poebemo sa tom osobom uprkos tome da smo možda već u odnosu sa nekim.
Kakvo je vaše mišljenje?
Pa dobro javi ti se, racionaloses, prodje, furas dalje. :) Ako ti je stalo do osobe sa kojom si.
E sad ja sam malo specifican, ja kad sam sa nekim koga colim na vise nivoa mene druge ne da ne zanimaju, vec ih i ne primecujem.

Homo Sapiens nije monogamna vrsta. Činjenica, koja može da se nekome ne sviđa, ali i dalje je činjenica. :)

A prevara je kada obecas partneru da neces da krešeš nešto sa strane, pa prekršiš obećanje.
Inače, prevara je kada prekršiš obećanje, nevezano za odnos.

Kao i za sve ostalo, ogromna većina ljudi nije sposobna da prihvati neke prirodne činjenice, kao ni da razdvoji i precizno definiše neke pojmove. Zato imamo konfuziju i nazivanje stvari onako kako ne bi trebalo da se nazivaju.

Prevara je nešto loše. Ne treba varati.
A ne treba ići ni protiv svoje prirode, jer onda ide nezadovoljstvo.

Da li je prevara normalna stvar?
Ako pod "normalnim" podrazumevamo statističku drfiniciju normalnosti (zastupljenost i normalna raspodela), onda jeste normalna, jer je ima mnogo i jer je ravnomerno zastupljena.

A zašto je toliko zastupljena da je postala normalna? Zato što, uglavnom, ljudi ne umeju da kreiraju svoj život tako da naprave balans između svoje prirode i društvenih normi.

Prevariti nekog znači obmanjivati ga.
Ne volim da me obmanjuju, potcenjuju moj rezon i osećaj koji vrlo dobro radi. To nas udaljava. Zaljubljena žena uvek oseti ako se pojavi još neko.

Imati nekog drugog, avanturu, paralelni odnos, swing, grupni, je drugo pitanje. Ne moramo biti "monogamni" da bismo se voleli. Pitanje je konteksta, otvorenosti, koliko nam znači ta treća osoba, kakav je naš odnos itd.

Ipak, nema ničeg lepšeg kad znaš I osetiš da ste samo vi zajedno. Kadgod sam kretala u neku vezu to je bilo onda kada je taj neko bio sam, kao i ja. Osećaj je strava, čisto, intimno, sexy itd. Pušiš i ne misliš da li je bio u nečijim ustima, već se prepuštaš 100%. Odmarate, jedete, pričate, nema trzavica, Mir, tišina, sigurnost - verujem da svaka žena to voli.

Ja imam, sasvim jednostavno i prosto mišljenje, kad je ova tema u pitanju. Ako nekoga voliš i dobro ti je sa tom osobom, to je to. Ne interesuje me i da 1000 drugih žena, prolazi pored mene. Ne razmišljam u tom pravcu, jer mi je to nisko-karakterno,prilično sirovo i neinteligentno. Dakle, ne volim nikakva eksperimentisanja. Ja tu gledam pravolinijski. Nisam životinja. Imam intelekt, a samim tim i karakter. Ako osoba, sa kojom sam u vezi, uradi tako nešto, znači da me nije ni zasluživala. I onda je to do suprotne strane i njenog stava i karaktera. Muškarac i žena, trebaju da imaju balans i toleranciju, jedno sa drugim. Da bi bili kompatibilni. Tako funkcionišu, normalni ljudi. Sve ostalo je bezobrazluk i razmaženost. Gledanje samo svog interesa, zanemarujući partnera. Zato se i dešavaju, sve negativne stvari i dolazi do pucanja i razlaza.

Ko određuje granice vernosti u vezi?
"prevara" je prirodna pojava a ljudska zajednica ga je okarakterisala kao drustveni problem.
Monogamija povecava mogucnost "prevare".
Granicu vernosti u vezi odredjuje mentalitet, civilizacijsko nasledje.
Seksualni izleti se kod nas razlicito osudjuju, vec u zavisnosti regionalnog porekla onih koji osudjuju. Tako na primer, u crnoj gori pa i na kosovu, akteri seksualnih izleta se cak i ubijaju dok u civilizacijski razvijenim sredinama, seksualni izleti su stvar dogovora partnera bez uticaja i osude okoline.

Јесте, нарочито од стране жена које добијају пажњу од многих других мушкараца и које не умеју да пруже пажњу само једном мушкарцу, док истовремено замерају мушкарцима када су у мањој мери такви.

Back