Да ли је пад Асадовог режима испланиран од Путина и добра ствар за Русију и Иран?

То не одговара Русији, али ни мало.
Неки нови шах у Ирану би био амерички човек.
Иранска мржња према Израелу га окреће и на мржњу према САД.
И Иран је следствено веома користан пијун и савезник Русије и Путина против САД и НАТО. Пад ајатолаховог режима би био највећи могући пораз Русије данас.
Нешто што се не сме десити.
Ово си добро рекао. Пад теократских лудака у Техерано био би страшан пораз Русије и темељно променио рачуницу Блиског и Средњег Истока.
Само што посматраш из погрешног угла.
Људски је Битно да падне диктаторски режим ајатола злочинаца да би Персијанци одахнули и вратили се нормалној држави.

Ово си добро рекао. Пад теократских лудака у Техерано био би страшан пораз Русије и темељно променио рачуницу Блиског и Средњег Истока.
Људски је Битно да падне диктаторски режим ајатола злочинаца да би Персијанци одахнули и вратили се нормалној држави.
Борба против Запада, антиколонијализам, мултиполаризам, успон Глобалног Југа и Истока и Нови светски поредак су трендови који су потребни Русији и Кини.
Ја лично верујем да су то незаустављиви трендови. Пре или касније сукоб Кине и САД ће се догодити. Кина неће вечно трпети понижавање на Тајвану.
И онда се све ломи. Цео данашњи међународни поредак и уговори. Престаје трговина, почиње рат.
Тајван је америчка црвена линија коју Кина још увек није прешла иако се и кинеска и америчка црвена линија итекако укрштају.
А прећи ће је пре или касније. А онда ћете ви натофили и еврофили бити у проблему да сачувате вашу логику јер Запад више није јачи од Истока и Југа и дугорочно ће слабити. Јбига, демографија вас сјебала. Златна милијарда више не може владати светом. Неки други ветрови данас дувају.

Ајатоласи ту и нису много битни колико да нова иранска власт не буде прозападна већ антизападна.
Или да кажем колонијална већ антиколонијална. И то може. И то је тренд.

Нетачно. Солидно је гађала џихадисте код Хаме.
Него је после одустала видевши да не ма вајде
Нисам информисан за разлику од тебе изгледа. Где се информишеш?

наведено је само антистрес терапија за шамарање руских интереса које је Путин претрпео од Ердогана
Могуће. И ти си човек кога поштујем, а не слажем се са њим. По овоме испада да Русија није ни требала да интервенише 2015.године и да је све било бадава.

Међутим, ја ипак лично желим да верујем да ће се Турска дугорочно окренути против Запада. Немају ни један разлог да остану верни САД.
Али ни један, једини. Сада када ће то бити је питање. Израел је такође Тајван где се укрштају многе црвене линије. Питање је да ли ће и Турска повући своју и где.

То ти пошто си информисанији вероватно боље знаш од мене.

Oво су инфои са проруских и проасад извора из доба кад се догађало.
Могуће. И ти си човек кога поштујем, а не слажем се са њим. По овоме испада да Русија није ни требала да интервенише 2015.године и да је све било бадава.

Међутим, ја ипак лично желим да верујем да ће се Турска дугорочно окренути против Запада. Немају ни један разлог да остану верни САД.
Али ни један, једини. Сада када ће то бити је питање. Израел је такође Тајван где се укрштају многе црвене линије. Питање је да ли ће и Турска повући своју и где.

То ти пошто си информисанији вероватно боље знаш од мене.
Не ценим да сам нешто информисанији, просто имам другачију логику.
Упитна је могућност да се Турска окрене против Запада, морао би Ердоган да буде луђи и несмотренији. Као што је с почетка јесени 2020. претио нападом на Грчку, па су Италија и Француска слале своје војне бродове у Егеј.

Много су боље ајатоле него Ал Џулијани!

Slali su ovde putinofili snimke kako bacuske tamane vehabije i hvalili se da gde Rus udara tu prolaza nema( Rusija jeste vazdušno pomagala Asadu).

Inace propast zapada bi značila i propast Srbije, mi smo apsolutno povezani sa zapadom, 1/4 zaposlenih bi ostala bez posla, a celokupna ekonomija bi padala brže nego za vreme Milosevica, nama bi najviše odgovarala slaba Rusija, Kina koja stagnira i što veća nezavisnost Evrope od Amerike.

E sad to je mašta, realnost jeste ekonomsko slabljenje Rusije, ali Kina i dalje ima rast, dok zavisnost od Amerike je ogromna.

Slali su ovde putinofili snimke kako bacuske tamane vehabije i hvalili se da gde Rus udara tu prolaza nema( Rusija jeste vazdušno pomagala Asadu).

Inace propast zapada bi značila i propast Srbije, mi smo apsolutno povezani sa zapadom, 1/4 zaposlenih bi ostala bez posla, a celokupna ekonomija bi padala brže nego za vreme Milosevica, nama bi najviše odgovarala slaba Rusija, Kina koja stagnira i što veća nezavisnost Evrope od Amerike.

E sad to je mašta, realnost jeste ekonomsko slabljenje Rusije, ali Kina i dalje ima rast, dok zavisnost od Amerike je ogromna.
Немој бринути, Председник Републике Србије Господин Александар Вучић ће наћи најбоље решење које је у интересу свих Срба и Грађана Србије!

Немој бринути, Председник Републике Србије Господин Александар Вучић ће наћи најбоље решење које је у интересу свих Срба и Грађана Србије!
Jel ima preCednik dovoljno svoje love da nas rani ako krene rat?

Ako ima svi smo uz Acu Srbina

Jel ima preCednik dovoljno svoje love da nas rani ako krene rat?

Ako ima svi smo uz Acu Srbina
Неће бити никаквог рата! Ту је Председник Републике Србије Господин Александар Вучић који ће сачувати Мир и Стабилност Србије!

problem je sto njih ruse, ako pogledamo siriju, tzv. opozicionari, a oni su islamski fundamentalisti, al kaida preobucena u neke nove frontove
Пад теократских лудака у Техерано
jel asad ili husein ili gadafi, iko od njih bio teokratski ludak? ne, naprotiv, njih su teokratski ludaci srusili, prosto religija je iznad svake ideologije, pa i diktature;
konkrektrno u siriji, shiiti nisu imali sta da traze, a rusi, sta oni imaju da uce arape islamu? kada se pridoda i katarski interes, gasovod alternativni ruskom/iranskom, ovima je preostalo samo da kupe prnje
По овоме испада да Русија није ни требала да интервенише 2015.године и да је све било бадава.
u neku ruku i jeste, ali oni su nasli svoj interes u legitimitetu i odrzanju asadovog rezima... sad vidimo da je zapad imao bolje figure u toj partiji saha,a godinama smo ih drazili: a jel bas mora da ode asad? i kad ce vec jednom? evo,. dodje i taj dan...
turska je pozicionirana kao najbitnija zemlja za evropu:
https://srbin.info/svet/evropa-na-pragu-energetske-revolucije-evo-zasto-je-srusena-sirija/
Катар, који поседује треће највеће резерве природног гаса на свету, могао би постати кључни партнер европских земаља у снабдевању енергентима.
Гасовод би омогућио директан и ефикасан транспорт катарског гаса до европских тржишта, смањујући трошкове и повећавајући стабилност снабдевања.
Турска би, као транзитна земља, имала огромне економске и политичке користи, учвршћујући своју позицију као кључног енергетског чворишта између Истока и Запада.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ауторска тема:

У мору вести око Сирије нашао сам једну мени најбитнију.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...ce-intervenisati-protiv-sirijskih-pobunjenika

Турски министар спољних послова Хакан Фидан: Пре офанзиве побуњеника у Сирији, Русија и Иран обећали да неће интервенисати против побуњеничких снага
Моје виђење је следеће:
1. Иран не би одустао од Сирије јер преко ње има намеру да напада Израел. Крвави Сиријски грађански рат није интензивно вођен скоро 6+ година да би Асадов режим тако лако пао.
2. Сирија је сада постала де факто провинција Турске
3. Русија се такође није бунила код предаје Асада. Подржавала је.
4. Асад је сам наложио предају и стављање своје војске под команду протурских побуњеника.
5. Непосредно након предаје Асадове војске и турског преузимања Сирије Ердоган је хвалио Путина.

Да ли се ствара нови Аксис оф Резистенс, Побуњена Осовина?
Да ли је излазак Турске из НАТО могућ и да ли је савез Русије, Ирана и Турске против САД, Израела НАТО и савезника остварив?
Nekad je najprostije objasnjenje ono pravo

Na primer

Usrali se Iranci od Izraela

Свету предстоји Јалта 2. Свако ће добити своју зону утицаја. Русија, Америка и Кина поделиће свет између себе. Е сад, остаје питање коме ће та подела више а коме мање одговарати.

Apsolutno dogovoreno, jer Asad koji prstom nije mrdnuo da pomogne Palestincima je postao smetnja Iranu, a neisplativ Rusiji.
Tako da je Rusija tu veliku teritoriju Sirije koju je trerbala da izdržava zbog samo 2 baze otkačila, i prepustila Turcima i Kurdima, a Iran se zasad povukao, a nebi me čudilo da jedno veče čujemo da je Iran ušao sa pola miliona vojske i zauzeo celu Siriju bez borbe ponovo.
Иран једино што може да заузме, мада је и то питање, је део јужне Месопотамије, тј јужног Ирака јер тамо живи доста шија иако су арапи и причају арапски осећају Иран као своју земљу.
Да ли ће то да се деси видећемо али постоји шанса.
Иран није баш толико слаб колико се мисли само је укапирао да остаје сам и губи стратешке позиције и да би следећи сукоб био против њега у коме би он извукао дебљи крај.

Na primer

Није Иран баш толико наиван и слаб али су ови много јаки и спремни на веома брз и жесток рат и не оклевају много (лаки на обарачу).

Није Иран баш толико наиван и слаб али су ови много јаки и спремни на веома брз и жесток рат и не оклевају много (лаки на обарачу).
Niko ne kaze da je Iran slab.

Ali Iran je sam sebe oslabio potezima koje je vukao

U vreme Generala Sulejmanija, Iran je bio zastrasujuci protivnik. Sada su drugorazredna ekipa. I nemaju novog Sulejmanija da ih vodi, nema ga ni na vidiku za blisku buducnost

Niko ne kaze da je Iran slab.

Ali Iran je sam sebe oslabio potezima koje je vukao

U vreme Generala Sulejmanija, Iran je bio zastrasujuci protivnik. Sada su drugorazredna ekipa. I nemaju novog Sulejmanija da ih vodi, nema ga ni na vidiku za blisku buducnost
Сагласан 100%.
За време његове владавине ушао је у прилично високе технологије и дао одличне резултате и помислио сам да ће само да наставе тако и постаће јако озбиљна претња било коме ко уђе у тај регион за 5-10-15 година. Али цврц. Стали су.

Na primer

Мало вероватно да су 40 и више година планирали да униште Израел да би се сада тако лако повукли.

Свету предстоји Јалта 2. Свако ће добити своју зону утицаја. Русија, Америка и Кина поделиће свет између себе. Е сад, остаје питање коме ће та подела више а коме мање одговарати.
И мени се чини да ће ово морати да се деси. Једино је питање колико ће ратова бити пре тога.

Мало вероватно да су 40 и више година планирали да униште Израел да би се сада тако лако повукли.
Povlacenje je legitimna takticka, operativna ili strateska operacija na bojnom polju.

Naime doziveli su tezak poraz svog proksija Hamasa, zatim unistavanje komandnog lanca Hezbolida sve do vrha hijerarhije, likvidacije svojih sopstvenih generala, zatim likvidaciju Hijene u sred Teherana, zatim unistenje s300 sistema, zatim napad na postrojenja za balisticke rakete, preradu uranijuma, zatim unistavanje PVO i radara za rano upozoravanje i balistike po Siriji i Iraku, otkriveno je da ih je Mossad potpuno izbusio i zadnjih nedelja su potpuno izgubili pozicije u Siriji.

Doziveli su takticke, operativne i strateske poraze, i povukli su se. Niko ne kaze da je povlacenje zauvek, ali sada moraju, ne sumnjam da ce da izvuku bar neke pouke iz svega ovoga, i da se pregrupisu, reorganizuju, usvoje neke nove taktike, i ponovo pocnu da burgijaju neke nove puteve nazad prema Izraelu. Rat se sa kineticke faze vraca na predratni oblik.

Ali ono sto je meni licno posebno zabavno, zbog prikazane nadmoci Mossada u zadnjih godinu dana, Iranci sada moraju da se bave lovom na vestice kod kuce, i jure duhove u svojim redovima jer Mossad sigurno nije otkrio sve svoje karte.

A IDF u medjuvremenu mora da stvori tampon zone sa svoje strane, sto veca dubina to bolje.

И мени се чини да ће ово морати да се деси. Једино је питање колико ће ратова бити пре тога.
Мислим да са Трампом долази тај период.
Е сад, дубока држава ће свакако настојати да што више искомпликује ситуацију. Видећемо. Само се надам да не пукне и код нас, не би то ваљало.

Back