Da li je posebno otežavajuća okolnost krivične odgovornosti to što je otac ubice - monstrum sa diplomom lekara?

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.084
Na ročištu za određivanje pritvora dr. Vladimir Kecmanović se izjasnio da NIJE KRIV...

Screenshot_18.png

Istina je da on nije direktno okrvavio ruke, ali je rođeno dete pretvorio u sredstvo, u “nešto” što ljudska
svest teško poima kao moguće…

Jer, ako danas kalkulišemo ispravno, Kecmanović junior je za DVA MINUTA ispalio 57 hitaca, što ukazuje
na neverovatnu treniranost, sa 34 pogotka u meso, kosti, jetru, bubrege, srce, mozak, sa 9 usmrćenja i
7 teških ranjavanja…

Ovo jesu zastrašujuće posledice vaspitnih mera ludog doktora, ovo jeste slika juniorove OSPOSOBLJENOSTI
u korišćenju vatrenog oružja. Da li fokus treba biti na saučesništvu oca, a doktora, u domenu pomaganja u
činjenju zlodela? Jer, ovde se radi u pomaganju u sticanju znanja i veština nužnih za vršenje zlodela.
Otac – doktor I njegovi pajtaši u streljani odlično znaju da dete nisu smeli osposobljavati za veštine da u minutu
ispali 57 hitaca u 34 pokretne mete…

U ovom haosu, koga treba goniti za krivična dela “teška ubistva”?
Oca?
Ili doktora?
Ili juniora, ako pogledamo u ogledalo gde se nalaze naša deca?

Screenshot_20.png

Deca jesu naše ogledalo u koje pre, ili kasnije moramo
pogledati…i preuzeti odgovornost…
Posebno ako smo doktori...

Po zakonu nije.

Ubojstvo s olakotnom okolnoscu - cedomorstvo. Smatra se da zena nakon poroda iducih 48 sati moze biti u stanju nekakvog oblika soka (jasno mi je koliko morbidno zvuci da je bas to ubojstvo s olakotnim okolnostima, ali tako je).

Obicno ubojstvo - ti i ja smo od ranije u zavadi, stretnemo se na ulici, posvadjamo se, ti izvuces pistolj i hladnokrvo me ubijes.

Tesko ubojstvo - ti i ja smo u braku i ja te ubijem dok spavas. Sud ce to uvijek proglasiti za tesko ubojstvo zbog toga sto je u nasem odnosu postojao toliki stupanj povjerenja da si ti bila u stanju kraj mene bezbrizno zaspati, a ja tu cinjenicu zlorabiti i upucati te.

Mislim da ocu u cijeloj prici nece nista biti.

Po zakonu nije.

Ubojstvo s olakotnom okolnoscu - cedomorstvo. Smatra se da zena nakon poroda iducih 48 sati moze biti u stanju nekakvog oblika soka (jasno mi je koliko morbidno zvuci da je bas to ubojstvo s olakotnim okolnostima, ali tako je).

Obicno ubojstvo - ti i ja smo od ranije u zavadi, stretnemo se na ulici, posvadjamo se, ti izvuces pistolj i hladnokrvo me ubijes.

Tesko ubojstvo - ti i ja smo u braku i ja te ubijem dok spavas. Sud ce to uvijek proglasiti za tesko ubojstvo zbog toga sto je u nasem odnosu postojao toliki stupanj povjerenja da si ti bila u stanju kraj mene bezbrizno zaspati, a ja tu cinjenicu zlorabiti i upucati te.

Mislim da ocu u cijeloj prici nece nista biti.
Da li bi pristao da te leči ovaj doktor?

nije otezavajuca nego olakasavajuca,tata je sns kadar.
To jedino moze biti otegotna okolnost, zbog toga sto je SNS poznat po tome da vrsi pritisak na sudstvo iskljucivo kada su njegovi clanovi u pitanju.
Razlog je nemilosrdna borba s malobrojnim kukoljem kojeg u svakoj stranci na svijetu ima.
To znam po HDZ-u, naime, bili oni u oporbi ili na vlasti, sud iskljucivo kaznjava njihove vlanove, dok SDP-njare uvijek nadju nacina da izmigolje.

Nisam ni policajac ni pravnik i nisam siguran koliko može biti osnova za to, ali meni izgleda kao da on može da bude optužen za saučesništvo, jer je naučio sina kako da bude visoko efikasan i omogućio mu slobodan pristup oružju.

A ovo što se izjasnio da nije kriv bi trebala da mu bude otežavajuća okolnost, jer ne pokazuje kajanje za nemarno držanje oružja.

Ako je sin planirao mesec dana unazad da izvrši zločin, znači da je znao da će moći da uzme oružje bez problema a to ukazuje da je nemarno držanje istog bilo običaj u njihovom domu.

Zelim da me lijeci dobar doktor, a ne dobra osoba.
Zelim da mi kuva dobar kuvar, a ne dobra osoba.
Zelim da me brani dobar odvjetnik, a ne dobra osoba.

....

Ukoliko je u svom poslu strucan, onda je odgovor da, ukoliko nije, odgovor je ne.

Nisam ni policajac ni pravnik i nisam siguran koliko može biti osnova za to, ali meni izgleda kao da on može da bude optužen za saučesništvo, jer je naučio sina kako da bude visoko efikasan i omogućio mu slobodan pristup oružju.

A ovo što se izjasnio da nije kriv bi trebala da mu bude otežavajuća okolnost, jer ne pokazuje kajanje za nemarno držanje oružja.
I ja mislim identično!

....

Ukoliko je u svom poslu strucan, onda je odgovor da, ukoliko nije, odgovor je ne.
I Mengele je bio dobar lekar...

Kakvo je ovo pitanje?
I Mengele je bio dobar lekar...
I? Šta je zajedničko jednom i drugom?

Nigde nisam pročitala da je dr Kecmanović loš dijagnostičar i nesavestan lekar.Naprotiv.
Ako se dokaže da je zataio u vaspitanju dece, to nikako ne umanjuje njegovu stručnost.
Licemerno je postavljati ovakva pitanja sada!
Da je u aprilu izašao tekst o ovom lekaru pobrao bi aplauze, ovako...

....

ko nema savest ne moze biti dobar lekar i posvecen pacijentu. ovaj kecmanovic je ocigledno jako los covek, to sto mozda ima lekarsko znanje ne cini ga dobrim lekarom, jer ce bez savesti da s eogresi o pacijenta.

Odlicno se zna da je ljudski mozak sklon gresskama; samoubistva, opasne aktivnosti, pa i obiccan saobracaj.
Preventiva neuraccunljivih ubica mozzda i nije mogucya, ali je ipak bolja varianta da se trazze mogucynosti.
SSkolske i drzzavne valsti su uglavnom postavile dobre tradicionalne (uobiccaijene) prepreke. Za dalje
poboljssanje moramo prvo izacyi van okvira tradicije. Mozda kao prvi korak da vratimo ministra njegovo uklanajanje ne doprinosi netradicionalnom trazzenju mogucyih poboljssanja. "ZZrtvovanja" (jaraca bogovoma) je odavno prevazidjeno.
Deda joova (85), Kanada.

javnost (glasači) traže da neko odgovara za ovaj zločin. Ovde ne može proći veze u partiji, članska knjižica...
mali će ostati na psihijatriji dugooo duuugooo, otac će mu završiti u zatvoru a majka sa ćerkom negde u inostranstvu. Koji bi političar zbog malog monstruma koji je u crno zavio toliko porodica i podigo na noge celu državu, rizikovao svoju karijeru?
Oni su bitni da vlast pokaže kako je spremna da se suoču sa svakakvim izazovima.

Back